Skumtvätt

Användning av en foam lance och skumtvätt är ett snabbt och effektivt sätt att få din bil skinande ren. Foam lansen är ett tillbehör till din högtryckstvätt som gör tvättprocessen enkel och underhållande.

Skumtvätten täcker hela fordonet med ett tjockt skum av rengöringsmedel för att lösa upp smuts och föroreningar för en grundlig rengöring. Hos oss hittar du allt du behöver för en lyckad skumtvätt, inklusive skummande förtvättmedel och bilschampo!
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    BVE Chemical Guys Meguiar's Tershine Werified by WER
Finns i lager
    Nej Ja
Typ
    Bilschampo Förtvätt Skumlans Tillbehör till skumlans
Avrinning
    Med avrinning Utan avrinning
Volym
    0.473 0.5 0.532 0.946 1 1.4 1.42 1.89 3.7 3.78 5
Visa fler...

Skumtvätt

Att använda en foam lance och skumtvätt är ett snabbt och effektivt sätt att få din bil skinande ren. En foam lance är ett tillbehör som kopplas till din högtryckstvätt och gör tvättprocessen både enkel och underhållande. Med skumtvätt kan du enkelt täcka hela fordonet med ett tjockt skum av rengöringsmedel, vilket löser upp smuts och föroreningar för en grundlig rengöring. Här hittar du skummande förtvättmedel, skummande bilschampo och allt du kan tänkas behöva för en riktigt lyckad skumtvätt!

Varför ska jag använda skumtvätt/skumlans/foam lance?

Med hjälp av en foam lance kan du snabbt och effektivt täcka hela din bil med ett tjockt, rengörande skum för att lösa upp och avlägsna smuts från bilens yta, allt utan att du behöver fysiskt röra bilen. Detta kallas vanligen för förtvätt, och det är ett avgörande steg i bilrengöringsprocessen då det minskar risken för repor som kan uppstå vid handtvätt. Skumlansen är kompatibel med de flesta typer av snow foam, alkalisk avfettning och bilschampo för olika behov och rengöringsnivåer. Detta säkerställer en noggrann och effektiv rengöring av din bil och en ren yta för schampot att verka på.

Vad är en skumlans/foam lance?

Skumlansen är en skumspruta som används tillsammans med en högtryckstvätt för att jämnt fördela förtvättsmedel över bilens yta. Syftet är att lösa upp och avlägsna så mycket löst smuts som möjligt innan man går vidare till handtvätt. Innan och efter införandet av skumtvätt på marknaden är som natt och dag när det kommer till resultat och effektivitet! Du blandar helt enkelt rengöringsmedlet / schampot med vatten i skumlansens behållare, ansluter till högtryckstvätten och börjar skumfesten.

OBS! Kom ihåg att du troligen kommer behöva en adapter för att ansluta skumlansen till din högtryckstvätt. I vissa fall kan du även behöva ett annat flödesmunstycke för att säkerställa att skummet blir optimalt:

1.1 mm = Under 6 liter per minut
1.2 mm = Över 6 liter per minut
1.4 mm = Över 10 liter per minut (passar till dig som tvättar på OKQ8's gör-det-själv-hallar)

Hur gör jag en skumtvätt?

Blanda förtvättmedel:
Fyll flaskan med förtvättsmedlet. Vid korrekt dosering använder man vanligtvis mellan 1–3 dl medel per tvätt, beroende på val av produkt och storlek på bilen. Läs angivelserna på förpackningen till det medel du ska använda. Skruva sedan fast flaskan på munstycket och se till att uppsugningsslangen sitter ordentligt.

Anslut skumlansen:
Lossa lansen från handtaget på högtryckstvätten och fäst skumlansen på plats. Justera skummets tjocklek med den svarta skruven ovanför skumlansen för att uppnå optimal konsistens; det ska vara tillräckligt tjockt för att rinna långsamt. Anpassa strålen genom att vrida på munstycket. För fälgar och hjulhus är en mer koncentrerad stråle passande, medan en tjockare stråle fungerar bäst på andra ytor och även sparar medel.

Täck bilen med skum:
Applicera ett jämnt lager av skum över hela bilen. Överdriven användning av medel leder inte till bättre rengöring, utan kan snarare minska effektiviteten då medlet kan rinna av för fort. Ett "lagom" tjockt lager ger bäst resultat!

Låt verka:
Låt medlet verka under en stund, vanligtvis mellan 5-10 minuter, och i vissa fall längre om temperaturen är låg. När du ser att skummet börjar tunna ut och rinna av är det dags att gå vidare. Låt inte medlet torka in.

Skölj av:
Efter att du har applicerat snow foam eller alkalisk avfettning och låtit det verka är det viktigt att spola av bilen från botten och uppåt. Spola av allt skum från bilen så att bilen är helt fri från förtvättmedel.

Tvätt:
Gå vidare med nästa steg i tvättprocessen. Du kan använda skumlans för att fördela bilschampo över bilen och schamponera den som vanligt med tvätthandske. Principen för att skumma med schampo är exakt densamma!

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.