Returhantering

Som kund hos BRL Electronics har du rätt att ångra ditt köp inom 60 dagar från det datum du mottagit produkten.
För att få returnera en vara måste produkten och produktförpackningen vara i oförändrat skick (som när du köpte den). Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Returrätten/ångerrätten gäller inte specialbeställda varor som inte finns i vårt ordinarie sortiment. Vid retur av delar i ett paket där priset är rabatterat betalar kunden ordinarie pris för den enskilda produkten som behålls i kundens ägo. Emballera produkten väl så att den kommer fram till oss i ett oförändrat skick. Produkten ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Din returfraktsedel kommer som standard skickas med samma leverantör som när du gjorde din beställning (Postnord, Bring). Undantaget är om du gjorde en beställning med Budbee, då kommer du få en returfraktsedel från Postnord eller Bring.

Du kan själva ordna frakten (då måste du använda Företagsfrakt, se våra köpvillkor för korrekt returadress), eller köpa en fraktsedel från oss. Om du väljer att köpa en returfraktsedel från oss, så kommer kostnaden baseras efter returens totala vikt. Se nedan för prislista.

Returförsändelser som är skickade med postpaket till ombud eller som rekommenderat brev hämtas ej ut och kan komma att gå i retur till kunden. BRL Electronics ansvarar ej för de uppkomna kostnader om kund/avsändare skickat på annat sätt än vad som beskrivs i dessa villkor.

Under 1 kg: 49:-
Mellan 1-5 kg: 89:-
Mellan 5-15 kg: 149:-
Mellan 15-20 kg: 179:-
Mellan 20-35 kg: 199:-
Vid pallfrakt: 399:-

Rätten att returnera gäller inte tillklippta produkter som t.ex. kablar och tyger på löpmeter eller specialbyggda produkter som baslådor anpassade efter en specifik bil. Produkter som i och med användande kan anses icke sanitära, som exempelvis in-ear hörlurar samt ersättningsnålar eller pickup till vinylspelare godkännes ej om förpackning är bruten.

På det belopp som ska återbetalas har BRL Electronics rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde.  Om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion kommer aktuell procentsats för ett värdeavdrag vara 20%. Om varan anländer skadad, tillbehör saknas på returnerad produkt eller inre/yttre emballage saknas/skadats kommer avdraget bedömas på plats av BRL Electronics.

För att vi ska kunna hantera din retur, behöver du skapa ett returärende i vår returportal. Där behöver du fylla i alla uppgifter, dessa hittar du i orderbekräftelse som skickats eller via det kvitto/garantibevis som följde med i din leverans från oss.


Klicka här för att skapa en retur


Visste du att du kan frysa din betalning medan vi tar emot och hanterar din retur? Om du valt att betala via Klarna Faktura eller Konto kan du rapportera din retur i Klarnas app eller på Klarna.se.

Inne på Klarna.se eller i deras app kan du gå till det berörda köpet och klicka på “Rapportera retur”. Då kommer din faktura att automatiskt pausas så att du inte behöver betala något under tiden returen är inskickad och hanteras av oss. När vi registrerat returen så kommer du få en uppdaterad faktura från oss för de varor du valt att behålla.

Logga in