Mikrofiberdukar

Mikrofiberduken är ett oumbärligt verktyg för en noggrann biltvätt, med förmågan att minska risken för repor och enkel identifiering av smuts. Detta säkerställer en skonsam rengöring som skyddar bilens yta.

Välj bland vårt sortiment av högkvalitativa mikrofiberdukar, anpassade för olika ändamål såsom interiörrengöring, glas och lack, eller allroundanvändning!
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Varumärke
    Chemical Guys Meguiar's Tershine
Finns i lager
    Ja
Storlek
Tjocklek
Enhet
    3-pack 5-pack Styck

Mikrofiberdukar

En mikrofiberduk är ett oumbärligt verktyg för att ge din bil en grundlig rengöring. Mikrofiberduken kan ofta ersätta tvättsvampen, då den minskar risken för repor på lacken och gör det enkelt att se om smuts eller småsten fastnar på duken. Detta hjälper till att skydda bilens yta och säkerställa en skonsam rengöring. Mikrofiberdukar av hög kvalitet för just ditt ändamål - för interiörrengöring, glas och lack eller bara allround? Valet är ditt!

Vilken mikrofiberduk ska jag välja?

En mikrofiberduk är en mångsidig tvättduk som kan användas på olika material för en rad olika ändamål. Dessa dukar är tillverkade av polyester, polyamid, eller en blandning av båda, vilket ger dem unika egenskaper. För att rengöra mindre känsliga ytor, som bilens interiör eller glas, rekommenderas mikrofiberdukar med en densitet på mellan 200-350 GSM. Dessa dukar är tillräckligt mjuka för att undvika repor men samtidigt effektiva för att avlägsna smuts och damm.

När det gäller lacken på din bil, rekommenderar vi att använda mikrofiberdukar med minst 300 GSM, och helst högre. Högre GSM-dukarnas tjockare struktur gör att de bättre kan absorbera smuts och minskar risken för skador på lacken. Utöver detta hittar du även mikrofiberdukar som är särskilt framtagna för t.ex. glasrengöring, interiört eller för att användas på lacken och de är då självklart bäst för det ändamålet.

Tjocklek på mikrofiber - GSM

GSM, som står för "grams per square metre", är en viktig indikator på tjockleken och kvaliteten hos mikrofiberdukar. Ett högre GSM-värde innebär att duken innehåller mer mikrofiber, vilket ökar dess uppsugningsförmåga och gör den mer effektiv vid torkning. Mikrofiberdukar med högre GSM kan absorbera mer vatten vilket gör dem idealiska för att hålla din bil skinande ren och fri från vattenfläckar och kalkfläckar. Genom att välja en duk med högre GSM säkerställer du att du får en produkt som inte bara är tjockare och mer hållbar, utan också mer effektiv när det kommer till att rengöra och torka ditt fordon.

Tvätta mikrofiberduk

Mikrofiberdukar bör inte tvättas med vanligt tvättmedel som används för kläder. Vanligt tvättmedel kan täppa till mikrofibrerna och försämra dukarnas uppsugningsförmåga avsevärt. För att bevara mikrofiberdukarnas effektivitet rekommenderas att använda ett tvättmedel som är speciellt anpassat för mikrofibertvätt. Dessa är utvecklade för att rengöra mikrofiberdukar på ett skonsamt sätt, vilket gör dem som nya igen.

Med ett tvättmedel specifikt för mikrofiberdukar garanterar du att dina mikrofiberdukar bibehåller sin höga kvalitet och uppsugningsförmåga. Tvätta dukarna i 40 grader för bästa resultat. Genom att använda rätt tvättmedel förlänger du livslängden på dina mikrofiberdukar och säkerställer att de fortsätter att leverera optimal prestanda vid varje användning.
Här hittar du tvättmedel för mikrofiber!

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.