Surroundhögtalare

Surroundhögtalare innebär att den är dedikerad för de bakre kanalerna i en bio-setup. Man har då högtalarelement som sprider ljudet åt motsatt håll för att skapa ett bredare och mer omslutande spridningsmönster.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Tillverkare
    Dynavoice Elipson Harman Kardon Heco Klipsch Magnat Tangent
Färg
    Svart Trä Vit
Dolby Atmos
    Ja
Visa fler...
1  2  Nästa »

Surroundhögtalare

Surroundhögtalare innebär att den är dedikerad för de bakre kanalerna i en bio-setup. Man har då högtalarelement som sprider ljudet åt motsatt håll för att skapa ett bredare och mer omslutande spridningsmönster. Dipolär spridning brukar föredras för filmspår, vilket innebär att elementen spelar i motsatt fas för att skapa ett mer diffust och omslutande ljudfält. I bipolärt läge spelar elementen i fas, vilket kan skapa rätt efterklang när man spelar upp musik i högupplöst kvalitet (Bluray, SACD). 

De flesta modellerna kan monteras på väggen genom nyckelhålsfästen. Saknas detta så kan man ställa dem på ett par högtalarstativ. En rekommendation är att ha högtalarna lite mer i höjd, så att de kommer en bit över huvudhöjd när man sitter ner i soffan.

Även högtalarkablar är av vikt. Använd helst inte en för tunn kabel då man vanligtvis drar längre sträckor då surroundhögtalarna är i motsatt del av rummet än där bioförstärkaren står. 

Hos oss hittar du både trådlösa surroundhögtalare, små surroundhögtalare, kraftfulla surroundhögtalare, satelithögtalare och kompletta surroundhögtalarpaket.

Är du osäker på vilka surroundhögtalare du ska köpa eller vill du veta mer om dem? Kontakta oss på support@brl.se eller via 019-206750 för att höra mer!

Logga in