Klipsch R-115SW Subwoofer

Klipsch R-115SW Subwoofer levererar basgångar under 20 Hz!
Artnr: 288R115SW
30
Klipsch R-115SW Subwoofer i gruppen Hemmaljud / Högtalare / Subwoofers hos BRL Electronics (288R115SW)
Klipsch R-115SW Subwoofer
Klipsch R-115SW Subwoofer
Klipsch R-115SW Subwoofer
Klipsch R-115SW Subwoofer
Klipsch R-115SW Subwoofer
Klipsch R-115SW Subwoofer

Kampanj

Lönedeals

Tillval
Proson Arctic subwooferkabel, 3 meter
Proson Arctic subwooferkabel, 3 meter
349 kr
Köp
Info
Exkl. moms
9990 kr / 6990 kr
Du sparar 3000 kr (30%)
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
Leveranstid 1-4 arbetsdagar

Paketlösningar

Beskrivning

Klipsch R-115SW Subwoofer levererar basgångar under 20 Hz! Oavsett om det är det enorma basljudet från en explosion på film eller de extremt låga tonerna från en orgel, kommer du att stanna upp och känna av dem extremt låga frekvenserna. Förstärkareffekt på 400W RMS och 800W Peak med en hög verkningsgrad bäddar för en kraftig upplevelse utan motstycke.


 • 400W RMS, 800W Peak
 • Frekvensomfång 18Hz-125Hz
 • 0,5-watt standby mode

"R-115SW är större rent fysiskt och mer platskrävande än övriga testdeltagare, men sparkar också ifrån sig hårdare. Den kraftiga 15-tummaren kan flytta så mycket luft att basåtergivningen blir en fysisk upplevelse: du kan bokstavligt talat känna trycket i kroppen. På samma gång är basen tillräckligt precis och snabb för att spela naturtroget med både film och musik. För den som har plats och vill ha riktig värsting-bas kan vi tryggt rekommendera Klipsch R-115SW. Glöm bara inte att spika igen alla fönsterluckor, varna grannarna och skruva fast allt lösöre innan du trycker på Play!"
Ljud&Bild mars 2016 med stämpeln ´Bäst i test´

15
-tums element och slot-port förstärker inte bara den stora drivkraften för extremt hög effekt, utan hjälper även att stilla lådan för minimal resonans. Det innebär att Klipsch SW-115 subwoofer kan byggas in i en vägg, skåp eller hänga i ett hörn och ändå leverera maximal effekt och minimal "boominess".

Med de tre aktiva subbasarna R-110SW, R-112SW och R-115SW stärker amerikanska Klipsch sin koppling till namnet ´Reference´. Dessa modeller ersätter de tidigare SW-110, SW-112 och SW-115 och är samtidigt steget uppåt från R-10SW och R-12SW, som är de två instegsmodellerna i dagens Reference-subwooferprogram. Vad är då skillnaden mellan instegsmodellerna och dessa tre modeller i skiktet över?
Konuppbyggnaden. IMG (Injection Molded Graphite) i instegsmodellerna är ersatt med Cerametallic™, en konstruktur som förknippats med Reference-serien i över ett decennie. Anodiserad aluminium ger ett snabbare impulssvar och högre styvhet, som förbättrar basegenskaperna. I föregångarna "experimenterade" Klipsch med vävda fiberglas-koner, men har numer alltså gått tillbaka till den alldeles förträffliga Cerametallic™.
Magnetstrukturen. En bra kon och överdimensionerad talspole måste ha en kraftfull "motor". Detta ger en mer linjär slaglängd och kort och gott en mer exakt och definierad basåtergivning.
Avstämdhet. I de billigare modellerna sitter en basport på baksidan. Här finner man en avlång slitz-port, som mynnar nedtill längs kabinettets frontpanel. En annan fördel är att spridningen sker längs golvet. Denna portteknik minimerar turbulens i låda och port, och det märks speciellt vid starkare passager. Visst är det skönt att slippa irriterande blåsljud? Dessutom förmår subbasen att spela djupare än sitt snarlika lillsyskon.
Mer påkostat och starkare förstärkeri. Med detta får man helt enkelt mer kontroll över konutslagen, vilket inverkar mycket positivt på hela basens slutliga ljudkaraktär. Tightare, snabbare, mer definierat och med lägre distorsion.

What's shakin'?
Klipsch är verkligen mästarna på att utveckla högeffektiva baselement. Ett krav när sparringpartnern är en hornladdad diskant. En typisk Klipsch-högtalare har en verkningsgrad som är närmre 100 dB. Konkurrenterna kan glömma att deras baslådor hänger med i svängarna när ett par Klipsch börja sjunga. Klipsch egna baslådor sjunger gärna med, och tillsammans bildar de en duo som kan flytta brutala mängder luft med minimal distorsion. Du ska nog ta och titta på favoritfilmen en gång till.

Kostnadseffektivitet
Tittar du endast på pappret så finns det mer imponerande subbasar. Watt är ofta en term många missförstår. Ju mer effekt, desto bättre right? Med hög verkningsgrad i elementen är det tvärtom. Du kan spela högre med mindre tilltagen effekt, och som en följd av det så blir också distorsionen lägre och dynamikomfånget bättre. Men visst låter 1600 Watt häftigare? Grejen är den att om man som exempel byter ut elementet, som backas upp av 1600 Watt, till ett med 6 dB högre verkningsgrad så kommer du att spela lika högt med endast 400 Watt. Den stora fördelen för framförallt dig, men även för Klipsch såklart, är att man slipper lägga stora pengar på ett kostsamt förstärkeri med brutal uteffekt, utan i större grad kan satsa på förstärkeriets kvalitet. Och vad tror du låter bäst?

Läs mer Dölj
 • (5) Recensioner
 • Betyg
  Nedan kan du betygsätta på en skala från 0-5. Om du vill kan du även skriva en kommentar till det betyg du har valt att ge artikeln.
  Ditt namn kommer att visas som avsändare.
  OBS. Tryck endast en gång (ditt omdöme sparas).
  Mikael Danielsson 2022-05-15
  Wov vilket ljud till hemma bion, har två, underbar jordbävnings bas.
  Leffe 2022-05-03
  Mycket nöjd ångrar bara att ja väntat med att köpa ny sub efter att min gamla av annat märke gett upp- Klipsch leverar ren njutning för film o konsertfilmer. Tvåkanal får också vad den behöver tycker jag. Varmt rekommenderad- 35 kg kärlek
  Mats 2021-12-29
  Oj grym bas rekommenderar
  Boose bildoktor 2021-11-16
  Köpte denna för en vecka sedan och jag är helnöjd. spelar väldigt ''fysiskt'' men ändå djupt och tight. Trodde först den skulle vara mer bumlig pga det stora elementet men så är inte fallet. Finishen är väl inte i det absoluta toppskicket men man ska väl lyssna på den och inte klappa den. Stäm av med maken/sambon/frun innan du slår till för den är stooor!

Kampanj!

Kampanj:
60 dagars öppet köp Snabba leveranser Fri Frakt över 2500kr* Fri Support Hämta i butik
 • Specifikationer
  • Tillverkare: Klipsch
   Typ: Aktiv subwoofer
   Storlek: 15 tum
   Förstärkareffekt: 400W RMS, 800W Peak
   Frekvensomfång: 18Hz-125Hz
   Färg: Svart
   Vikt: 34,2 Kg
   Dimensioner (BxHxD): 495 x 546 x 566 mm
  • Butikslager
   • Karlstad
   • Norrköping
   • Västerås
   • Örebro
   • Oskarshamn
   • Göteborg
   • Webblager
   • Jönköping
   • Trollhättan
   • Borlänge
   • Stockholm
  • Om varumärket
  • Klipsch
   Klipsch grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I sortimentet återfinns traditionella högtalare, infällnadshögtalare, aktiva Wifi-högtalare och mycket mer!
  • Du har nyligen tittat på
  • Klipsch R-115SW Subwoofer

   Lönedeals

   30
   6990 kr 9990 kr
   (5)
  • Liknande produkter
  • Produkter relaterade till din historik
  • Prishistorik
  • Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 9990 kr
  • Manualer/Dokument
  • Rekommenderade tillbehör
  Logga in