Hemmabioförstärkare

Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Tillverkare
Marantz Onkyo Pioneer Yamaha
Kanaler
11-kanaler 5-kanaler 6-kanaler 7-kanaler 9-kanaler
Egenskaper
Airplay Airplay 2 Amazon Alexa Appstyrning Bluetooth DAB DTS Play-Fi DTS:X Dolby Atmos Dolby Vision FM Flareconnect Google Assistant HEOS IMAX Enhanced Multizone MusicCast Nätverksspelare Phono Radio Slimmad Spotify Connect Tidal Wi-Fi Wi-fi Works with Sonos
Visa alla
Dölj
Visa fler...

Hemmabioförstärkare

En hemmabioförstärkare är lite av hjärtat i hemmabions surroundsystem. Här kopplar du in dina signalkällor som en Bluray-spelare, TV-box eller dator, där HDMI-kabeln idag har blivit en branschstandard. En HDMI kabel kan föra över både ljud och bild digitalt i hög upplösning, med bildteknik som har upplösningar i Ultra HD (4K och 8K). Hemmabioförstärkarens dekoders omvandlar den inkommande ljudsignalen till alla högtalarutgångarna, medans bilden skickas vidare till en platt-TV eller projektor. 

Den grundläggande konfigurationen är 5.1, vilket innebär att man har ett par fronthögtalare, en centerhögtalare, två surroundhögtalare samt en aktiv subwoofer. Kommer man upp i prisnivå på bioförstärkaren så är denna oftast utrustad med fler inbyggda slutsteg, vilket ger möjligheten till flera olika högtalar-konfigurationer. De senaste ljudformaten som smått revolutionerat hemma-användarna är främst Dolby Atmos, men även DTS:X och Auro 3D. Genom detta kan man koppla högtalare i höjdled i syfte att få en ännu mer omslutande surroundupplevelse. 

Precis som en stereoförstärkare så är uppbyggnaden väldigt viktigt. Komponentkvaliteten avgör prestandan och strömförsörjningen är A och O för att få bästa kontroll och effekt till alla högtalarna.

Kommer man upp i prisnivå är det inte ovanligt att tillverkarna delar upp enheterna i en processor (försteg) och slutsteg, i syfte att uppnå en ljudkvalitet för de krävande lyssnarna.

Hemmabioreceiver 


En hemmabioreceiver är en hemmabioförstärkare som också har en inbyggd mottagare för radio.

Är du osäker i ditt val av ny hemmabioförstärkare? Kontakta oss för rådgivning på support@brl.se eller via 019-206750.

Logga in