Däckglans & plast

Däckglans ger plast- och gummytor en djup, mörk svärta som får dem att se ut som nya! Efter att ha rengjort och torkat fälgar och däck noggrant är det bäst att applicera däckglans.

När du ser en bil med däck som är extremt svarta och blanka, kan du vara säker på att däckglans har använts. Genom att regelbundet applicera däckglans ser du till att dina däck och hela bilens utseende alltid hålls i bästa möjliga skick.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    BVE Chemical Guys Meguiar's Tershine
Finns i lager
    Nej Ja
Användningsområde
    Däck Gummi Plast Refill Vinyl

Däckglans & plast

Däckglans - även kallat vinylglans - används främst på  däcksidor och plastdetaljer på ditt fordon. Däckglans ger plast och gummi en fin mörk svärta som får ytorna att se som nya ut! När fälgar och däck är väl rengjorda och helt torra är det lämpligt att applicera däckglans. Denna åtgärd förbättrar inte bara utseendet utan är också avgörande för att skydda och vårda dina däck. Genom att använda en effektiv däckglans kan du förebygga att däcken torkar ut och får en brunaktig nyans samt förlänga deras livslängd.

Vad gör däckglans?

Dina däck utsätts för olika påfrestningar när de kontinuerligt är i kontakt med vägbanan, inklusive exponering för UV-strålning, väderförhållanden som snö, regn och smuts. Användning av däckglans är avgörande för att bevara gummit i däcken, hålla det mjukt och smidigt samt förhindra blekning, uttorkning och sprickbildning.

När du ser en bil med däck som ser så där overkligt svarta och blanka ut - då kan du vara säker på att däckglansen varit framme. Genom att regelbundet applicera däckglans ser du till att dina däck och bilens totala utseende alltid är i bästa möjliga skick.

Hur länge håller däckglansen?

Hållbarheten hos däckglans varierar beroende på den specifika ytan den appliceras på och graden av förberedelse av ytan innan applicering. Vi rekommenderar starkt att borsta däcken innan du applicerar däckglansen och använder däckrengöring. Med optimala förutsättningar så håller en bra däckglans omkring 1 månad, men det varierar beroende på vilka förhållanden du kör din bil i, vilken tid på året det är och hur gamla däcken är, bland flera andra faktorer.

Hur använder jag däckglans?

Rengör:
Rengör ytan på däcken noggrannt med t.ex. Alkalisk avfettning eller Allrengöring. Om däcken är väldigt smutsiga, borsta in medlet för att gno bort smutsen.

Spola och torka:
Spola rent däcken för att få bort överblivet medel och torka däcken med mikrofiberduk så att de är helt torra.

Applicera:
Applicera däckglansen med en skum-applikator. Vill du ha mer glans kan fler lager med däckglans appliceras - ju mer desto "blötare" ser däcket ut! Torka av eventuellt överflödig däckglans med mikrofiberduk.

Hur får jag matt plast och vinyl svart igen?

Principen är exakt densamma som med däckglans! Rengör plasten/vinylen noga med allrengöring, eventuellt borste och torka av med mikrofiberduk. Applicera medel med hjälp av en applikator, och njut av nya fräscha plastdelar och lister.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.