Motortvätt

Motortvätt kan verka komplicerat för många, men motorer är oftast mer robusta än man tror. Det är viktigt att regelbundet rengöra motorn för att minska brandrisken och förbättra dess hållbarhet. En ren motor främjar även bättre elektronikkontakt och kan öka fordonets värde vid försäljning!
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    BVE Chemical Guys Meguiar's Tershine Werified by WER
Finns i lager
    Ja
Meguiars ENGINE CLEANER
Passar min bil
169 kr
Meguiars ENGINE DRESSING
Passar min bil
179 kr
Tershine Motortvättspaket

Ny!

Paketlösning

Passar min bil
748 kr
Spara 83 kr
Visa fler...

Motortvätt

Många uppfattar motortvätt som komplicerat och är rädda för att skada motorn, men motorer är ofta mer robusta än man tror. Smuts och avlagringar är vanliga i motorer och det är viktigt att ta bort dem för att minska brandrisken. En ren motor bidrar också till bättre hållbarhet och förbättrad elektronikkontakt, vilket kan öka fordonets värde vid försäljning.

Så Tvättar du Motorn

Innan du börjar tvätta motorn måste den vara helt sval för att undvika skador. Elektroniska komponenter bör täckas med plastpåsar eller plastfolie för att skydda dem från vatten. Nyare motorer har ofta bättre isolering, medan äldre motorer har fler elektroniska delar som behöver skyddas. Viktiga delar att täcka inkluderar tändkassetter, säkringsbox och generator för att undvika kortslutning.

Använd endast rengöringsmedel som är speciellt avsedda för motortvätt, eftersom dessa inte skadar gummi och packningar, samtidigt som de effektivt avlägsnar olja och fett. En borste, pensel eller svamp kan användas för att ta bort envis smuts. För avsköljning rekommenderas en trädgårdsslang istället för en högtryckstvätt, eftersom högt tryck kan skada motorns känsliga delar. Om du ändå använder högtryck, håll ett långt avstånd och använd lågt tryck.

Viktiga Tips Innan du Tvättar Motorn

Vissa bilmärken och modeller kan vara mer känsliga för vatten, så kontrollera specifikationerna för just din bil. Kom ihåg att aldrig tvätta motorn när den är varm och att täcka över alla elektroniska komponenter. Första gången du tvättar motorn kan det ta upp till en timme, men med regelbunden rengöring går det snabbare. En ren motor ser inte bara bättre ut, utan fungerar även mer effektivt och minskar risken för brand i motorrummet. Dessutom blir det lättare att upptäcka och åtgärda trasiga eller slitna delar, vilket kan förlänga motorns livslängd. En ren motor bidrar till bättre prestanda och kan också förbättra avgasvärdena.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.