Harman Kardon

Filtrera Dölj filter
Filtrera
Pris
Finns i lager
    Ja
Harman Kardon Citation Amp, demovara

Outlet - Klass B

Passar min bil
5990 kr
5990 kr

Harman Kardon

Harman/Kardon är ett erkänt bolag inom hemelektronik, som grundades år 1953 av Dr Sidney Harman och Bernard Kardon. Året efter lanserade man världens första Hifi-receiver, alltså en förstärkare med inbyggd radiomottagning. Modellen döptes till Festival D1000 och var mer byggd som en tilltalande möbel än en elektronikapparat. Modellen blev en säljsuccé bland unga radiolyssnare. Genom åren har man skapat sig ett rykte för sina förstärkarmodeller med hög strömkapacitet.

År 1969 köpte man upp högtalartillverkaren JBL och genom åren har flera fabrikat varit en del i bolaget, som hörlursexperten AKG, högtalartillverkaren Infinity och High End-bolagen Revel, Mark Levinson och Lexicon.

Bland flera milstolpar kan nämnas uppfinnandet av tangential-tonarmen på 1970-talet, en innovation där nålen i teorin alltid hade samma vinkel i förhållande till skivspåret, och även deras Citation-serie där slutsteget Citation XX fick lovordet i press att vara världens mest välljudande!

År 2017 köptes bolaget upp av Samsung för 8 miljarder dollar och idag har man ändrat riktning i sitt produktutbud, som riktar sig mot designorienterade och trådlösa lösningar, både för hemmet och portabelt bruk. Likaså har man en stor avdelning inom billjud, där över 50 miljoner bilar på vägarna idag har utrustats med system från Harman.


Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.