System One W100 aktiv subwoofer, svart

Detta är en extremt prisvärd och kraftfull aktiv subwoofer, som spelar ifrån det mesta i prisklassen och en bit uppåt!
Artnr: 815W100B
50
System One W100 aktiv subwoofer, svart i gruppen Hemmaljud / Högtalare / Subwoofers hos BRL.se (815W100B)
System One W100 aktiv subwoofer, svart
System One W100 aktiv subwoofer, svart
System One W100 aktiv subwoofer, svart
System One W100 aktiv subwoofer, svart
System One W100 aktiv subwoofer, svart

Kampanj

Black Week!

Exkl. moms
2998 kr / 1490 kr
Du sparar 1508 kr (50%)
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
Leveranstid 1-4 arbetsdagar

Beskrivning

System One W100 är en extremt prisvärd och kraftfull aktiv subwoofer, med en byggkvalitet som får konkurrenterna att darra. Med ett nyutvecklat slutsteg, en förbättrad basport-teknik och ett 10" element med enastående prestanda, så har den här baslådan en återgivning som lämpar sig lika bra för musik som till film. Slutsteget lämnar 150 Watt kontinuerligt vilket ger en extremt god kontroll. Man har valt klass A/B-tekniken för att den låter bäst i klassen. Med både låg- och högnivå-ingångar kan basen kopplas med alla förstärkare - stereo som hemmabio!

 • Aktiv subwoofer bestyckad med ett långslagigt 10" element med RPC-kon (Reinforced Paper Cone)
 • Kraftfullt Klass A/B-slutsteg på 150 Watt RMS, 300 Watt peak
 • Variabel delning mellan 35 till 150 Hz
 • Bakåtriktad HC (Horn Curved) slot-port ger lägre distorsion och bättre luftflöde
 • Auto on/off-funktion
 • Har både lågnivå och högnivå-ingång
 • Spelar linjärt ner till 35 Hz - räkna med att få rätt muller till filmeffekterna
 • Exemplarisk byggkvalitet med en vikt på hela 19.2 kg
 • Tyggaller med gummi/metall infästning
 • Stabila gummifötter
 • Designad och helt utvecklad i Sverige!Innan du köper den här basen bör du tänka på en sak
Det svenska fabrikatet System One har vidareutvecklat sin populära och storsäljande subwoofer W-10, och det har tagit många år att vidareutveckla en redan extremt bra produkt! Den nya modellen - som går under namnet W100 - spelar ännu tightare och mer musikaliskt. Dess alerta spelstil smittar av sig både för musik och film.
Precis som föregångaren så är basen bestyckad med ett tilltaget 10" element av pappkon och med en skummad gummiupphängning som vissa tidigare har kallat "Fatboy". Upphängningen är tilltagen för att ge rätt "styrning" av konen, vilket ger en stor slaglängd med lägre distorsion.
Genom att ha en portad konstruktion får man en högre känslighet, vilket ger mer kraft och dB till återgivningen. Basporten är av slitz-typ, som kan hantera rikliga mängder luftflöden utan att skapa irriterande blåsljud. Nästan ett måste när återgivningen är linjär ner till 35 Hz med risk att volymen stiger.

Innan du blir lycklig ägare av den här baslådan så bör du tänka på en sak. Spela inte för högt. Dels för att bevara grannsämjan, men även för att hög volym kan skada din hörsel. 

Analogt slutsteg med goda kopplingsmöjligheter
Efter flertalet tester och flitigt lyssnande så har System One kommit fram till att slutsteget skall vara av klass A/B-typ. En analog förstärkare låter i den här klassen bättre än de flesta digitala. Den rikliga uteffekten ger bra kontroll över elementet och kan pressa ur sig hela 150 Watt kontinuerligt och det dubbla i snabbare peakar när film-mullret tar vid och explosionerna dånar i rummet.
En uppskattad detalj är det automatiska standby-läget, där basen hoppar igång vid en inkommande signal och går tillbaka till standby när ingen signal känts av på ca 15-20 minuter.
På baksidan finns både lågnivå (stereo RCA och LFE) samt högnivå in (högtalarkabel). Sistnämnda är färre baslådor förunnade och perfekt att ha när stereoförstärkaren saknar pre out. "Rec out" ska man inte koppla genom lågnivå från en förstärkare när "pre out" saknas, för en sådan utgång är fast i nivå och matar alltså alltid max signal ut.

Passar alla storlekar av högtalare
Beroende på högtalarnas storlek så kan man variabelt ställa en delningsfrekvens mellan 35 till 150 Hz. System One nyttjar ett påkostat och effektivt filter som inte släpper genom någon mellanbas alls, en vanligt förekommande kompromiss hos konkurrerande basar man finner på stormarknaden.
Med större golvhögtalare får man en bättre övergång vid en lägre brytpunkt, medans mindre högtalare kräver en högre brytpunkt för att inte få ett "hål" vid överlappningen. Exakt vart man ska dela kan också vara personligt, så lyssna dig fram. 
Det finns även en fasvippa på 0 eller 180 grader. Vippan inverkar på hur elementet rör sig, om slaget börjar ut->in eller omvänt. Vanligtvis skall fasvippan stå på 0 grader, men placeringen och rumsakustiken kan inverka på basens återgivning och hur våglängderna beter sig. Främst är basens placering i rummet A och O. En baslåda som står på fel ställe kan släckas ut helt i ett rum, något som man försöker kompensera med att öka volymen. Det ställer onödiga krav på både slutsteg och element. Rätt placering kan ge en förstärkning i rummet på 6 dB, och det gör att man minskar effektbehovet med 75 %! Om du upplever ett dåligt basregister så kan det bero på att basens och högtalarnas våglängder släcker ut varandra då de spelar ur fas. Testa då att vända på fasvippan, så att högtalarna spelar tillsammans. Det kommer att göra underverk på basomfånget!

Mycket nöje!
Läs mer Dölj
 • (5) Recensioner
 • Betyg
  Nedan kan du betygsätta på en skala från 0-5. Om du vill kan du även skriva en kommentar till det betyg du har valt att ge artikeln.
  Ditt namn kommer att visas som avsändare.
  OBS. Tryck endast en gång (ditt omdöme sparas).
  Liam 2021-10-28
  Utan tvekan det bästa jag hört vilket tryck det är
  Jonathan Nilsen 2021-08-07
  otroligt bra subwoofer för pengarna. Det är bara o köpa, inget att tvivla på! En sak att tänka på är att basen kan mullra och det kan bli blåsljud. men för pengen så är det helt klart värt.
  André Ranehag 2021-02-05
  Efter att ha använt denna subwoofer i 4 månaders tid så tyckte jag att det var dags för en recension. När man har spelat in subwoofer sina 20-30 timmar så låter den helt fantastiskt bra. Att kunna få ut så mycket i musikväg för dessa pengarna är helt otroligt. När det kommer till musik lyssnar jag från pop till deathcore. Basen är helt fantasiskt då den är så himla tight och snärtig när det kommer till kaggarna på riktigt snabb metal, det är grymt! Andra billigare subwoofers har grötat ihop det så det bara har blivit ett muddigt ljud. Satte på dämpkuddar för att minimera vibrationerna i golvet, blev superb! Tillsammans med Audio Pro A36 så levererar det ett ljud som jag verkligen gillar för en bra peng. Rekommenderar denna subwoofer starkt!
  Andre 2021-02-05
  Efter att ha ägt denna subwoofer i 4 månaders tid så är jag extremt nöjd för det man fick för det priset. En riktigt snärtig bas som är väldigt mångsidig. Att spela soft och mjuk musik med långsammare bas/kickar till att spela aboslut den grövsta genren inom metal med väldigt snabba kickar så hänger den med otroligt bra. Är supernöjd och det var väldigt bra att skaffa dämpkuddar så man slipper så mycket vibrationer i golvet om man bor i lägenhetshus. Rekommenderar starkt!
  Simon 2020-12-01
  Otroligt trevlig sub med riktigt bra kraft! Rekommenderas verkligen för dig som önskar en tight och snärtig bas!

Kampanj!

60 dagars öppet köp Snabba leveranser Fri Frakt över 2500kr* Fri Support Hämta i butik
Logga in