Hemmabioförstärkare

En hemmabioförstärkare är lite av hjärtat i hemmabions surroundsystem. Här kopplar du in dina signalkällor som en Bluray-spelare, Apple TV, TV-box, PlayStation, eller dator, där HDMI-kabeln idag har blivit en branschstandard.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Finns i lager
    Nej Ja
Tillverkare
    Marantz Onkyo Pioneer Sony Yamaha
Kanaler
    11-kanaler 5-kanaler 7-kanaler 9-kanaler
Egenskaper
    8K Airplay Airplay 2 Amazon Alexa Appstyrning Bluetooth Chromecast DAB DAB/DAB+ DTS Play-Fi DTS:X Dirac Live Room Correction Dolby Atmos Dolby Vision FM Flareconnect Google Assistant HDMI 2.1 HDR10+-kompatibel HEOS IMAX Enhanced Multizone MusicCast Nätverksspelare Nätverksstreaming Phono Radio Slimmad Spotify Connect THX THX Select Tidal Wi-Fi WiFi Works with Sonos XLR Zon 2
Visa fler...

Hemmabioförstärkare

En hemmabioförstärkare är lite av hjärtat i hemmabions surroundsystem. Här kopplar du in dina signalkällor som en Bluray-spelare, TV-box eller dator, där HDMI-kabeln idag har blivit en branschstandard. En HDMI kabel kan föra över både ljud och bild digitalt i hög upplösning, med bildteknik som har upplösningar i Ultra HD (4K och 8K). Hemmabioförstärkarens dekoders omvandlar den inkommande ljudsignalen till alla högtalarutgångarna, medans bilden skickas vidare till en platt-TV eller projektor. 

Den grundläggande konfigurationen är 5.1, vilket innebär att man har ett par fronthögtalare, en centerhögtalare, två surroundhögtalare samt en aktiv subwoofer. Kommer man upp i prisnivå på bioförstärkaren så är denna oftast utrustad med fler inbyggda slutsteg, vilket ger möjligheten till flera olika högtalar-konfigurationer. De senaste ljudformaten som smått revolutionerat hemma-användarna är främst Dolby Atmos, men även DTS:X och Auro 3D. Genom detta kan man koppla högtalare i höjdled i syfte att få en ännu mer omslutande surroundupplevelse. 

Precis som en stereoförstärkare så är uppbyggnaden i en hemmabioförstärkare väldigt viktig. Komponentkvaliteten avgör prestandan och strömförsörjningen är A och O för att få bästa kontroll och effekt till alla högtalarna.

Kommer man upp i prisnivå är det inte ovanligt att tillverkarna delar upp enheterna i en processor (försteg) och slutsteg, i syfte att uppnå en ljudkvalitet för de krävande lyssnarna.

Hemmabioreceiver 

En hemmabioreceiver är en hemmabioförstärkare som också har en inbyggd mottagare för radio.

Surroundförstärkare med stöd för Dolby Atmos

Dolby Atmos är ett surroundformat som använder sig av objektorienterad mixning av oberoende ljudelement via diskreta kanaler för rörliga, tredimensionella ljudeffekter runt hela rummet. Med en surroundförstärkare som har stöd för Dolby Atmos kan du ta surroundupplevelsen till det yttersta och med två uppåtriktade högtalare, eller takplacerade nedåtriktade högtalare, får ditt surroundljud ytterligare en dimension.


Är du osäker i ditt val av ny hemmabioförstärkare? Kontakta oss för rådgivning på support@brl.se eller via 019-206750.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.