Elipson Planet M klothögtalare, röd styck | Elipson | Hemmaljud | Brl.se

Hemmaljud / Högtalare / Stativhögtalare

Elipson Planet M klothögtalare, röd styck

Lillebror till succén Planet L, med samma grundläggande konstruktion fast i mindre format.
Artikelnr.
303ELIPLAM2R
Elipson
Elipson Planet M klothögtalare, röd styck i gruppen Hemmaljud / Högtalare / Stativhögtalare hos BRL.se  (303ELIPLAM2R)
Elipson Planet M klothögtalare, röd styck
Elipson Planet M klothögtalare, röd styck
Elipson Planet M klothögtalare, röd styck
Elipson Planet M klothögtalare, röd styck
Kampanj
2490 kr
Lagerstatus
Leveranstid
  • 60 dagars öppet köpVi erbjuder förlängd ångerrätt på hela 60 dagar, så ta den tid du behöver! Avsaknad av originalemballage eller skada på produkt genererar ett prisavdrag och vi kan i extrema fall neka din returnerade produkt. Det öppna köpet gäller ej specialbeställda eller tillklippta produkter, som till exempel kablar på löpmeter.Stäng
  • Fri frakt över 2500:-Om ditt ordervärde passerar 2500 kronor bjuder vi på frakten! Fri frakt gäller ej vid hem- eller palleverans.Stäng
  • Fri supportVi kan det vi säljer och hjälper mer än gärna till! Som kund hos oss kan du alltid utnyttja vår kostnadsfri support via telefon, mail eller direkt i någon av våra fysiska butiker. Kanske har du frågor om installation eller kabeldragning, eller helt enkelt hur du ska utforma ditt ljudsystem? Kontakta oss så hittar vi lösningarna tillsammans.Stäng
Butikslager

Beskrivning

Elipson Planet M är lillebror till succén Planet L, där man utökat serien av sfäriska högtalare med samma grundläggande konstruktion fast i mindre format. För att få ut maximalt med prestanda så har man här ett slutet kabinett för att få det mindre 4" elementet att spela snabbt. Högtalarna är lika trendriktiga som placeringsvänliga, med sin form som ett klot. Men det handlar även om en funktion, där man effektivt släcker ut inre stående vågor. Du kan välja att ställa högtalaren på en hyllan i dess medföljande bordsring, alternativt så finns det högtalarstativ eller vägg/takfästen att köpa som tillval.

  • Välljud och design får en ny innebörd
  • Coaxialelement med en 0.7" diskant och ett 4" baselement
  • Slutet kabinett optimerat för en omfång ner till 90 Hz - man bör addera en baslåda för ett rikare basomfång
  • Golvstativ eller vägg- och takfäste finns som tillval

Elipson Planet-serien - färgstarka sfäriska högtalare
Man skulle kunna tänka sig att franska Elipson har gått en ny banbrytande väg i sin design av Planet-serien, men faktum är att detta är en designidé man utvecklade redan på sent 1960-tal. Planet L - som var först ut i serien - är en nyare och mer modern version av klassikern AS30 från 1969, där man kombinerar välljud med minutiös estetik på ett övertygande och smått förbluffande sätt. Högtalaren är resultatet av dryga 2 års forskning och utveckling innan man var redo att lansera sin färdiga produkt. Seriens sfäriska form känns både modern och futuristisk, men i hela mixen så har man använt sig av den bästa akustiska teknologon för att skapa en högtalarserie som utmärker sig i prisklassen - på mer än ett sätt!

Form möter funktion
Kabinetten är tillverkade av glasfiber-komposit, som är både starkt och styvt och fördelaktigt också förhållandevis billigt som material. Elipson har valt att ha en generös tjocklek för att se till att resonanserna blir minimala. Det märks när musiken börjar flöda, för återgivningen är mycket exakt och ren. En stor fördel med den sfäriska formen är att man minimerar inre stående vågor på ett föredömligt sätt. Man får välljud tack vare dess design! 

Punktformighetens ansikte
När man ska designa en högtalare med en rund form så får man eliminera tanken att ha två separata element helt, om man inte överväger att kompromissa genom att gå ner i storlek på baselementet alternativt att öka lådans volym. Elipson gick genom marknaden men hittade inget element som matchade kraven på bra basåtergivning. Det coaxiala elementet, som sitter bakom det magnetupphängda gallret, är deras egenutvecklade! Man nyttjar en diskant med ett membran av tyg, medans det omringande baselementet har en kon av behandlad papp. Tillsammans spelar de oerhört snyggt, med väldigt fina dämpningsegenskaper och fritt från ringningar och egenresonanser i arbetsområdena. En stor fördel med ett välgjort coaxialelement är dess enastående punktformighet i ljudbilden, där spridningen kommer från en punkt.


"I fotspåren på storebror Planet-L kommer de mindre Planet-M. En synnerligen attraktiv kombination av design och funktion"
Hemmabio, som testade Planet M och Planet Sub i en 5.1 konfiguration

"The Planet M and Planet Sub in 2.1 configuration is great fun to listen to and a genuinely impressive design. The star of the combination is the Planet M satellite which takes all of the appealing performance aspects of the larger Planet L and adds extremely unfussy positioning and relatively compact dimensions to the mix.
+ Excellent sound quality; Unfussy placement; Flexible mounting options; Great build quality"
AVForums ´Highly Recommended Award´

Läs mer

Populära paket med denna produkt

Specifikationer

Tillverkare: Elipson
Bas: 4"
Diskant: 0.7"
Känslighet: 88 dB
Maxeffekt: 80 Watt
Frekvensomfång: 90 - 22.000 Hz
Impedans: 8 ohm
Vikt: Styck: 1.7 kg
Dimensioner (BxHxD): 150 x 150 x 150 mm
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Atlas Element 1.25 högtalarkabel, lösmeter vit
Atlas instegsmodell av högtalarkablar på lösmeter.
39 kr
System One Banankontakter 4-pack
Högkvalitativa banankontakter från System One.
98 kr

Butikslager

Om varumärket

Elipson

Du har nyligen tittat på

Elipson Planet M klothögtalare, röd styck
Lillebror till succén Planet L, med samma grundläggande konstruktion fast i mindre for...
2490 kr

Liknande produkter

Audio Pro A10 aktiv Wifi-högtalare, ljusgrå styck
-25%
En stilren och välljudande högtalare med inbyggt nätverk och Bluetooth.
1990 kr
1490 kr
Klipsch R-51M stativhögtalare, svart
-14%
Den större stativhögtalaren i 2018 års Reference-line.
3490 kr
2990 kr

Produkter relaterade till din historik

System One Banankontakter 4-pack
Högkvalitativa banankontakter från System One.
98 kr
Atlas Element 1.25 högtalarkabel, lösmeter vit
Atlas instegsmodell av högtalarkablar på lösmeter.
39 kr