Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par | Elipson | Hemmaljud |

Hemmaljud / Högtalare / Aktiva högtalare

Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par

Välljudande aktiva stereohögtalare med inbyggd Bluetooth, optisk ingång samt fjärrkontroll.
Artikelnr.
303ELIPF6BBTW
Elipson
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par i gruppen Hemmaljud / Högtalare / Aktiva högtalare hos BRL.se  (303ELIPF6BBTW)
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Kampanj
5990 kr
Lagerstatus
Leveranstid
  • 60 dagars öppet köpVi erbjuder förlängd ångerrätt på hela 60 dagar, så ta den tid du behöver! Avsaknad av originalemballage eller skada på produkt genererar ett prisavdrag och vi kan i extrema fall neka din returnerade produkt. Det öppna köpet gäller ej specialbeställda eller tillklippta produkter, som till exempel kablar på löpmeter.Stäng
  • Fri frakt över 2500:-Om ditt ordervärde passerar 2500 kronor bjuder vi på frakten! Fri frakt gäller ej vid hem- eller palleverans.Stäng
  • Fri supportVi kan det vi säljer och hjälper mer än gärna till! Som kund hos oss kan du alltid utnyttja vår kostnadsfri support via telefon, mail eller direkt i någon av våra fysiska butiker. Kanske har du frågor om installation eller kabeldragning, eller helt enkelt hur du ska utforma ditt ljudsystem? Kontakta oss så hittar vi lösningarna tillsammans.Stäng
Butikslager

Beskrivning

Elipson Prestige Facet 6B BT är ett par aktiva högtalare med inbyggd Bluetooth-mottagning, en optisk ingång vigd för en platt-TV samt en medföljande fjärrkontroll. Ett klass D-förstärkeri driver elementen och det sitter i den vänsta högtalaren. Man drar en högtalarkabel mellan dem. Vill man addera mer liv till det lägsta basområdet så finns en utgång för subwoofer.

  • Aktiva stativhögtalare med Bluetooth
  • Optisk ingång för exempelvis en platt-TV eller streamer
  • RCA-ingång med switch för line (exempelvis CD-spelare) eller phono (för skivspelare)
  • Subwoofer-utgång
  • Fjärrkontroll medföljer

Franska Elipson har varit aktiva på marknaden sedan år 1938 och förknippas ofta för en djärv och futuristisk design. Joseph Léon har haft ett stort inflytande i bolaget och det var när han som utnämnd verkställande direktör år 1948 blev mer och mer inriktade mot tillverkning av högtalare. I början hette man Multimoteur och det var först år 1951 som man bytte namn till Elipson. Man har en starkt förknippning till den sfäriska högtalaren och under 1950-talets första halva lanserade man klassikern BS50. 
År 2008 tog unge entreprenören Philippe Carré över företaget tillsammans med sin affärspartner Eric James. I samarbete med kreatören Jean-Yves Le Porcher och designern Jullien Thaler skapade man ett nytt kapitel i Elipsons historia. Med ny teknik och en banbrytande design har man satt Elipson på världskartan, där man idag även utökat sortimentet med välljudande skivspelare och förstärkare.

Prestige-serien
Elipson lanserade Prestige första gången år 1975. Dagens generation såg ljuset år 2016 och man har arbetat mycket med själva högtalardesignen och dess ljudliga karaktär, där man idag lagt fokus på att skapa en mer "musikalisk" återgivning. Det skall givetvis finnas detaljer och närvaro i ljudbilden, men man har skapat en medveten färgning där en lätt "värme" är inbakad i mixen. Detta är alltså inte högtalaren som är den mest analytiska i prisklassen, men den är inte långt efter heller. Däremot har Prestige förmågan att enagera. Det finns ett driv och en energi - där inget register sticker ut mer än något annat - som gör att man gärna spelar en låt till, en platt till. Recensenter som fått möjligheten att lägga vantarna på ett par högtalare för utvärdering har varit eniga i sina utlåtanden. Prestige ligger sig i det absoluta toppskiktet när vi talar om pris/prestanda. Att designen är oklanderlig är en välkommen bonus. 

Prestige Facet-serien är en förhållandevis traditionellt formgivna högtalare, där de rundade hörnen ger ett modernare formgivning. Namnet "Facet" kommer från högtalarringarna som omgärdar elementen, som har pyramidformade fasetter. Dessa skall ge en jämnare utstrålning av ljudet och då är det främst i de högre registrena. Designen ger, utöver sina akustiska egenskaper, också ett oerhört läckert inslag i högtalarens approach. Snyggt är det.
Kabinetten är tillverkade av 18 mm MDF med inre stagning, som ger en god resonansdämpning. Frontpanel har förstärkts ytterligare med en tjockare vägg, vilket är av extra vikt då elementen är monterade här. Elipson har valt att endast pianolackera frontstycket för bästa kostnadseffektivitet, och detta lyfter designen extra då det får en läcker touch. 

Mellanregister/baselementen är utrustade med en aluminium-fasplugg och de rejäla högtalarterminalerna på baksidan hanterar både grövre högtalarkabel och banan- och spadpluggar. En lite annorlunda detalj är den extra bottenplattan som skruvas fast på undersidan av högtalaren som en fot. Det ger en akustiskt förbättrad dämpning, men också att man slipper få undersidan av kabinettet repigt.

Prestige Facet 6B BT
Detta är ett par aktiva högtalare med inbyggd Bluetooth-mottagning med aptX. Dess kompakta format gör dem till ett givet inslag intill platt-TV, och via dess optiska ingången är det en barnlek att kunna kolla på TV-sändningar och få en större ljudupplevelse när ljudet återges via högtalarna. Addera gärna en aktiv subwoofer via dess dedikerade utgång, så har du ett grymt välspelande 2.1 system.
På baksidan finns även en 3.5mm ingång, samt en RCA-ingång, där man via en switch kan välja att koppla in en skivspelare (phono) eller en CD-spelare, alternativt nätverksstreamer (line). 
Ett klass D-förstärkeri sitter inbyggt i den vänstra sidan, och med 2x70 Watt får man en god kontroll och upplösning i återgivningen. Det medföljer en fjärrkontroll, där man bl.a har tonkontroller.

"The Elipson Prestige Facet 6B BT is a fantastic wireless speaker package, that combines old-school audio design with cutting edge technology. To sum up, this is a classy piece of kit, that looks and sounds fantastic. There are plenty of wireless speakers on the market, but very few deliver a real Hi-Fi stereo experience, making the Elipson Prestige Facet 6B BT the ideal choice for any audiophiles out there"
AVforums "Highly Recommended Award"

Läs mer

Populära paket med denna produkt

Populära paket med denna produkt

Elipson Prestige Facet 6B BT, vitt par med Dayton Audio WBA31
-4%
Välljudande aktiva stereohögtalare som här kombinerats med Dayton Audio´s Wif...
6780 kr
6498 kr

Specifikationer

Tillverkare: Elipson
Typ: Bluetooth-högtalare
Bas: 140 mm
Diskant: 25 mm
Frekvensomfång: ± 3dB: 57 Hz - 25 kHz
Effekt (RMS): 2x70 Watt
Digitala ljudingångar: Bluetooth, Optisk
Analoga ljudingångar: 3.5mm, RCA
Analoga ljudutgångar: Subwoofer pre out
Färg: Vit
Vikt: Aktiv: 7 kg, Passiv: 5.6 kg
Dimensioner (BxHxD): 176 x 298 x 223 mm
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

QED Profile Optical
QED Profile Optisk kabel ger ett fantastiskt ljud från din TV, CD/DVD-spelare, Blu-ray eller ...
fr. 295 kr
Supra Ply 2.0 vit högtalarkabel, lösmeter
-23%
Svensktillverkad högtalarkabel med förtennade kopparledare på 2 mm². 
65 kr
50 kr
System One Banankontakter 4-pack
Högkvalitativa banankontakter från System One.
98 kr

Butikslager

Om varumärket

Elipson

Du har nyligen tittat på

Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Välljudande aktiva stereohögtalare med inbyggd Bluetooth, optisk ingång samt fj&au...
5990 kr

Liknande produkter

Heco Ascada 2.0
-16%
Heco Ascada 2.0 är en 2-vägs stativhögtalare med inbyggd Bluetooth, som utlovar ett...
6990 kr
5899 kr
Klipsch R-51PM aktiv högtalare med Bluetooth, svart par
-14%
En vidareutvecklad upplaga av storsäljande R-15PM.
6990 kr
5990 kr
Magnat Multi Monitor 220, aktiv högtalare med BT & DAC
-20%
Aktiva stereohögtalare med ett kraftfullt och detaljerat ljud.
4990 kr
3990 kr

Produkter relaterade till din historik

System One Banankontakter 4-pack
Högkvalitativa banankontakter från System One.
98 kr
Supra Ply 2.0 vit högtalarkabel, lösmeter
-23%
Svensktillverkad högtalarkabel med förtennade kopparledare på 2 mm². 
65 kr
50 kr
QED Profile Optical 1m
QED Profile Optisk kabel ger ett fantastiskt ljud från din TV, CD/DVD-spelare, Blu-ray eller ...
295 kr