Avfettning

Avfettning är avgörande för att bevara bilens utseende och skydda lacken genom att avlägsna envis smuts som olja, tjära och fett. Välj rätt avfettningsmedel för att ta bort smuts från din bil, beroende på smutstyp och årstid.

Kom ihåg att avfettningsmedel inte är effektiva för bromsdamm, använd istället fälgrengöringsmedel för detta ändamål!

Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    BVE Chemical Guys Tershine Werified by WER
Finns i lager
    Nej Ja
Typ
    Alkalisk avfettning Förtvätt Kallavfettning Mikroavfettning Refill Tillbehör
Volym
    0.473 1 25 5
Färdigblandad
    Ja Nej
BVE Grön 2.0
Passar min bil
fr. 95 kr
(5)
Tershine Avfettningspaket, mellan

Ny!

Paketlösning

Passar min bil
889 kr
Spara 95 kr
BVE Kallavfettning
Passar min bil

Avfettning

Det är viktigt att välja rätt typ av avfettningsmedel beroende på vilken typ av smuts som finns på bilen och årstiden. Följ alltid produktens instruktioner noggrant för att säkerställa effektiv användning och för att undvika skador på bilens yta. Avfettning ska inte användas vid starkt solljus eller på varm kaross. Beroende på typ av medel måste karossen dessutom vara torr för att medlet ska verka som tänkt.

Observera att avfettningsmedel inte är effektiva för att lösa upp bromsdamm. För detta ändamål bör du använda särskilda fälgrengöringsmedel, som är designade för att hantera den typ av smuts som samlas på fälgarna.

Varför Avfettning är Viktigt

För att bibehålla bilens utseende och skydda lacken är avfettning en kritisk del av förtvättprocessen. Genom att avlägsna envis smuts som olja, tjära och fett säkerställs att bilen ser ren och välskött ut samtidigt som lacken skyddas. Alla avfettningsmedel fungerar bäst när de sköljs av med högtryckstvätt.

Avfettningen säkerställer att bilen är ren från grov smuts som kan skada lacken innan du börjar schamponera. Även om bilen verkar ren, bör avfettning alltid följas upp med en manuell tvätt med svamp eller genom att spola med ett schampo avsett för högtryckstvätt. Detta säkerställer att all smuts och rester av avfettningsmedlet avlägsnas, vilket ger ett optimalt rengöringsresultat och skyddar bilens yta.

Typer av Avfettningsmedel

Kallavfettning

Perfekt för att lösa upp fet smuts och olja, särskilt under vintermånaderna när vägsalt används flitigt tack vare dess sura pH-värde mellan 1-7. Kallavfettning ska användas på torr kaross och är effektiv för att ta bort fet smuts och envisa fläckar som inte ens ett bra bilschampo klarar av. Applicera på torr yta för bästa effekt och var försiktig runt områden med lim och packningar. Genom att ha kallavfettning hemma kan du säkerställa att din bil hålls ren och i bästa skick året runt.

Alkalisk Avfettning

Idealisk för att ta bort organisk smuts som vägdamm och insektsrester. Denna typ av avfettning har ett basiskt pH-värde över 7 och är ofta vattenlöslig. Den kan appliceras direkt på en fuktig yta, vilket innebär att du inte behöver torka bilen innan applicering. Den här typen av avfettningsmedel fungerar bäst under sommaren eftersom det effektivt löser upp organisk smuts, vilket är vanligast under de varma månaderna.

Mikroavfettning

En kombination av kall- och alkalisk avfettning som är effektiv mot både fet och organisk smuts. Den fungerar bra året runt för en djupgående rengöring. För bästa resultat bör du dock använda de två avfettningsmedlen separat eftersom en blandning sällan är lika effektiv som var och en för sig. Trots att mikroavfettning är en blandning, är den mycket användbar för större fordon som lastbilar och skogsmaskiner. Observera att användning av mikroavfettningsmedel på en spolplatta med oljeavskiljare kan vara problematiskt, eftersom kallavfettningen inte fångas upp korrekt.

Hur du använder Avfettning

Förberedelse:
Parkera bilen i skuggan och se till att ytan är sval. Detta förhindrar att avfettningsmedlet torkar för snabbt och lämnar fläckar. 
Applicera:
Spraya avfettningsmedlet på de smutsiga områdena, fokusera på bilens nedre delar där smuts oftast ackumuleras. Låt medlet verka enligt tillverkarens rekommendationer. Ett tips från oss är att börja med kallavfettningen och sedan gå direkt vidare med alkalisk avfettning, och eventuellt även komplettera med fälgrengöring/flygrostborttagare på fälgarna och till och med på bilens lack om den är riktigt smutsig.
Skölj:
Använd en högtryckstvätt för att skölja bort avfettningsmedlet tillsammans med smutsen. Var noga med att spola av alla rester för att undvika skador på lacken.
Tvätt:
Gå vidare med nästa steg i tvättprocessen.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.