Nyheter

Blogg

GAS COMPETITION - Tung blir ännu tyngre!



Vi fyller nu äntligen på i GAS beryktade Competition-serie med mångsidiga tvåkanalssteg och vrålstarka monoblock. Allt för att få både hjärta och fönsterruta att slå!


I och med avtäckningen av dem nya GAS Competition slutstegen i början på 2014 satte man ribban högt för extremt högeffektiva slutsteg till en kostnad långt under bransch-konkurrenternas liknande produkter. Monoblocket Competition 3500.1D, som bland annat användes vid bygget av vår välkända GAS VITO (läs mer om publikfavoriten i tidigare inlägg, GAS VITO BY BRL ELECTRONICS), var då ett av de mest kraftfulla slutsteg GAS lyft fram. Lillebrorsan tillika tvåkanalaren Competition 600.2 följde kort därefter, ett mindre tvåkanalssteg men likväl mångsidigt alternativ till det större 3500.1D. Även detta visade sig snabbt vara ett efterlängtat tillskott på marknaden.

Redan när man började skissa på möjligheten att lyfta fram en serie slutsteg som riktade sig till lite mer extrema byggen förstod man att kvalitet och kraft skulle komma att vara avgörande. Därför är slutstegen i serien handbyggda och man använder sig endast av högkvalitativa komponenter i tillverkningen. När man senare insåg exakt hur stor efterfrågan på produkter av den kalibern var började man titta på ytterliggare alternativ, för att säkerställa att ordet på allas läppar skulle komma att vara just COMPETITION.

Nu, nästan tre år senare, vrider GAS upp temperaturen ytterliggare. I detta blogginlägg ska vi därför titta närmre på seriens alla nuvarande slutsteg, samt också välkomna årets urstarka och extremt efterlängtade tillskott! 



Competition 300.2
Seriens minsting, men långt ifrån ett slutsteg att underskatta. Competition 300.2 är en tvåkanalare som levererar upp till 2x300W RMS i 2 ohm och som även kan bryggkopplas, där det i 4 ohm levererar 600W RMS. 300.2 erbjuder ljudmässig mångsidihet till ditt bygge och med det ställbart hög- och lågpassfilter går det att ställa frekvenser mellan 40-300Hz.

Vi rekommenderar att exempelvis driva ett par 6x9" högtalare, ett effekttåligt högtalarkit eller en mindre baslåda med slutsteget.

Klicka här för att läsa mer!

Populära paket med produkten:
GAS Competition 300.2 & Hertz MPX 690.3
GAS PM64 med GAS Competition 300.2 & PT34



Competition 600.2
I rakt uppåtstigande led hittar vi Competition 600.2 som är en kraftfullare version av 300.2 som tack vare högre effektåtergivning än hos lillebror öppnar dörrarna för att driva tyngre system. Upp till 2x600Watt RMS i 2ohm och i bryggkopplat läge imponerande 1200Watt i 4ohm finns att hämta och med hög- och lågpassfilter går det att ställa frekvenser mellan 40-300Hz.

Den uppenbara effektökningen hos 600.2 ger möjlighet att driva aningen mer krävande basar, men möjligthet att driva vanliga högtalarsystem finns givetvis fortfarande kvar.

Klicka här för att läsa mer!

Populära paket med produkten:
GAS Competition 600.2 med GPP1244 i DBX-låda
GAS Competition 600.2 med Dayton Audio RSS460HO-4




Competition 800.2 NYHET!
Ett av 2017-års stora utropstecken och den självklara uppföljaren till de mindre 300.2 och 600.2-stegen. Här erbjuds ännu mer effekt, mångsidighet och
kontroll än hos föregångarna och slutsteget lämpar sig klockrent till att driva även större bassystem.

Competition 800.2 levererar i bryggkopplat läge hela 1500W RMS (2ohm) vilket innebär att det absolut är fullfjädrat att inte bara driva effekttåliga högtalare, utan också aningen mer kraftfulla basar.

Klicka här för att läsa mer!




Competition 3500.1
Seriens urfader och en grundsten i GAS stora sortiment av slutsteg. Sedan lanseringen har monoblocket Competition 3500.1 använts i en mängd olika uppmärksammade byggen, självklart av en anledning. 3500W RMS i 1 ohm gör slutsteget till en kraft att räkna med och tack vare stora inställningsmöjligheter får man också grym kontroll över sina basar.

Med slutsteg av denna kaliber krävs det att man kompletterar bilens strömbank med minst ett extrabatteri.

Klicka här för att läsa mer!

Populära paket med produkten:
GAS Competition 3500.1D med GPX1244 i DBX-låda
GAS Competition 3500.1D med 2st lösa GPP1244




Competition 5000.1 NYHET!
Med Competition 5000.1 får man precis som med övriga monoblock i serien, ett högeffektivt, digitalt slutsteg som kommer att förse kraftfulla basar med ett överflöd av effekt. Dubbla ingångar för 50mm2 strömkabel och kraftig nätdel säkerställer att det gång på gång kommer att leverera effekt högt över redan högt satta förväntningar.

Det krävs extrabatteri för att fullt ut kunna leverera den ström som steget efterfrågar, där originalbanken i bilen kommer att svika vid de höga effekttopparna.
 

Klicka här för att läsa mer!





Competition 7000.1 NYHET!
Ett av 2017-års mest efterlängtade tillskott som erbjuder hela 7500W RMS i 1 ohm. Detta handbyggda och noggrannt konstruerade slutsteg är seriens näst största och precis som effekten informerar om, är detta ett slutsteg för extrema byggen. Utöver den interna kraften ställer också slutstegets längd på 60 centimeter och vikt på 20 kilo krav på att gott om utrymme och kärlek finns. 

Subsonic- och lågpassfilter för inställning och en medföljande bass-remote för kontroll av basnivån även från förarsätet. Precis som hos lillebror 3500.1D är det lämpligt med minst ett kraftigt extrabatteri.

Klicka här för att läsa mer!






Competition 12000.1 NYHET!
Det finns extrema slutsteg och sen det finns GAS Competition 12000.1D. GAS har slagit ordentligt på den stora trumman i detta fall och tillverkat ett slutsteg som lämnar helt galna 12500W RMS i 1 ohm. För att ordentligt kunna försörja en sådan best med ström finns det hela 3 x 90mm2 terminaler för ström- och jordkabel. Slutsteget är hela 95 centimeter långt, så se till att göra ordentligt med plats innan ljudbygget tar vid! 

Det går inte att understryka nog hur mycket effekt och omsorg som krävs vid installation av en pjäs likt detta. Rekommenderat är att använda sig av GAS 95mm2 strömkabel och minst ett extrabatteri, exempelvis XS Power 110Ah.

Klicka här för att läsa mer!








Välkomna in under huven på GAS Competition 12000.1D! Effekten, storleken och vikten avslöjar att det döljs mycket godis innanför det läckra chassit och det är helt riktigt. Den enorma kondensatorbanken och den kraftiga nätdelen trängs om utrymmet där samtliga av de invändiga komponenterna är handplockade och utvalda just för att säkerställa att slutsteget kontinuerligt ska kunna leverera maximalt med effekt. 



Skrivet av: Christopher

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: cCGREE (motverkar spam)
Logga in