Nyheter

Blogg

Vi välkomnar Atlas Cables!



Atlas Cables har på kort tid blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Det som särskiljer Atlas från många andra kabeltillverkare är att de inte tar in några färdiga lösningar, istället utvecklas praktiskt taget allting i fabriken i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland.

Atlas Cable expertis och pålitlighet har över åren tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser, mycket tack vare sin spetskompetens i branschen. Denna kompetens märks på fler sätt än ett, bland annat genom unika lösningar i sina kablar. Det kan vara en genomtänkt användning av olika plastmaterial för att garantera optimal avskärmning, eller genom att tillverka kablarna i exceptionella och påkostade ledarmaterial för en så ren signalväg som möjligt.

Vi är mer än stolta att välkomna Atlas Cables till vårt stall av högkvalitativa varumärken!







Atlas har delat in sitt sortiment och alla kabelkategorier i olika segment. Konstruktionsmässigt följer man några grundläggande principer gällande ledarmaterial, skärmning och isolering.

Element/Equator är deras instegsnivåer, men som redan här utmärker sig mot merpart av marknadens konkurrenter gällande kabels kvalitativa uppbyggnad.

Har man nått Hyper så har man arbetat med kabelns uppbyggnad, som finare ledarmaterial, en speciell geometri och en mer påkostad skärmning.

Med Ascent/Mavros har tekniken nått en nivå som bräcker det mesta. Vanligt förekommande är den en-kristalliga OCC-kopparn och Teflon-isolering. På vissa kategorier kan man uppgradera kabeln med deras unika jordningssystem Grun.

Asimi är så bra som det kan bli, där kablarna är uppbyggda med 100 % silver som ledarmaterial.



Skriven av: Andreas A



Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: qwrgBD (motverkar spam)
Logga in