Skivspelare

Skivspelare är hetare än på många år. Det finns få upplevelser som mäter sig med att sätta igång skivspelaren, plocka fram favoritalbum, spela vinylskivor och sjunka ner i favoritfåtöljen. Än idag lever skivspelaren kvar och vi har svårt att se att det skulle förändras inom en snart framtid.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    Audio Technica Dayton Audio Elipson Klipsch Magnat Music Hall Pro-Ject Rega Sony TEAC Yamaha
Typ
    Direktdriven Manuell Remdriven Remdriven, manuell
Bluetooth
    5.0, aptX Ja Nej
Visa fler...
1  2  3 Nästa »

Skivspelare

Skivspelare, även känd som vinylspelare är hetare än på många år. Det finns få upplevelser som mäter sig med att sätta igång skivspelaren, plocka fram favoritalbum, spela vinylskivor och sjunka ner i favoritfåtöljen. Än idag lever skivspelaren kvar och vi har svårt att se att det skulle förändras inom en snart framtid.

Det finns flera typer av skivspelare tillgängliga, var och en med sina egna funktioner och möjligheter. Allt från vägghängda skivspelare till små skivspelare med subtil design med eller utan pickup till mer avancerade skivspelare med bluetooth, RIAA-steg och mer utvecklad teknologi finns att välja mellan.

Manuella skivspelare

Manuella skivspelare är den mest grundläggande typen av skivspelare och kräver att användaren manuellt placerar nålen på skivan och startar platttången manuellt, denna typ av skivspelare är ofta väldigt eftertraktad av purister och audiofiler.

Automatiska skivspelare

Automatiska skivspelare har däremot en mekanism som automatiskt placerar nålen på skivan och startar skivspelaren. Denna typ av nål är mer bekväm eftersom du slipper att placera nålen själv, men kan också vara mindre exakt än manuella skivspelare.

Halvautomatisk skivspelare

Halvautomatisk skivspelare är en kombination av de två, med en mekanism som automatiskt placerar nålen på skivan men kräver att du manuellt startar skivspelaren.

Nål och pickup till skivspelare

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer en skivspelare är typen av pickup och nål. Pickupen är den del av skivspelaren som håller nålen och den spelar en avgörande roll för den totala ljudkvaliteten. Moving magnet (MM) pickup är ett populärt val och är kända för sitt balanserade ljud och prisvärdhet. Moving coil (MC) pickup är däremot avsedda att vara av högre kvalitet och producera ett mer detaljerat och exakt ljud.

När det gäller nålar finns det två huvudtyper: elliptiska och sfäriska. Elliptiska nålar är mer exakta och producerar en bättre ljudkvalitet, men de slits också snabbare än sfäriska nålar.

Skivspelare retro

Skivspelare i retrostil har blivit omåttligt populärt de senaste åren och vi har ett trevligt utbud av olika retroskivspelare. Vinylspelare lever i full grad!

Har du frågor om hur en skivspelare fungerar och hur den kan kopplas ihop med moderna högtalare eller ditt nuvarande högtalarsystem? Kanske funderar du bara på vilken som är den bästa skivspelaren för dig? Välkommen att kontakta vår hjälpsamma kundtjänst på support@brl.se eller genom att ringa oss på 019-206750.
Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.