Centerhögtalare

Centerhögtalaren brukar man säga enskilt är den viktigaste komponenten i hela bio-setupen. I ett filmljudspår så kan så mycket som 70 % av informationen ligga i centerkanalen.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Tillverkare
    Canton Dynavoice Elipson Heco Klipsch Magnat Monitor Audio Polk Q Acoustics System One Tangent
Färg
    Svart Svart Trä Valnöt Vit
Visa fler...
1  2  3  ..4  Nästa »

Centerhögtalare

Centerhögtalaren brukar man säga enskilt är den viktigaste komponenten i hela bio-setupen. I ett filmljudspår så kan så mycket som 70 % av informationen ligga i centerkanalen, som också är viktig att klangmatcha med de övriga högtalarna - speciellt fronthögtalare. Allt som sker i bildens mitt är ljud som kodas i den här kanalen. För film hamnar dialogerna oftast i mitten, så det är viktigt att ha en tydlig och klar återgivning.

Om man vill uppleva en musikkonsert på Bluray eller DVD, så kommer man att ha scenen och alla musiker i de tre frontkanalerna, medans publikhavet och efterklangen kodas i de bakre högtalarna. Upplösning och dynamik är alltså lika viktig i centerhögtalaren som i frontkanalerna.

Kom ihåg att komplettera din centerhögtalare med högtalarkablar och högtalarfötter för bästa ljudupplevelse.

Är du osäker vilken centerhögtalare du ska välja? Kontakta vår hjälpsamma kundtjänst för rådgivning på support@brl.se eller via 019-206750.

Logga in