Bluetooth-högtalare

Bluetooth högtalare innebär att vi inte längre är begränsade till kablar och sladd för att spela upp vår musik. Med trådlösa Bluetooth-högtalare kan du streama från en smart enhet eller dator och sköta musiken från distans.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    Arcsound Audio Pro Dayton Audio Dynavoice Kenwood Klipsch Magnat Monacor Soundcast Tangent Tivoli Audio Yamaha
Färg
    Svart Blå Brun Grå Gul Guld Krom Ljusgrå Mörkgrå Rosa Röd Svart Träfärgad Valnöt Vit
Variant
    Portabel Aktiv högtalare Portabel
Visa fler...
1  2  3  4  ..5 Nästa »

Bluetooth-högtalare

Bluetooth högtalare innebär att vi inte längre är begränsade till kablar och sladd för att spela upp vår musik. Med trådlösa Bluetooth-högtalare kan du streama från en smart enhet eller dator och sköta musiken från distans. Med en Bluetooth högtalare spelar du alltså enkelt upp musiken från exempelvis Spotify eller annan musiktjänst direkt från din mobiltelefon utan sladdtrassel. Det finns både stora kraftfulla bluetooth högtalare och små bluetooth högtalare som också ofta är bärbara och till och med vattentåliga för att klara utomhusbruk.

Trådlösa högtalare med bluetooth finns i många variationer och färger, men har alla någonting gemensamt. Användarvänlighet och smidighet!

Vi erbjuder ett stort utbud av trådlösa bluetooth högtalare från populära varumärken som exempelvis JBL, Tivoli Audio, Harman Kardon, Klipsch, Dynavoice med flera.

Söker du en vattentät bärbar bluetooth högtalare med bra bas? Ta gärna kontakt med oss så kan vi hjälpa dig med vilken som är bäst bluetooth högtalare för dig.

Hur fungerar en bluetooth högtalare

En Bluetooth-högtalare är alltid aktiv, vilket menas att det sitter en inbyggd förstärkere som driver högtalaren. Detta sparar plats och är en smidig lösning för det moderna hemmet, där man inte vill att högtalarna skall ta alltför stor plats. 

Med en bluetooth högtalare så streamas ljudet trådlöst till Bluetooth-högtalaren. Bluetooth är ett öppet och universalt system för trådlös kommunikation mellan en givare och en mottagare. En stor fördel med högtalare med bluetooth kontra en WiFi-högtalare är att vi inte är beroende av ett wifi-nätverk för att använda högtalaren. Vi kan ta med oss högtalaren var vi än befinner oss, exempelvis till sommarstugan, på stranden eller ut på altanen. En bluetooth-högtalare har ofta en räckvidd på cirka 10 meters öppen räckvidd, där dess signalkvalitet kan försvagas av andra störfält. Bluetooth-högtalare är enkla att använda då du endast behöver parkoppla ihop din telefon med en högtalare för att starta upp en anslutning och sedan börja streama musiken. Bluetooth-högtalare har blivit otroligt populära både i hemmet och att bära med sig.

Vad är då Bluetooth? Uppfinnarna bakom tekniken är främst Ericsson, som tillsammans med Nokia, IBM, Toshiba och Intel bildade Bluetooth SIG (Special Internet Group), i syfte att utveckla en standard enligt IEEE 802.15 WPAN (Wireless Personal Area Network). Det blå i namnet härstammar från den danske kungen Harald Blåtand. Tekniken introducerades år 1994. Redan från starten var Bluetooth tänkt att vara strömsnålt, där en uppkoppling mellan två enheter drar mindre ström jämfört med Wifi, och även LTE (4G).

Bärbar bluetooth högtalare

Med en bärbar bluetooth-högtalare (även kallat portabel) menas att högtalaren har ett uppladdningsbart batteri och som man kan ta med sig på resan, utflykten, stranden eller dylikt. Perfekt om man vill spela favoritspellistan från Spotify eller njuta av en ljudbok. Olika Bluetooth-högtalare kan skilja sig allt från små fickformat till riktigt stora system med karaoke som blir höjdpunkten på sommarfesten. Vissa modeller har även en stereofunktion, där två högtalare kan sammankopplas för en större ljudbild.

Vattentät bluetooth högtalare

En bluetooth högtalare kan också vara IPX-klassad så att den tål regn och fukt. En bluetooth högtalare med IPX7 innebär att de tål regn, stänk och ett kort bad i vattnet. En bluetooth högtalare som klassas med IP67 innebär att högtalaren är helt vattentät. 

Är du osäker i ditt val av Bluetooth-högtalare, så tveka inte att kontakta oss för rådgivning på telefon eller mail.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.