Stativhögtalare

Stativhögtalare är en perfekt avvägning för mindre rum och har mycket av de större golvmodellernas karaktär i samma högtalarserie. Fördelen estetiskt är att små högtalare tar mindre plats, då de i vissa fall kan monteras på väggen eller stå på ytterkanterna av en bred TV-bänk.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Tillverkare
    Canton Dayton Audio Dynavoice Elipson Everything but the box Focal Home Heco KEF Klipsch Magnat Monitor Audio Polk Q Acoustics System One Tangent
Färg
    Svart Röd Svart Trä Valnöt Vit
FOCAL ARIA 906 STATIVHÖGTALARE
25
fr. 10490 kr fr. 13990 kr
Monitor Audio Radius 45
41
fr. 2490 kr fr. 4250 kr
Monitor Audio Radius 90
26
4990 kr 6750 kr
KEF LSX WiFi-högtalare
23
9990 kr 12990 kr
Tangent Spectrum X4
14
2390 kr 2790 kr
Tangent Spectrum X5
14
2990 kr 3490 kr
Canton AM5 Svart
19
2990 kr 3690 kr
Visa fler...
1  2  3  ..4  Nästa »

Stativhögtalare

Stativhögtalare är en perfekt avvägning för mindre rum och har mycket av de större golvmodellernas karaktär i samma högtalarserie. Fördelen estetiskt är att små högtalare tar mindre plats, då de i vissa fall kan monteras på väggen eller stå på ytterkanterna av en bred TV-bänk. I seriösare sammanhang där man lägger vikt på maximal ljudkvalitet så bör högtalarna stå på ett par högtalarstativ, i syfte att komma ut från de bakre väggen och finna rätt klangbalans i rummet. 

Då en stativhögtalare med sin begränsade fysik tappar i basregistret så är en aktiv subwoofer att rekommendera som komplement. Fördelen är att man kan få bättre placeringsmöjligheter då man kan testa subwoofern på olika ställen för att finna bäst integration.

Vissa modeller har dubbla ingångar på anslutningsterminalen. På så sätt kan man ansluta två högtalarkablar där signalen leds direkt i delningsfiltret. Detta kallas för bi-wire (fritt översatt “två kablar”). Genom detta kan man i större grad optimera högtalarkablarnas kvalitet för ett bättre ljud. 

Tar man bort blecken mellan de två ingångarna så kan man ansluta dubbelt med förstärkarkanaler. Då driver man toppdelen (diskant) med en förstärkarkanal samt mellanregister/basdelen med en annan förstärkarkanal. Detta kallas för bi-amp (fritt översatt två förstärkare). Genom detta kan man förse högtalarna mer med antal Watt för ökad kontroll. Många bioförstärkare med sju kanaler eller fler har en bi-amp funktion.

Är du osäker vilken stativhögtalare du ska välja? Kontakta oss för rådgivning på support@brl.se eller via 019-206750.

Logga in