Bilschampo

Varje dag utsätts våra fordon för olika yttre påfrestningar som smuts, asfalt, insekter och föroreningar som kan göra lacken matt och tråkig. Bilschampo är speciellt utformat för att skonsamt rengöra fordonets lack genom att effektivt avlägsna smuts, fett och andra föroreningar. Glöm inte en ordentlig förtvätt med avfettning innan du börjar med schampo!
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    BVE Chemical Guys Meguiar's Tershine Werified by WER
Finns i lager
    Nej Ja
Avrinning
    Med avrinning Utan avrinning
Passar skumkanon
    Passar skumkanon
Visa fler...

Bilschampo

För att få bilen ren måste man få bort den så kallade "trafikfilmen", gör du inte detta riskerar du att få en grå hinna över bilen när den torkat. Använd ett schampo med vax i för att få bilen lättvättad samt ge bilen ett skydd samt en härlig glans & lyster. Vissa schampon går dessutom utmärkt att köra i skumlans för en snabb, satisfying och enkel applicering. Använd alltid en ren svamp/tvätthanske när du tvättar din bil för att minimera skador på lacken och svampa alltid uppifrån och ned!

Varför bilschampo?

För att tvätta din bil på bästa sätt med bilschampo, måste du förstå bilschampots kritiska roll för att uppnå en optimal tvätt. Undvik farliga kemikalier och otillåtna medel som kan skada miljön och din bils lack, särskilt vid hemmatvätt där risken är hög att medlen kan rinna ut i naturen genom brunnar. Att tvätta i en riktig tvätthall med oljeavskiljare och brunn rekommenderas för att säkerställa att kemikalierna i bilschampot och andra medel hanteras på ett säkert sätt!

Varje dag utsätts våra fordon för olika yttre påfrestningar som smuts, asfalt, insekter och föroreningar som fastnar på lacken och kan göra den matt och tråkig. För att uppnå en riktigt ren och blank yta krävs det att dessa partiklar först avlägsnas från lacken, vilket kan kräva olika typer av förtvättsmedel innan du börjar med schampo. Bilschampot är en särskild rengöringsprodukt avsedd för biltvätt. Det skiljer sig från vanliga tvättmedel genom att vara skonsamt mot fordonets lack samtidigt som det effektivt tar bort smuts, fett och andra föroreningar.

Tvätta med bilschampo

Börja med förtvätt:
Använd kallavfettning, alkalisk avfettning och flygrostborttagare för att lösa upp den värsta smutsen och ge bilen en riktigt bra yta som du kan börjar schamponera. En förtvätt med skum är snabb och effektiv och ger ett fantastiskt resultat. Vid utomhustvätt är det viktigt att undvika att tvätta bilen i direkt solljus eller låta tvättprodukterna torka på lacken.

Blanda i tvätthink:
Använd en tvätthink med grit guard för att avskilja smuts i vattnet och undvika att den hamnar på tvätthandsken och i sin tur på lacken. Smuts på lacken när du handtvättar har samma effekt som sandpapper mot lacken! Fyll tvätthinken med rent vatten och se till att eventuell smuts avlägsnas från hinken. Därefter häller du i önskad mängd bilschampo enligt instruktionerna på flaskan.

För en 20-liters hink brukar 2 korkar med schampo vara lagom, men följ anvisningarna på förpackningen för bästa resultat. För att öka skumningen kan du använda varmt vatten och fluffa upp schampot genom att spola ner det i hinken med en högtryckstvätt. Flera schampon kan även blandas i skumlans och sprutas med högtryck över hela bilen för att göra hela processen väldigt snabbt.

Handtvätta:
För att uppnå bästa resultat vid handtvätt är det viktigt att använda rätt teknik. Använd en ren tvätthandske för att undvika repor i lacken från smuts på handskens yta. Börja alltid tvätta bilen från toppen och arbeta dig nedåt för att undvika att sprida smuts från de nedre delarna över resten av bilen. Använd raka drag över lacken och se till att tvätthandsken är ordentligt blöt genom att regelbundet doppa den i tvätthinken. Denna teknik kommer att bidra till att ge din bil en ren och repfri yta. Mikrofiberdukar fungerar bra som komplement för att komma åt i trånga utrymmen. Glöm inte att även tvätta fälgarna med schampo, men gör det allra sist.

Skölj av:
Använd högtryck för att skölja av allt medel från bilen. Skölj hellre en gång för mycket än en gång för lite för att vara helt säker på att du fått bort allt medel.

Torka:
Avsluta tvättprocessen genom att torka bilen med en torkduk i mikrofiber för att undvika kalkfläckar. Gå vidare med nästa steg i processen. Som sista touch kan du applicera ett sprayvax på lacken för att förlänga resultatets hållbarhet och ge ett grymt lackskydd med bra avrinning.

Bilschampo med avrinning

Ett effektivt bilschampo med avrinning är nyckeln till en glänsande ren bil. Med rätt produkt kan du enkelt och snabbt få bort envis smuts och göra din bil skinande ren. Genom att använda ett bilschampo som är speciellt formulerat för avrinning kan du säkerställa att smutsen löses upp effektivt och att vatten och schampo enkelt rinner av, vilket sparar tid och ger ett fantastiskt resultat. Det inbakade lackskyddet förlänger schampots hållbarhet och ger en bra avrinning som ser till att smuts inte sitter lika hårt nästa gång du ska tvätta.

Välj ett bilschampo med avrinning som passar dina behov och din bil. Många sådana schampon är koncentrerade, vilket innebär att du bara behöver använda en liten mängd för varje tvätt. Se till att följa tillverkarens rekommendationer för bästa resultat och njut av en ren och glänsande bil varje gång du tvättar den. Bilschampo med avrinning är en riktigt bra idé för att snabbt och effektivt ge bilen ett bra lackskydd eller för att förstärka det befintliga skyddet.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.