Vax & lackskydd

Keramiskt lackskydd och vax är idealiska för att skydda din bils lack och fälgar från repor och slitage. Det finns flera alternativ, såsom spraylackskydd, keramiskt lackskydd, wet coat och traditionellt vax, var och en med sina unika fördelar och egenskaper för att möta olika behov när det gäller att bevara och skydda din bils yta.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    BVE Chemical Guys Meguiar's Tershine
Finns i lager
    Nej Ja
Applicering
    För hand Maskin Spray
Visa fler...

Vax & lackskydd

Keramiskt lackskydd och vax är utmärkta val för att skydda din bils lack och fälgar från repor och slitage. Det finns olika typer av skydd, inklusive keramiskt spraylackskydd, keramiskt lackskydd, wet coat och traditionellt vax. Varje alternativ erbjuder unika fördelar och egenskaper för att uppfylla olika behov när det gäller bevarande och skydd av din bils yta.

Vad menas med keramiskt lackskydd?

Keramiskt lackskydd är en vanligt förekommande term som används för att beskriva lackskydd som innehåller en keramisk komponent, oftast kiseldioxid (SiO2). Bland alla lackskydd som finns är de keramiska alternativen en av våra absoluta favoriter. Dessa lackskydd erbjuder omfattande skydd mot yttre påverkningar, vilket resulterar i en lättare rengöring av bilen. Med en extremt lång hållbarhet bibehålls resultatet över tid och samtidigt ökar glansen avsevärt.

Det keramiska skyddet kan komma i form av en keramisk lackförsegling eller som ett keramiskt spraylackskydd. Genom att använda ett keramiskt lackskydd kan du säkerställa att din bils lack förblir skyddad och behåller sin glans under lång tid. Att välja ett keramiskt lackskydd ger inte bara optimalt skydd åt din bil utan ger även en imponerande glans och djup till lacken. Med dessa fördelar kan du vara säker på att din bil förblir i toppskick och ser fantastisk ut varje dag.

Hur länge håller ett keramiskt lackskydd?

Hållbarheten hos ett keramiskt lackskydd varierar från några veckor upp till flera år. En wet coat kan ha en hållbarhet på några veckor medan en keramisk beläggning kan hålla i upp till ett par år. Flera faktorer påverkar hur länge skyddet varar, inklusive frekvensen av bilvätt och vilka rengöringsmedel som används (hur snälla de är mot befintliga lackskydd). Alkalisk avfettning är ett exempel på ett rengöringsmedel som kan påverka hållbarheten negativt genom att bryta ned lackskyddet.

Genom att välja rätt vårdrutin och använda skonsamma rengöringsprodukter kan du förlänga livslängden på ditt keramiska lackskydd och hålla din bil skyddad under lång tid.

Hur applicerar jag ett lackskydd?

Att applicera ett keramiskt lackskydd kan vara mer komplicerat och tidskrävande än att använda konventionellt vax. Skillnaden är att det keramiska lackskyddet görs en gång, och har en hållbarhet på allt från 6 månader och uppåt!

Förberedelse:
Börja med att noggrant tvätta bilen för att ta bort smuts, fett och eventuella gamla vaxrester. Torka sedan fordonet torrt med en mjuk torkduk och ev. mikrofiberduk för att säkerställa att ytan är helt ren och torr. För att säkerställa att lackskyddet fäster ordentligt och för att förbättra lackens utseende kan olika typer av polering behövas. Denna process är också viktig för att eliminera eventuella repor och återställa lackens glans. Det finns även särskilda rengöringsmedel för lackskydd som är en bra idé att torka av med innan du går vidare.

Applicering:
Keramiskt lackskydd - Använd en applikator för att applicera en liten mängd keramiskt lackskydd på lacken. Arbeta i små sektioner och applicera produkten jämnt med cirkulära rörelser och jämnt tryck.
Spray - Applicera lackskyddet på en panel åt gången och torka av med mikrofiberduk. Proceduren kan variera mellan olika tillverkare, följ anvisningarna på förpackningen.
Vax - Applicera ett tunt lager vax på bilen med en applikator och buffa av vaxet ordentligt, helst med två olika dukar i två omgångar. Vissa vaxer kan även appliceras med en oscillerande polermaskin och en trissa särskilt anpassad för vax!

Låt torka:
Följ anvisningarna på produkten du använder för att se till att den torkar ordentligt innan du rör bilen igen. Torktiden kan variera beroende på produkt och omgivande temperatur och fuktighet.

Avlägsna eventuella rester:
Använd en ren och mjuk mikrofiberduk för att försiktigt avlägsna eventuella kvarvarande produkter. Var noga med att undvika att skapa repor under denna process.

Låt härda:
Var noga med att låta produkten härda ordentligt. Keramiska lackskydd har ofta en längre period för att härda, uppemot 12-24H för bästa hållbarhet. Låt gärna bilen stå i exempelvis ett garage över natten!

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.