Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart | Pioneer | Hemmaljud | Brl.se

Hemmaljud / TV & Hemmabio / Bluray-spelare

Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart

Ultra HD Bluray-spelare med en förstklassig uppbyggnad, både på bild och ljud.
Artikelnr.
135UDPLX500K
Pioneer
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart i gruppen Hemmaljud / TV & Hemmabio / Bluray-spelare hos BRL.se  (135UDPLX500K)
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Kampanj
11390 kr / 11290 kr
Du sparar 100 kr
Lagerstatus
Leveranstid
  • 60 dagars öppet köpVi erbjuder förlängd ångerrätt på hela 60 dagar, så ta den tid du behöver! Avsaknad av originalemballage eller skada på produkt genererar ett prisavdrag och vi kan i extrema fall neka din returnerade produkt. Det öppna köpet gäller ej specialbeställda eller tillklippta produkter, som till exempel kablar på löpmeter.Stäng
  • Fri frakt över 2500:-Om ditt ordervärde passerar 2500 kronor bjuder vi på frakten! Fri frakt gäller ej vid hem- eller palleverans.Stäng
  • Fri supportVi kan det vi säljer och hjälper mer än gärna till! Som kund hos oss kan du alltid utnyttja vår kostnadsfri support via telefon, mail eller direkt i någon av våra fysiska butiker. Kanske har du frågor om installation eller kabeldragning, eller helt enkelt hur du ska utforma ditt ljudsystem? Kontakta oss så hittar vi lösningarna tillsammans.Stäng
Butikslager

Beskrivning

Pioneer UDP-LX500 är en Ultra HD Bluray-spelare där man bestämt sig för att ta över marknaden när Oppo valt att lägga sitt fokus på andra produkter. Detta är ersättaren till BDP-LX58, och med upphottade bild- och ljudkretsar så är detta en spelare i den högre klassen för den kräsne. Byggkvaliteten ger ett gediget intryck med en vikt på över 10 kg.

  • Ultra HD Bluray, SACD och CD-spelare i referensklass
  • Gedigen konstruktion med chassi i dubbla lager och separata block
  • PQLS-teknologin minimerar jitternivån vid HDMI-överföring
  • Dubbla HDMI-utgångar - en med separat audio
  • Stöd för Dolby Vision och HDR10
  • Förstklassig ljuddel byggd kring AKM AK4490 32-bitars/768 kHz DAC-chip

Att Pioneer behärskat digitalteknik och bildhantering råder det inga tvivel om. Deras Kuro plasma-skärmar är fortfarande ansedda av vissa att vara det bästa inom bildåtergivning. De tog över marknaden på sent 1990-tal/tidigt 2000-tal med sina referenssättande DVD/universal-spelare.
Nu är man redo att ta över marknaden igen, speciellt när Oppo - som varit kungen på Bluray det senaste decenniet - har valt att lägga ner produktionen av sina spelare. 

Den nya konungen är här
UDP-LX500 ersätter BDP-LX58 och har länge varit efterlängtad på marknaden hos entusiaster, då man saknat en universalspelare som andas den där gedigna byggkvaliteten. Här har man sett över mängder av punkter i konstruktionen, med målet att bjuda på något alldeles extra. Detta är en otroligt välbyggd universalspelare för både film-och musikentusiaster som söker pricken över i:et. Detta är en sann tungviktare. 

Gedigen chassikonstruktion
För att uppnå optimal prestanda så har man separerat nätdelen, släde/DSP och den analoga ljuddelen i olika block. Detta för att eliminera elektriska och magnetiska störningar mellan kretsarna. Likaså vibrationer och resonanser är av mindre betydelse, eftersom chassit är så otroligt solitt. Man nyttjar dubbla lager där basen är 1.6 mm tjock och som förstärkts ytterligare med 3 mm stål.  
Denna dubbla chassistruktur gör att tyngdpunkten är låg och stabil, vilket förhindrar att externa vibrationer överförs till det inre chassit, och ger utmärkt avläsning av skivan.

Förstklassig ljuddel
Även om UDP-LX500 har dubbla HDMI-utgångar, varav den ena är helt avsedd för audio, så har Pioneers ingenjörer lagt ner mycket möda på att skapa en spelare som även imponerar stort för de entusiaster som vill integrera spelaren i ett två-kanals system, men samtidigt komma åt videodelen.
Här finner vi bl.a det högpresternade AK4490 DAC-chippet från AKM, med stöd för 32-bitar och en samplingsfrekvens på 768 kHz. Det analoga utgångssteget håller en otroligt fin klass, så att man kan nyttja spelaren som en ren musikunderhållare. Med 
Pure Direct-läget släcker man ner både videosektion och display så att verkligen ingenting kan störa ljudkrestarna.

Om man har en kompatibel bioförstärkare från Pioneer så kan man via HDMI-överföring minimera jitter (läsfel). Detta genom deras egna PQLS-teknik (Precision Quartz Lock System), en speciell teknik för en jitterfri digital överföring mellan två digitalt kopplade HDMI-enheter. UDP-LX500 stödjer PQLS för 2-kanal, Multi-Surround och Bit-stream.

HDR
Bättre pixlar istället för fler pixlar. High Dynamic Range ger ett större kontrastomfång med bättre svärta och ljusstyrka samtidigt som tekniken hanterar en bredare färgrymd. Bilden blir mer realistisk och detaljerad där man kommer få uppleva det till fullo i samband med det senaste bildformatet.

Dolby Vision
Dolby Vision är ett premiumformat inom HDR och breddar kulöromfånget långt över det som tidigare funnits på konsumentnivå. Tekniken klarar upp till 4000 nits (mätenhet för ljusstyrka) och med Dolby Vision kan alltså väsentligt mer ljus återges från bilden. Detta gör att tekniken även kan utnyttja kulöromfånget fullt ut genom REC. BT2020, en färgstandard som ersätter den 20 år gamla REC. BT709. En annan fördel med Dolby Vision är dynamisk istället för statisk metadata. Formatet anpassar bilden efter din TV´s förmåga/prestanda när du tittar på HDR-material istället för att man ska behöva göra krångliga inställningar för HDR. Eftersom Dolby Vision släpps i takt med nya filmer lär formatet bli väldigt vanligt de kommande åren.

"Vi lyckas med Pioneer USP-LX500 täcka in många scenarion av användning. Från den enkla med skiva i och film ut till mer komplexa situationer av HDR-till-SDR-konvertering. Spelaren är robust och traditionell och kostar en hel del. Men den täcker också in i princip allt den ska täcka in i fråga om skivformat och hur HDR hanteras, inklusive Dolby Vision. De viktigaste funktionerna når dessutom direkt via den belysta fjärrkontrollen. Svider i plånboken men annars är det två tummar upp!"
Hemmabio 2018/11

Läs mer

Populära paket med denna produkt

Specifikationer

Tillverkare: Pioneer
Fjärrkontroll: Ja
Bildutgångar: 1 x HDMI
Digitala ljudingångar: 1 x Ethernet, 1 x USB-A (front)
Digitala ljudutgångar: 1 x coaxial, 1 x HDMI, 1 x optisk
Analoga ljudutgångar: 1 x stereo RCA
D/A-Omvandlare: AKM AK4490
Vikt: 10.3 kg
Dimensioner (BxHxD): 435 x 118 x 337 mm

Rekommenderade tillbehör

Pangea RCA Interconnect
Förstklassig signalkabel, uppbyggd med Cardas Grade One-koppar, trippelavskärmning och b...
fr. 750 kr
Qed Profile Eflex HDMI-kabel
-27%
Den flerfaldigt prisbelönta PROFILE HDMI-kabeln har blivit ännu bättre.
fr. 375 kr
fr. 275 kr
Supra Trico 75 Ohm coaxialkabel
-22%
75 Ohms stabil, dubbelskärmad coaxialkabel med silverpläterad kopparledare.
fr. 500 kr
fr. 390 kr

Butikslager

Om varumärket

Pioneer har alltid varit en drivande kraft och del av bilstereomarknaden världen över. Med en stor marknadsandel av huvudenheter som säljs världen över vet man att en produkt från Pioneer alltid levererar på hög nivå!
Pioneer

Du har nyligen tittat på

Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
-1%
Ultra HD Bluray-spelare med en förstklassig uppbyggnad, både på bild och ljud.
11390 kr
11290 kr

Liknande produkter

Produkter relaterade till din historik

Supra Trico 1 meter
-22%
75 Ohms stabil, dubbelskärmad coaxialkabel med silverpläterad kopparledare.
500 kr
390 kr
Pangea RCA Interconnect, 1 meter
Förstklassig signalkabel, uppbyggd med Cardas Grade One-koppar, trippelavskärmning och b...
890 kr
Qed Profile Eflex HDMI-kabel 1m svart
-27%
Den flerfaldigt prisbelönta PROFILE HDMI-kabeln har blivit ännu bättre.
375 kr
275 kr