Flygrostborttagare & Fälgrengöring

Innan du schamponerar bilen är det viktigt att rengöra fälgarna först med en fälgrengöring anpassad för grov smuts och bromsdamm. Vid behov kan en fälgborste användas.

Flygrostborttagare fungerar oftast både på fälgarna och lacken, men undvik att använda rengöringsmedel specifikt avsedda för fälgar på lacken, då de kan innehålla kemikalier som är skadliga.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    BVE Chemical Guys Meguiar's Tershine Werified by WER
Finns i lager
    Nej Ja
Typ
    Flygrostborttagare Fälgrengöring Förtvätt Refill Tillbehör
Volym
    0.473 0.5 0.710 1 25 5
Färdigblandad
    Ja Nej Utspädningsbar

Flygrostborttagare & Fälgrengöring

Självklart ska fälgarna göras rent innan du går på med schampo! Till detta använder du en fälgrengöring som är anpassad för grov smuts samt bromsdamm, och går eventuellt på med en fälgborste om behovet finns. Flygrostborttagare går oftast bra att använda både på fälgarna och på lacken, men en ren fälgrenröring rekommenderar vi inte att använda på lacken då den kan innehålla särskilda kemikalier som enbart är till för att användas på fälgarna.

Vad är Flygrost?

Flygrost är ett vanligt problem som uppstår när järn utsätts för fukt och syre. När du kör frigörs små partiklar av järn, till exempel från bromsarna, och dessa kan sedan fastna på både fälgar och lack. Det resulterar i ett tunt lager av rost som kan orsaka skador om det inte tas bort genom regelbunden rengöring. Att ignorera flygrost kan resultera i allvarliga problem med lacken och fälgarna på din bil på lång sikt.

Hur du gör rent fälgarna ordentligt:

Vackra fälgar är ett stiligt tillägg till bilens utseende, men de är ofta utsatta för väta, vägsmuts, bromsdamm och vägsalt som kan fastna och göra rengöringen besvärlig. Det är därför viktigt att regelbundet rengöra fälgarna för att hålla dem i toppskick. För att rengöra dina fälgar ordentligt behöver du en högtryckstvätt, fälgrengöring/flygrostborttagare, en fälgborste, en svamp och en mjuk trasa av mikrofiber eller läder. Genom att ta hand om dina fälgar regelbundet kan du bevara deras skönhet och förlänga deras livslängd.

Tips: Flygrostborttagaren/fälgrengöring är inte gjord för att lösa asfalt, det gör en kallavfettning. Om du har mycket asfaltsfläckar, tjära och salt på fälgarna är det en bra idé att börja med kallavfettning för att lösa upp dessa, som du sedan kombinerar med flygrostborttagaren för att få fälgarna skinande rena.

Applicera fälgrengöring:
Vid envis smuts som ingrott damm eller vägsalt är det bäst att spruta fälgrengöringen på aluminium- eller stålfälgen och låta den verka. Försäkra dig om att fälgen är torr när du applicerar rengöringsmedlet, då det fungerar mest effektivt på torra ytor. Täck hela fälgen med rengöringsmedel och vänta. Många flygrostborttagare/fälgrengöringar innehåller ett indikatormedel som skiftar färg (oftast lila) när den löser upp smuts.

Skölj:
Skölj fälgen noggrant med antingen en högtryckstvätt eller helt enkelt med en hink ljummet vatten och en svamp. Om du väljer att tvätta för hand, se till att bära skyddshandskar för att undvika att din hud kommer i kontakt med smutsen. Du kan också tvätta fälgarna utan att använda rengöringsmedel genom att först avlägsna grövre smuts som en förberedande åtgärd inför en mer detaljerad rengöring. Det är viktigt att utföra detta steg noggrant för att uppnå bästa möjliga resultat och bevara fälgen i toppskick.

Medan du arbetar med fälgen kan du även ta tillfället i akt att rengöra bilens hjulhus, helst med hjälp av en högtryckstvätt. En användbar tip är att använda ett flexibelt munstycke på högtryckstvätten för att enklare komma åt svåråtkomliga områden och uppnå en grundlig rengöring. Att ta hand om hjulhusen samtidigt som du rengör fälgarna ger din bil en komplett och professionell finish.

Rengör på djupet med fälgborste:
Nu är det dags att utföra en grundlig rengöring av fälgen. Trots användning av medel kan det finnas kvar smuts, särskilt i smala springor, som kräver extra uppmärksamhet. Använd en fälgborste för att effektivt rengöra dessa områden. För svåråtkomliga ställen kan en mjuk gammal tandborste eller en mjuk borste vara till hjälp. Om du fortfarande har svårt att avlägsna all smuts kan du göra en ytterligare omgång med flygrostborttagare: applicera, låt verka och skölj sedan med rent vatten.

Tvätt:
Gå vidare med nästa steg i tvättprocessen.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.