Yamaha Aventage RX-A2A hemmabioförstärkare, svart

Aventage RX-A2A är en välljudande och teknikspäckad 7.2 bioreceiver med högkvalitativa komponenter!
Artnr: 159ARXA2ABL
Yamaha Aventage RX-A2A hemmabioförstärkare, svart i gruppen Hemmaljud / Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos BRL.se (159ARXA2ABL)
Yamaha Aventage RX-A2A hemmabioförstärkare, svart
Yamaha Aventage RX-A2A hemmabioförstärkare, svart
Yamaha Aventage RX-A2A hemmabioförstärkare, svart
Yamaha Aventage RX-A2A hemmabioförstärkare, svart

Kampanj

Exkl. moms
10550 kr
(%)
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
Leveranstid 1-4 arbetsdagar

Beskrivning

Yamaha Aventage RX-A2A är en välljudande 7-kanalig hembioreceiver med stöd för framtidens videoprotokoll. Det som särskiljer Aventage-modellerna från RX-V-serien är att Yamaha valt att använda ljudkomponenter av extremt hög kvalitet. Ett uppskattat tillägg är Anti-Resonance Technology (A.R.T) som minskar mängden vibrationer i chassit och plockar fram mer nyanser och skapar mer tyngd till ljudet, musik som film. Nytt för denna gång är att Yamaha även tagit sin omtycka design till en ny nivå, med en minimalistisk design och en den rejält tilltagna volymratten som fokus. Här hittar du även självklarheter som MusicCast, samt stöd för HDMI 2.1, VRR, HDR och mer därtill - samt stöd för okomprimerad 8K. En kompetent, kapabel och kraftull bioreceiver som gör sig utmärkt till biorummet, vardagsrummet eller gaminghörnan, helt enkelt!

 • 7.2 bioreceiver med en uteffekt på 100 Watt/kanal
 • Stöd för HDMI 2.1 med HDCP 2.3 och eARC, 8K/60 Hz , 4K/120 Hz samt ALLM, VRR, QMS och QFT
 • YPAO R.S.C mätmikrofon för rumskalibrering
 • Inbyggt RIAA-steg för skivspelare (MM-pickup)
 • Röststyrning med Amazon Alexa, Siri (via AirPlay 2) och Google Assistant
 • Nätverksfunktioner som Spotify Connect, Tidal och MusicCast
 • Streama trådlöst till dina surroundhögtalare med MusicCast Surround (tillval)
 • Tonkontroller +/-6 dB (350 / 3.500 Hz)
 • Adresserbara slutstegskanaler (surround back, bi-amp, front presence eller zon 2)
 • Trigger-utgång


Markandens erkänt duktigaste fabrikat har lanserat en ny generation med 8K
Yamaha vill påminna folk att de hör hemma i toppen av hemmabiobranschen. Deras senaste generation av bioförstärkare är rent ut sagt banbrytande. Designen är helt ny och känns mer modern, där frontpanelen blir väldigt ren med egentligen endast två rattar. Dominerar gör den stora, centralt placerade volymratten med en display vid sidan. Sidorna är mjukt avrundade, vilket skapar ett lite mer elegant formspråk.   

Aventage RX-A2A
Genom att ta klivet från lillebror RXV-6A så är vi nu uppe på instegsmodellen i Aventage-serien. Modellerna påminner mycket av varandra vad gäller funktioner på pappret och de båda är även 7-kanaliga bioförstärkare, vilket ger en hel del möjligheter till hur man vill adressera slutstegen, bl.a. för Dolby Atmos eller bi-amping av front/musikhögtalarna.
Du har exakt samma angivna uteffekt och i stort sett exakt samma anslutningar (förutom IR-styrning). Då kanske du ställer dig frågan: Men vad skiljer de två åt, då?

Komponentkvaliteten. RX-A2A ingår som sagt i Aventage-serien och här har Yamahas ingenjörer lagt betydligt mer fokus på ljudkretsarna. Likt lillebror har man ett DAC-chip, PCM5102, från Burr/Brown men sedan slutar liknelserna.

Skulle man vilja bygga på med ett externt stereo-slutsteg för mer kraft och välljud, så finns det pre out för frontkanalerna. Det finns även pre out för zon 2.
RXA-2A har totalt sju HDMI-ingångar - varav tre har stöd för HDMI2.1 och 8K.
Yamahas egenutvecklade mät-EQ system är också i en förfinad upplaga - YPAO R.S.C Multi-Point.
Det finns åtta olika Scene-val, där man kan programmera förval där exempelvis Scene 1 gör att förstärkaren direktuppkopplar till Spotify Connect.

Och gillar du att lyssna på vinyl så finns det ett inbyggt RIAA-steg för MM-pickuper.

Framtidssäker bildhantering
De nya modellerna har fått stöd för både 8K, HDMI 2.1 och det dynamiska formatet HDR10+, vilket ger dem framtidssäkra när 8K-upplösning blir mer förekommande i hemmen. Givetvis finns stöd för HLG och premiumformatet Dolby Vision.
Om du uppskattar gaming högt, så har man via HDMI2.1-protokollet en del förbättrande funktioner. Auto Low Latency Mode (ALLM) och VRR (Variabel Refresh Rate) motverkar att bilden laggar vid snabba rörelser så att man får en jämnare flyt i bilden med mer detaljer. Quick Media Shifting (QMS) och Quick Frame Transport (QFT) reducerar fördröjning för ett laggfritt spelande.

Man har också eARC, vilket innebär att man kan skicka en högupplöst ljudström från en platt-TV via HDMI. För att säkerställa stabilitet med långa kabellängder har Yamaha också förstärkt strömsignalen via HDMI till 300 mA, upp från HDMI-kravet på 50 mA.

Videokortet kan skala upp full-HD material (1080P) till 4K, medan 8K-material endast fungerar som pass-through.

Erkänt beprövad mät-EQ högtalarkalibrering
Med hjälp av funktionen YPAO-R.S.C. (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyseras akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Reflected Sound Control används för att kontrollera tidiga reflektioner för att ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. YPAO-R.S.C. erbjuder även DSP Effect Normalization, vilken justerar CINEMA DSP-parametrarna enligt ditt rums ljudreflektioner. Det är som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system, så att du får det bästa och mest välbalanserade ljudet i ditt lyssningsrum.

För varje högtalargrupp finns det 9 olika brytpunkter för högpassfiltret, med en branthet på 12 dB/oktav. 
För subkanalen sitter det ett lågpassfilter med en branthet på 24 dB/oktav.

MusicCast - förmedla musiken i hela hemmet - nu med röststyrning
Med MusicCast är det enkelt att flytta med ljudet till alla rum. Allt du behöver göra är att ansluta alla dina MusicCast-enheter till samma nätverk. Sedan kan du dela allt ljud i hela hemmet.
MusicCast använder ett högpresterande trådlöst nätverk (2.4 och 5 GHz) för bästa stabilitet och du kan streama musik från din smartphone, dator eller NAS till valfri - eller valfria - MusicCast-enhet(er). 
MusicCast stöder högupplösta format som Apple Lossless (ALAC) upp till 96 kHz, WAV, FLAC samt FLAC eller AIFF upp till 192 kHz.
Med röststyrningsintegration för Alexa, Google och Apple behöver du bara fråga. Välkommen till det smarta hemmet.

MusicCast Surround
Med föregående generation integrerade Yamaha en ny teknik via MusicCast, där man kan ha ett par trådlösa surroundhögtalare till sin bioförstärkare eller soundbar. Via appen kan man konfigurera ett par MusicCast 20 eller en styck MusicCast 50, som per automatik synkas sömlöst. 
Tänk på att då detta är aktiva högtalare så behöver de ström från vägguttaget. Man behöver alltså dra en strömkabel till högtalaren.
Notera även att detta ej är kompatibelt med äldre produkter som är tillverkade innan år 2018.

Lyssna på Bluetooth i hörlurar
Förstärkaren har en extra intressant funktion, speciellt för dig som är småbarnsförälder. De flesta förstärkare kan ta emot en Bluetooth-signal, men det är färre som kan skicka ut en sådan. Om barnen har lagt sig och du vill avnjuta en film utan att ha igång hela högtalarsystemet, så kan du enkelt parkoppla förstärkaren med ett par Bluetooth-hörlurar. 

Läs mer Dölj
 • () Recensioner
 • Betyg
  Nedan kan du betygsätta på en skala från 0-5. Om du vill kan du även skriva en kommentar till det betyg du har valt att ge artikeln.
  Ditt namn kommer att visas som avsändare.
  OBS. Tryck endast en gång (ditt omdöme sparas).

  Den här produkten har inga recensioner.

60 dagars öppet köp Snabba leveranser Fri Frakt över 2500kr* Fri Support Hämta i butik
Logga in