Stereoförstärkare

Stereoförstärkare är det optimala valet för dig som avser att driva ett par högtalare med ett ljudmässigt oöverträffbart resultat.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Kategori
Förstärkare Inbyggnadsförstärkare Receiver
Tillverkare
Advance Acoustic Cambridge Audio Dayton Audio Dynavoice Dynavox Harman Kardon Hypex Magnat Marantz MiniDSP Musical Fidelity Pro-Ject Rotel S.M.S.L Sony System One Tangent Vincent Yamaha
Visa alla
Dölj
Funktioner
2-kanaler AirPlay Airplay 2 Amazon Alexa Amazon Prime Music Apple Siri Appstyrning Bluetooth Chromecast DAB DAC FM Google Assistant HDMI HEOS Multiroom MusicCast Nätverksspelare Phono RCA Radio Spotify Connect Tidal WiFi XLR
Visa alla
Dölj
Visa fler...
1  2  3  4  ..5  Nästa »

Stereoförstärkare

Stereoförstärkare är det optimala valet för dig som avser att driva ett par högtalare med ett ljudmässigt oöverträffbart resultat.

Vad är en stereoförstärkare?


En stereoförstärkare är avsedd att återge musik till ett par stativhögtalare eller mer baskapabla golvhögtalare. Valet av förstärkare beror på kraven man ställer i ljudet men även vilken storlek på högtalarna som skall drivas. Högre kvalitet på komponenterna ger en högre ljudkvalitet, medans strömkapaciteten och uteffekten är avgörande ifall förstärkaren skall driva större högtalare, eller om man avser att spela högt.

Idag kan en stereoförstärkare erbjuda mängder av anslutningar, där man kan koppla allt från en analog skivspelare till ett digitalt nätverk, och via detta komma åt finesser som Spotify Connect, AirPlay, Bluetooth men även multiroom-plattformar, som Yamaha MusicCast.

Ju högre konstruktionskvalitet, desto viktigare blir högtalar- och signalkablarnas kvalitet. Jämför det lite som matlagning, där kryddorna sätter prägeln på smaken.

En stereoförstärkare kan delas upp i olika underkategorier. Mest förekommande är den integrerade förstärkaren, där man har både förstegsdel (volymregleringen) samt en slutstegsdel (som ger effekt till högtalarna). Är det radiomottagning integrerad kallas det för receiver. I högre prisklasser är det inte ovanligt att man separerar förstärkaren i två delar, ett försteg och ett slutsteg, i syfte att optimera konstruktionen maximalt.

Är du osäker i ditt val av ny stereoförstärkare? Kontakta oss för rådgivning på support@brl.se eller via 019-206750.

Logga in