Midbasar / Mellanregister

Midbas - Middar som levererar

Midbas och mellanregister är en otroligt viktig del av ett ljudsystem i bilen. Anledningen till det är att majoriteten av en sångs toner i de flesta genrer hamnar i just det frekvensområdet som midbasar spelar. Klicka här om du letar efter flerpack av midbasar eller SPL-paketlösningar med midbas.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Tillverkare
    Aries Audible Physics Audison Bass Habit Beyma B² audio Dayton Audio DLS EDGE Faital Pro GAS Audio Power Hammer Tech Helix Hertz Match Rockford Fosgate
Storlek (tum)
    2 3 4 5.25 6.5 8 10
Impedans (ohm)
    2 4 8
Antal
    1 Par 2 Par 4 Par Styck
Visa fler...
1  2  3  4  ..5  Nästa »

Midbasar / Mellanregister

Midbas och mellanregister är en otroligt viktig del av ett ljudsystem i bilen. Man skulle kunna gå så långt som att säga att just detta frekvensområde är viktigast, då det utgör majoriteten av en sångs toner i de flesta genrer. Både gitarr, synth, piano och den större delen av vår röst hamnar där. Dessutom är tonerna som faller inom detta frekvensområde där människans hörsel är som mest utvecklad. Midbasar eller middar som det också kallas är alltså en minst sagt avgörande del för att musik ska låta bra och uppfattas som den är menad att låta!

Vad är Midbas och mellanregister?

Midbasar och mellanregister hanterar det mellersta frekvensområdet, där midbas som namnet avslöjar går lägre och arbetar med de mellersta till övre basfrekvenserna. Mellanregistret hanterar kort och gott, just vad namnet avser. Eftersom att det finns ett flertal storlekar och utföranden att välja mellan kan givetvis också frekvensomfångets bredd skilja sig mellan dem. Med det i åtanke kan man hävda att det generaliserade omfånget för midbas är 80 Hz - 300 Hz och mellanregister 300 Hz - 3000 Hz. Eftersom det är olika beroende på storlek, konstruktion, tillverkare och prisklass, bör detta alltså ses som en riktlinje och inte som ett faktum.


För att få en komplett och fyllig ljudbild kompletteras midbasar och mellanregister med diskanter och baslåda

Är du osäker på vilka midbasar eller mellanregister du ska köpa eller vill du bara veta mer om middar?
Kontakta vår hjälpsamma kundtjänst på
support@brl.se eller via 019-206750 för att höra mer!

Logga in