Stativhögtalare

Stativhögtalare är en perfekt avvägning för mindre rum och har mycket av de större golvmodellernas karaktär i samma högtalarserie. Fördelen estetiskt är att små högtalare tar mindre plats, då de i vissa fall kan monteras på väggen eller stå på ytterkanterna av en bred TV-bänk.
Läs mer
Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Tillverkare
    Dayton Audio Dynavoice Elipson Everything but the box Focal Focal Home Heco KEF Klipsch Magnat Monitor Audio Morel Polk Pro-Ject Q Acoustics System One Tangent
Färg
    Svart Grå Röd Svart Trä Valnöt Vit
Visa fler...
1  2  3  ..4 Nästa »

Stativhögtalare

Stativhögtalare är en perfekt avvägning för mindre rum och har mycket av de större golvmodellernas karaktär i samma högtalarserie. Fördelen estetiskt är att små högtalare tar mindre plats, då de i vissa fall kan monteras på väggen eller stå på ytterkanterna av en bred TV-bänk. I seriösare sammanhang där man lägger vikt på maximal ljudkvalitet så bör högtalarna stå på ett par högtalarstativ, i syfte att komma ut från de bakre väggen och finna rätt klangbalans i rummet. 

Då en stativhögtalare med sin begränsade fysik tappar i basregistret så är en aktiv subwoofer att rekommendera som komplement. Fördelen är att man kan få bättre placeringsmöjligheter då man kan testa subwoofern på olika ställen för att finna bäst integration.

Vissa modeller har dubbla ingångar på anslutningsterminalen. På så sätt kan man ansluta två högtalarkablar där signalen leds direkt i delningsfiltret. Detta kallas för bi-wire (fritt översatt “två kablar”). Genom detta kan man i större grad optimera högtalarkablarnas kvalitet för ett bättre ljud. 

Tar man bort blecken mellan de två ingångarna så kan man ansluta dubbelt med förstärkarkanaler. Då driver man toppdelen (diskant) med en förstärkarkanal samt mellanregister/basdelen med en annan förstärkarkanal. Detta kallas för bi-amp (fritt översatt två förstärkare). Genom detta kan man förse högtalarna mer med antal Watt för ökad kontroll. Många bioförstärkare med sju kanaler eller fler har en bi-amp funktion.

Är du osäker vilken stativhögtalare du ska välja? Kontakta oss för rådgivning på support@brl.se eller via 019-206750.

Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.