Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare, svart

Aventage RX-A6A från Yamaha är förstärkaren som dig sätter ljud och funktionalitet i första rummet.
Artnr: 159RXA6ABL
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare, svart i gruppen Hemmaljud / Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos BRL.se (159RXA6ABL)
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare, svart
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare, svart
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare, svart

Kampanj

Exkl. moms
27590 kr
(%)
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
Leveranstid Förhandsboka

Beskrivning

Yamaha Aventage RX-A6A har det mesta du kan tänkas behöva! Med Aventage-serien menar Yamaha på alla sätt och vis allvar; detta är en otroligt välljudande 9-kanalig hemmaförstärkare med stöd för bland annat 8K och ökad fokus på ljudet. Här pratar vi komponenter av extremt hög kvalitet. Ett uppskattat tillägg till RX-A6A är bland annat XLR! Anti-Resonance Technology (A.R.T) som du hittar hos resten av Aventage-serien är här med. A.R.T minskar mängden vibrationer i chassit och plockar fram mer nyanser och skapar mer tyngd till ljudet, musik som film. En kompetent, kapabel och kraftull hemmabioförstärkare som tar biorummet till nästa nivå. 

 • Otrolig ljudkvalité!
 • 9.2 bioreceiver med en uteffekt på 150 Watt/kanal
 • Stöd för HDMI 2.1 med HDCP 2.3 och eARC, 8K/60 Hz , 4K/120 Hz samt ALLM, VRR, QMS och QFT
 • XLR-ingång
 • YPAO R.S.C mätmikrofon för rumskalibrering
 • Kraftfull hårdvara med 64-bitars CPU
 • Dubbla ESS SABRE 32-bitars DAC
 • Inbyggt RIAA-steg för skivspelare (MM-pickup)
 • Stöd föststyrning med Amazon Alexa, Siri (via AirPlay 2) och Google Assistant
 • Nätverksfunktioner som Spotify Connect, Tidal och MusicCast
 • Streama trådlöst till dina surroundhögtalare med MusicCast Surround (tillval)
 • Tonkontroller +/-6 dB (350 / 3.500 Hz)
 • Adresserbara slutstegskanaler (surround back, bi-amp, front presence eller zon 2/3)
 • Trigger-utgång

Redo för framtiden
De nya modellerna har fått stöd för både 8K, HDMI 2.1 och det dynamiska formatet HDR10+, vilket ger dem framtidssäkra när 8K-upplösning blir mer förekommande i hemmen. Givetvis finns stöd för HLG och premiumformatet Dolby Vision.

Om du uppskattar gaming högt, så har man via HDMI2.1-protokollet en del förbättrande funktioner. Auto Low Latency Mode (ALLM) och VRR (Variabel Refresh Rate) motverkar att bilden laggar vid snabba rörelser så att man får en jämnare flyt i bilden med mer detaljer.  Dessa finesser hittar du hos bland annat Playstation 5 och Xbox Series X/S! Här återfinns även stöd för Quick Media Shifting (QMS) och Quick Frame Transport (QFT) reducerar fördröjning för ett laggfritt spelande. 

Man har också eARC, vilket innebär att man kan skicka en högupplöst ljudström från en platt-TV via HDMI. För att säkerställa stabilitet med långa kabellängder har Yamaha också förstärkt strömsignalen via HDMI till 300 mA, upp från HDMI-kravet på 50 mA.

Videokortet kan skala upp full-HD material (1080P) till 4K, medans 8K-material endast fungerar som pass-through.

Vad skiljer sig mellan RX-A4A och RX-A6A?
Först och främst: komponentkvalitet och ljudkvalitet! Det som är mer märkbart på pappret är att man här talar om en 9-kanalig förstärkare. Du har alltså två slutsteg för en utökad surroundupplevelse, och vill du ha ännu mer så är förstärkaren utbyggbar till 11.2 med ett extra slutsteg. Vi har mer uteffekt att plocka ut och att nätdelen är mer dimensionerad märks på vikten. Jämfört med lillebror väger den 4.1 kg mer!

Det finns stöd för Auro 3D (kräver mjukvaru-uppdatering) och komponentvalet är högre, där vi bl.a finner mer kvalitativa ESS Sabre DAC-chip. Här finns även en XLR-ingång, vilket är en indikation på att Yamaha lagt mer krut på stereoljudet.

Videokortet kan HDMI-uppskala signalen från analoga källor. Just det, det finns faktiskt några sådana i form av komponenti- och kompositingångar. Förstärkaren har även zone 2 och zone 3, som kan matas via högtalarutgångarna eller via RCA pre out. En finess är att det finns ett speciellt Subwoofer-läge (Stereo, Front/Rear, Mono). 
Även om de flesta idag kopplar sina källor via HDMI, så har Yamaha försett förstärkaren med fler digitala och analoga ingångar. Just in case.

Skulle man vilja bygga på med ett externt stereo-slutsteg för mer kraft och välljud, så finns det pre out för frontkanalerna. Det finns även pre out för zon 2. RXA-6A har totalt sju HDMI-ingångar - där samtliga har stöd för HDMI2.1 och 8K. På utgångssidan finner vi tre HDMI-anslutningar.

Yamaha:s egenutvecklade mät-EQ system är också i en förfinad upplaga - YPAO R.S.C Multi-Point.
Det finns åtta olika Scene-val, där man kan programmera förval där exempelvis Scene 1 gör att förstärkaren direktuppkopplar till Spotify Connect.
Och gillar du att lyssna på vinylmediat så finns det ett inbyggt RIAA-steg för MM-pickuper.

Speciellt utvalda förstärkare med "high slew rate" ger en nästan dubblerad prestanda jämfört med tidigare generation. Förstärkardesignen ger en hög svänghasighet och stabil signalöverföring för att kunna hantera plötsliga svängar i ingångsnivån med god precision och stabilitet.

Optimera ljudet med medföljande mätmikrofon!
Med hjälp av funktionen YPAO-R.S.C. (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyseras akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Reflected Sound Control används för att kontrollera tidiga reflektioner för ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. YPAO-R.S.C. erbjuder även DSP Effect Normalization, vilken justerar CINEMA DSP-parametrarna enligt ditt rums ljudreflektioner. Det är som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system, så att du får det bästa och mest välbalanserade ljudet i ditt lyssningsrum.

För varje högtalargrupp finns det 9 olika brytpunkter för högpassfiltret, med en branthet på 12 dB/oktav. 
För subkanalen sitter det en lågpassfilter med en branthet på 24 dB/oktav.

Styr MusicCast med rösten
Med MusicCast är det enkelt att flytta med ljudet till alla rum. Allt du behöver göra är att ansluta alla dina MusicCast-enheter till samma nätverk. Sedan kan du dela allt ljud i hela hemmet.

MusicCast använder ett högpresterande trådlöst nätverk (2.4 och 5 GHz) för bästa stabilitet och du kan streama musik från din smartphone, dator eller NAS till valfri - eller valfria - MusicCast-enhet(er). 
MusicCast stöder högupplösta format som Apple Lossless (ALAC) upp till 96 kHz, WAV, FLAC samt FLAC eller AIFF upp till 192 kHz.

Med röststyrningsintegration för Alexa, Google och Apple behöver du bara fråga. Välkommen till det smarta hemmet.

Surround via MusicCast!
Med föregående generation integrerade Yamaha en ny teknik via MusicCast, där man kan ha ett par trådlösa surroundhögtalare till sin bioförstärkare eller soundbar. Via appen kan man konfigurera ett par MusicCast 20 eller en styck MusicCast 50, som per automatik synkas sömlöst. Detta gäller alltså enbart för surroundljudet.
Tänk på att då detta är aktiva högtalare så behöver de ström från vägguttaget. Man behöver alltså dra en strömkabel till högtalaren.

Notera även att detta ej är kompatibelt med äldre produkter som är tillverkade innan år 2018.

Lyssna på Bluetooth i hörlurar
Förstärkaren har en extra intressant funktion, speciellt för dig som är småbarnsförälder. De flesta förstärkare kan ta emot en Bluettoth-signal, men det är färre som kan skicka ut en sådan. Om barnen har lagt sig och du vill avnjuta en film utan att ha igång hela högtalarsystemet, så kan du enkelt parkoppla förstärkaren med ett par Bluetooth-hörlurar.

Läs mer Dölj
 • () Recensioner
 • Betyg
  Nedan kan du betygsätta på en skala från 0-5. Om du vill kan du även skriva en kommentar till det betyg du har valt att ge artikeln.
  Ditt namn kommer att visas som avsändare.
  OBS. Tryck endast en gång (ditt omdöme sparas).

  Den här produkten har inga recensioner.

60 dagars öppet köp Snabba leveranser Fri Frakt över 2500kr* Fri Support Hämta i butik
Logga in