Torkdukar

För att bibehålla din bils skick är det avgörande att använda högkvalitativa produkter för rengöring. Torkdukar i mikrofiber suger effektivt upp vattnet utan att skada utan på bilen och lämnar efter sig en torr yta utan vattenfläckar eller kalkfläckar.

Vi tillhandahåller olika modeller och storlekar av torkdukar för att passa olika fordon - allt från små dukar till t.ex. motorcyklar till gigantiska och tjocka dukar som räcker till flera bilar!
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    BVE Chemical Guys Meguiar's Tershine
Finns i lager
    Ja
Storlek
Tjocklek

Torkdukar

För att ta hand om din bil på bästa sätt och hålla den i toppskick är det viktigt att använda högkvalitativa produkter för regelbunden rengöring. Vi erbjuder olika modeller och storlekar av torkdukar beroende på storleken på ditt fordon!

Storlek på torkduk till bil

För en vanlig personbil är en torkduk på omkring 50 dm² oftast tillräcklig, och större dukar ger bara extra fördelar. Det är dock viktigt att inte bara titta på storleken utan också på tjockleken av torkduken, eftersom en tjockare duk har en högre uppsugningsförmåga och kan absorbera mer vatten från bilens yta. För att göra torkningen ännu enklare, rekommenderar vi att använda ett högkvalitativt bilschampo med avrinningseffekt. Dessa schampon hjälper vattnet att rinna av bilen snabbare, vilket minskar behovet av att torka och förhindrar vattenfläckar. Du hittar dessa schampon här.

Tjocklek på torkduk - GSM

GSM, som står för "grams per square metre", är en viktig indikator på tjockleken och kvaliteten hos mikrofiberdukar. Ett högre GSM-värde innebär att duken innehåller mer mikrofiber, vilket ökar dess uppsugningsförmåga och gör den mer effektiv vid torkning. Mikrofiberdukar med högre GSM kan absorbera mer vatten vilket gör dem idealiska för att hålla din bil skinande ren och fri från vattenfläckar och kalkfläckar. Genom att välja en duk med högre GSM säkerställer du att du får en produkt som inte bara är tjockare och mer hållbar, utan också mer effektiv när det kommer till att rengöra och torka ditt fordon.

Tvätta torkduk i mikrofiber

Mikrofiberdukar bör inte tvättas med vanligt tvättmedel som används för kläder. Vanligt tvättmedel kan täppa till mikrofibrerna och försämra dukarnas uppsugningsförmåga avsevärt. För att bevara mikrofiberdukarnas effektivitet rekommenderas att använda ett tvättmedel som är speciellt anpassat för mikrofibertvätt. Dessa är utvecklade för att rengöra mikrofiberdukar på ett skonsamt sätt, vilket gör dem som nya igen.

Med ett tvättmedel specifikt för mikrofiberdukar garanterar du att dina mikrofiberdukar bibehåller sin höga kvalitet och uppsugningsförmåga. Tvätta dukarna i 40 grader för bästa resultat. Genom att använda rätt tvättmedel förlänger du livslängden på dina mikrofiberdukar och säkerställer att de fortsätter att leverera optimal prestanda vid varje användning.
Här hittar du tvättmedel för mikrofiber!

Torkduk som inte suger upp vatten längre

Om du ofta använder glanshöjande produkter som keramiska spraylackskydd eller avrinningsmedel, kan dessa stänga igen mikrofibrerna i dina torkdukar och försämra deras uppsugningsförmåga. För att återställa dukarnas effektivitet rekommenderar vi att du tvättar dem med tvättmedel specifikt för mikrofiberdukar. Dessa tvättmedel är speciellt utvecklat för att rengöra mikrofiberdukar skonsamt och effektivt. Om en vanlig tvätt inte räcker, kan du prova att blötlägga torkdukarna över natten i en hink med mikrofibertvättmedel eller en alkalisk avfettning. Efter blötläggningen, tvätta dukarna igen i maskin för att få dem som nya. Denna metod hjälper ofta till att återuppliva dukarnas uppsugningsförmåga!

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.