Golvhögtalare

Golvhögtalare har ett bredare frekvensomfång, speciellt i basregistret, jämfört med stativhögtalare. Detta då man har ett större kabinett med ökad inre lådvolym, samt att man oftast har fler antal element. Mest förekommande är att tillverkare bygger sina högtalare efter 3-vägs principen, men det finns även 2-vägs och 4-vägs.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Tillverkare
    Dynavoice Elipson Focal Focal Home Klipsch Magnat Monitor Audio Polk System One Tangent
Färg
    Svart Trä Valnöt Vit
Dynavoice Challenger M-65 EX v4 golvhögtalare, Svart par

Sommardeals

Passar min bil
3990 kr
Spara 2000 kr
5990 kr
Focal Chora 826 golvhögtalare, svart, demovara

Outlet - Klass B

Passar min bil
12390 kr
12390 kr
Dynavoice Challenger M-105 EX v4 golvhögtalare, Svart

Sommardeals

Passar min bil
5990 kr
Spara 3000 kr
8990 kr
(5)
System One H16B golvhögtalare, svarta

Sommardeals

Passar min bil
1498 kr
Spara 1000 kr
2498 kr
Tangent Spectrum X6, Vitt par
Passar min bil
7990 kr
Tangent Spectrum X6 BT
Passar min bil
7999 kr
Visa fler...
1  2  3 Nästa »

Golvhögtalare

Golvhögtalare har ett bredare frekvensomfång, speciellt i basregistret, jämfört med stativhögtalare. Detta då man har ett större kabinett med ökad inre lådvolym, samt att man oftast har fler antal element. Mest förekommande är att tillverkare bygger sina högtalare efter 3-vägs principen, men det finns även 2-vägs och 4-vägs. Med en 3-vägs konstruktion innebär det att man har en delningspunkt mellan diskant till mellanregister, samt mellanregister till bas. Genom att nyttja olika storlekar och konstruktioner så kan man optimera ett elements arbetsområde. 

Värt att tänka på med en golvhögtalare är den högre tillverkningskostnaden. Fler element och ett större kabinett med stagning kostar helt enkelt mer. Då en golvhögtalare också kan spela både högre och djupare i basregistret, så kommer rummets storlek också vara avgörande på återgivningen. 

Vissa modeller har dubbla ingångar på anslutningsterminalen. På så sätt kan man ansluta två högtalarkablar där signalen leds direkt i delningsfiltret. Detta kallas för bi-wire (fritt översatt “två kablar”). Genom detta kan man i större grad optimera högtalarkablarnas kvalitet för ett bättre ljud. 

Tar man bort blecken mellan de två ingångarna så kan man ansluta dubbelt med förstärkarkanaler. Då driver man toppdelen (diskant/mellanregister) med en förstärkarkanal samt basdelen med en annan förstärkarkanal. Detta kallas för bi-amp (fritt översatt två förstärkare). Genom detta kan man förse högtalarna mer med antal Watt för ökad kontroll. Många hemmabioförstärkare med sju kanaler eller fler har en bi-amp funktion.

Golvhögtalare bluetooth

Vi har också golvhögtalare med bluetooth. Musiken skickas då helt trådlöst via bluetooth och du väljer helt fritt om musiken skall komma ifrån Spotify, från datorn eller din telefon. 

Är du osäker vilken golvhögtalare du ska välja? Kontakta oss för rådgivning på support@brl.se eller via 019-206750.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.