Passiv baslåda

Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Tillverkare
    Alpine Bass Habit B² audio Dayton Audio DLS GAS Audio Power Helix Match Rockford Fosgate
Slimmad
    Ja
Typ
    Portad baslåda Sluten baslåda
Enhet
    Dubbel Enkel Trippel
Storlek (tum)
    6.5 8 10 12 15
Visa fler...
1  2  3  Nästa »

Passiv baslåda

En passiv baslåda är vad man egentligen kallar en helt vanlig baslåda. Ordet “passiv” används främst för att separera baslådor med inbyggt slutsteg (aktiv baslåda) från de baslådor som inte har det (passiva baslådor). En passiv baslåda är flexibel på så sätt att du själv väljer vilket slutsteg som ska driva baslådan och därmed kan påverka hur baslådan ska prestera. 

Här finner du både robusta varianter av passiva baslådor som exempelvis baslåda 15 tum, baslåda 12  tum och mer slimmade varianter som baslåda 10 tums  som gör sig bra i mindre utrymmen. Det finns passiva baslådor med både ett, två och tre baselement, där valet görs helt utifrån smak, utrymme och preferens. 

Det finns generellt två baslådor i vårt sortiment - portade lådor och slutna lådor.

Portad baslåda

Med en portad baslåda kan du vinna upp till 3 dB ljudtryck, vilket är populärt när spela högt (SPL) är målet.

Sluten baslåda

En sluten baslåda används ofta i syftet att spela “välljud” (SQ). 

För att få bästa möjliga billjud rekommenderar vi att du ljudisolerar bilen ordentligt! Vi har ett brett sortiment med dämpmaterial som passar de flesta ändamål.

Baslåda 2x12

En av de allra mest populära storlekarna på baslådor är varianten baslåda 2x12. Det innebär att du har 2st baselement som båda har en storlek på 12 tum. Utöver 2x12 baslåda är andra storlekar som exempelvis 3x10 baslåda och de mer slimmade baslådorna med ett baselement, som 1x12 och 1x10 vanligt förekommande. 


Är du osäker på vilken som är bäst baslåda för dig eller veta mer om passiva baslådor? Kontakta oss på support@brl.se eller via 019-206750 för att höra mer!
Logga in