KLIPSCH RP-402S Svart | Klipsch | Hemmaljud | Brl.se

Hemmaljud / Högtalare / Surroundhögtalare

KLIPSCH RP-402S Svart

Väljudande surroundhögtalare från 2018 Reference Premiere-serien!
Artikelnr.
288RP402SB
Klipsch
KLIPSCH RP-402S Svart i gruppen Hemmaljud / Högtalare / Surroundhögtalare hos BRL.se (288RP402SB)
KLIPSCH RP-402S Svart
KLIPSCH RP-402S Svart
KLIPSCH RP-402S Svart
KLIPSCH RP-402S Svart
KLIPSCH RP-402S Svart
KLIPSCH RP-402S Svart
KLIPSCH RP-402S Svart
KLIPSCH RP-402S Svart
KLIPSCH RP-402S Svart
Kampanj
7990 kr / 4990 kr
Du sparar 3000 kr
Lagerstatus
Leveranstid
 • 60 dagars öppet köpVi erbjuder förlängd ångerrätt på hela 60 dagar, så ta den tid du behöver! Avsaknad av originalemballage eller skada på produkt genererar ett prisavdrag och vi kan i extrema fall neka din returnerade produkt. Det öppna köpet gäller ej specialbeställda eller tillklippta produkter, som till exempel kablar på löpmeter.Stäng
 • Fri frakt över 2500:-Om ditt ordervärde passerar 2500 kronor bjuder vi på frakten! Fri frakt gäller ej vid hem- eller palleverans.Stäng
 • Fri supportVi kan det vi säljer och hjälper mer än gärna till! Som kund hos oss kan du alltid utnyttja vår kostnadsfri support via telefon, mail eller direkt i någon av våra fysiska butiker. Kanske har du frågor om installation eller kabeldragning, eller helt enkelt hur du ska utforma ditt ljudsystem? Kontakta oss så hittar vi lösningarna tillsammans.Stäng
Butikslager

Beskrivning

Klipsch RP-402S är den mindre surroundhögtalaren från 2018 års Reference Premiere-serie! Detta är en självklarhet för dig som vill ha riktig hemmabio-känsla med riktigt bra surroundljud! Med Klipsch WDST-tekniken kommer du med dessa två högtalare få ett bred spridning på ljudet i en dipolär konfiguration. Högtalaren har en konstruktion med dubbla Titanium-horndiskanter och dubbla 4" Cerametallic-basar med en känslighet på hela 93 dB! Häng med enkelhet upp högtalaren på väggen med ett nyckelhålsfäste bakom vardera högtalare!

 • Välljudande surroundhögtalare med 93 dB i känslighet
 • 2st högeffektiva 4" element med Cerametallic-koner
 • Hornladdade Tractrix-diskanter med ventilerade titanium-membran och LTS-upphängningar ger en 180 grader bred, kontrollerad spridning
 • Kan monteras på vägg via nyckelhålsfäste

Klipsch - The Ultimate Sound Experience.
Den amerikanske hornpionjären Klipsch har släppt 2018 års generation av Reference Premiere-serien. Den helt nya serien ersätter dess testvinnande och bästsäljande föregångare och expanderar programmet till 16 modeller i ett par olika utföranden. I sin senaste generation präglas Reference Premiere av tekniska ljudförbättringar, exklusivare materialval och kosmetiskt förändrade detaljer. Man har näst intill startat om från helt ny kula och designat om sin nya högtalarserie. Som brukligt när Klipsch släpper något nytt så är skillnaden inte subtil utan rätt rejäl. Dagens generation av Reference Premiere är finslipad till max.

Mannen med en egen filosofi. Arvet lever vidare.
Paul W. Klipsch grundade sin firma år 1946 i Hope, Arkansas vid lanseringen av den idag legendariska, fullt hornladdade Klipschorn lanserades - som än idag finns i produktion! Paul´s filosofi var att kunna återskapa livemusik via en högtalare. För att uppnå detta, när det begav sig, fick man förlita sig på (effektsvaga) rörförstärkare och stora högtalare med hornladdning. Ett känt citat från Paul är: "What the world needs is a good 15 Watt amp" 
Detta smarta geni till man höll genom sin livstid på hela 18 patent - dock tillhörde inte alla audio. På senare år blev Paul också en pionjär, då han som hittills enda medlem från hifivärlden blivit invald till "Science and Engineering Hall of Fame", där han delar celebert sällskap med två andra medlemmar - inga mindre än Alexander Graham Bell och Thomas Edison!
Paul lade sin tro till fyra grundfilosofier vid skapandet av en högtalare, något som Klipsch även idag, många år efter Paul´s bortgång, anammar. 

 • Ju högre verkningsgrad, desto lägre distorsion - mindre behov av effekt ger lägre rörelse på högtalarelementen
 • Större dynamikomfång uppnås genom den höga verkningsgraden
 • Hornets kontrollerade spridning minimerar rumsreflektioner
 • En rakare frekvenskurva upplevs tack vare den kontrollerade spridningen


Stop buying crap audio. It´s embarrasing.
Klipsch nyttjar i grund och botten samma materialval till elementen som tidigare, men de är vidareutvecklade till större perfektion. Kännetecknande för Reference-serien ändå sedan startskottet år 1999 är den Tractrix-hornladdade diskanten i titanium och de egenutvecklade baselementen med Cerametallic-konen.
I dagens Premiere-modeller har diskanterna fått både en större Tractrix-hornmun och en ny ventilerad design, som reducerar stående vågor bakom membranet. Tractrix är en form av hornmun vars krökning/formning av hornväggen mellan halsen och munnen ger den mest effektiva frisättningen av ljudvågen för den renaste och mest naturliga ljudåtergivningen. I den förra generationen av Premiere så introducerade Klipsch en ny 90x90 graders Hybrid Tractrix-geometri. Fördelarna är en mer kontrollerad spridning med färre rumsreflektioner och därmd ett rakare frekvensomfång. Dessutom är själva hornet tillverkat i formpressad gjuten gummi som ger en högre dämpning av oönskade högfrekventa resonanser. Hämtat från den exotiska Palladium-serien är Klipsch LTS-teknik (Linear Travel Suspension) som ger en exakt horisontell rörelse av diskantmembranet, vilket minimerar distorsion och fasproblematik.
Själva membranet är i titanium, en metall som är kostsammare men vars höga styrka tillåter tunnare konstruktioner än flertalet andra metaller, kombinerat med en förhållandevis låg densitet. Rent prestandamässigt inom ljud ger detta ett snabbt impulssvar och hög upplösning, som överstiger prestandan av aluminium, polymer eller silke.

Big sound. No bullshit.
Samtliga av modellerna i Reference Premiere-serien är rena 2-vägs konstruktioner. 
Sedan alla generationer tillbaka - när RF-3 och kompani såg dagens ljud på sent 90-tal - så har Klipsch förlitat sig på element med den egenutvecklade Cerametallic-konen, som är en smått unik konstruktion gällande prestanda och verkningsgrad. Detta ger dem perfekta att integrera med den högupplösta horndiskanten.
Via en anodiseringsprocess får man en exceptionellt lättviktig men samtidigt extremt styv kon. Detta ger ett exemplariskt omfång i basregistret med minimal konbreakup och distorsion. Tillsammans med en dubbel-lagers talspole i ren koppar får man en enastående ledningsförmåga och effekttålighet. Dammkåpan är förbättrad och likaså upphängningen, som har en speciell vikt design som ger en extrem styvhet för att absolut linjär slaglängd, som också är större för en enastående lågfrekvent återgivning. Korgen i stål har fått en förstärkt konstruktion som minimerar resonanser. Motorn i systemet är rejält tilltagna keramiska magneter. 
Elementet tar alltså på sig sin arbetsuppgift med stort ansvar. I en 2-vägs konstruktion får elementet egentligen dubbla uppgifter där det både ska kunna återge en kraftfull och djup bas samtidigt som separationen skall vara tillräckligt hög för att matcha övergången till horndiskanten på ett övertygande sätt. Om Klipsch har lyckats med detta? Tja, vad tror du själv?!

Pissing of the neighbors
En hornladdad diskant har en fruktansvärt fin upplösning och dynamik som få konkurrenter matchar. Men detta gör att kräven blir ännu större på baselementen. Klipsch utvecklade en ny basport-teknik till förra generationen av den finare Reference Premiere-serien, som nu har integrerats till dagens Reference. Porten har en speciell mynning för att hantera rikliga mängder med luftflöden och är perfekt avstämda med kabinettets volym. Döpt till Tractrix-port så förmår Reference-modellerna att flytta ännu mer med luft. Något som skapar en ännu större livekänsla till ljudet, men till grannarnas stora förtret. 

Lägg därtill gjutna aluminiumfötter som ger högtalarna en modern design och dessutom minimerar kontakten med golvytan för minskad resonans. Nya trimringar i koppar runt diskant- och baselement accentuerar dessa och ger ett exklusivt intryck.

Var inte sparsam med elektroniken
Ett missvisande begrepp är att säga att en Klipsch-högtalare är lättdriven. Då har man felaktigt missuppfattat dess effektivitet. En Klipsch-konstruktion behöver inte lika många Watt som en konkurrerande lösning, men de växer enormt med bättre elektronik och framförallt med en förstärkare med en hög strömkapacitet. Det är då man får full kontroll med maximal dynamik och spänst. Det kan alltså straffa sig med att fuska med kringutrustningen, då Klipsch spelstil - som är rätt framåt och på - lättare avslöjar bristerna, som i inspelningarna eller om en förstärkarens nätdel inte bevarar sin kontroll. Fina högtalare förtjänar fin kringutrustning, så enkelt är det.
Läs mer

Populära paket med denna produkt

Populära paket med denna produkt

Klipsch RP-8060F högtalarpaket 5.1.2, svart
-21%
Reference Premiere-seriens toppmodeller är samlade och skapar ett grymt spelglatt och uppl&ou...
62960 kr
49998 kr
Klipsch RP-6000F högtalarpaket 5.1, svart
-22%
Ett kraftfullt och dynamiskt högtalarpaket för mängder av biostunder i soffan.
35960 kr
27998 kr
Klipsch RP-8000F högtalarpaket 5.1 med R-115SW, svart
-33%
Reference Premiere-serien skapar ett grymt spelglatt och upplöst bioljud. Här har RP-800...
44960 kr
29998 kr

Specifikationer

Tillverkare: Klipsch
Modell: RP-402S
Högtalartyp: Surroundhögtalare
Bas: Dubbla 4" Cerametallic-baselement
Diskant: Dubbla 1" hornladdade titanium LTS-diskanter
Känslighet: 93 dB
Effekt (RMS): 75W
Maxeffekt: 300W
Frekvensomfång: +/-3 dB: 62 - 25.000 Hz
Impedans: 8 ohm
Färg: Svart
Vikt: 5,9 kg, St kg
Dimensioner (BxHxD): 261 x 301 x 165 mm
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Dynavox BFA-Stecker kromfinish, 4-pack
BFA-bananpluggar som säljes i 4-pack.
150 kr
Supra Classic 2.5 vit
-13%
Supra´s absoluta storsäljare. Svensktillverkad högtalarkabel på lösm...
32 kr
28 kr
System One SC2x25MM högtalarkabel 2x2.5mm2 vit, 10 meters spole
System One SC2x25MM är en högtalarkabel på 2x2,5mm2 på 10m rulle.
248 kr

Butikslager

Om varumärket

Klipsch grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I sortimentet återfinns traditionella högtalare, infällnadshögtalare, aktiva Wifi-högtalare och mycket mer!
Klipsch

Du har nyligen tittat på

KLIPSCH RP-402S Svart
-38%
Väljudande surroundhögtalare från 2018 Reference Premiere-serien!
7990 kr
4990 kr

Liknande produkter

KLIPSCH RP-502S Svart
-42%
Flaggskeppet ur 2018 Reference Premiere-serien! Ett måste i ditt hemmabiosystem!
11990 kr
6990 kr
KLIPSCH RP-502S Valnöt
-17%
Flaggskeppet ur 2018 Reference Premiere-serien! Ett måste i ditt hemmabiosystem!
11990 kr
9990 kr

Produkter relaterade till din historik

Supra Classic 2.5 vit
-13%
Supra´s absoluta storsäljare. Svensktillverkad högtalarkabel på lösm...
32 kr
28 kr
System One SC2x25MM högtalarkabel 2x2.5mm2 vit, 10 meters spole
System One SC2x25MM är en högtalarkabel på 2x2,5mm2 på 10m rulle.
248 kr
Dynavox BFA-Stecker kromfinish, 4-pack
BFA-bananpluggar som säljes i 4-pack.
150 kr