Klipsch SPL-120 aktiv subwoofer, 2-PACK | Klipsch | Hemmaljud | Brl.se

Hemmaljud / Högtalare / Subwoofers

Klipsch SPL-120 aktiv subwoofer, 2-PACK

2018 Reference Premiere-seriens 12" subwoofer! Perfekt komplement till hemmabiosystemet! Här i ett 2-pack.
Artikelnr.
SETSPL120PKT1
Klipsch
Klipsch SPL-120 aktiv subwoofer, 2-PACK i gruppen Hemmaljud / Högtalare / Subwoofers hos BRL.se (SETSPL120PKT1)
Klipsch SPL-120 aktiv subwoofer, 2-PACK
Kampanj
17980 kr / 13980 kr
Du sparar 4000 kr
Lagerstatus
Leveranstid
 • 60 dagars öppet köpVi erbjuder förlängd ångerrätt på hela 60 dagar, så ta den tid du behöver! Avsaknad av originalemballage eller skada på produkt genererar ett prisavdrag och vi kan i extrema fall neka din returnerade produkt. Det öppna köpet gäller ej specialbeställda eller tillklippta produkter, som till exempel kablar på löpmeter.Stäng
 • Fri frakt över 2500:-Om ditt ordervärde passerar 2500 kronor bjuder vi på frakten! Fri frakt gäller ej vid hem- eller palleverans.Stäng
 • Fri supportVi kan det vi säljer och hjälper mer än gärna till! Som kund hos oss kan du alltid utnyttja vår kostnadsfri support via telefon, mail eller direkt i någon av våra fysiska butiker. Kanske har du frågor om installation eller kabeldragning, eller helt enkelt hur du ska utforma ditt ljudsystem? Kontakta oss så hittar vi lösningarna tillsammans.Stäng
Butikslager

Beskrivning

Aktiv subwoofer med en kraftfull basåtergivning. I 2-pack blir det dubbelt så bra!


Klipsch SPL-120
 är den större aktiva subwoofer från 2018 Reference Premiere-serie! En högeffektiv 12tums baselement med en Cerametallic-kon sompeakar på 118 dB som verkligen flyttar luft! Förstärkaren är ett förstaklassigt klass D-steg, som ger 300W RMS som verkligen ger kraft till basen! Slipp den långa kabeldragningen med hjälp av WA-2 kittet som ger möjlighet till trådlös inkopplning (säljes separat).

 • Frontriktad slitz-portad, aktiv subwoofer
 • 12tums baselement med lätt och hård Cerametallic-kon
 • Klass D-steg med analogt ingångssteg
 • Variabel fas ger en bättre integration beroende på placering
 • Trådlös möjlighet via WA-2 kittet (säljes separat)


Klipsch - The Ultimate Sound Experience.
Den amerikanske hornpionjären Klipsch har släppt 2018 års generation av Reference Premiere-serien. Den helt nya serien ersätter dess testvinnande och bästsäljande föregångare och expanderar programmet till 16 modeller i ett par olika utföranden. I sin senaste generation präglas Reference Premiere av tekniska ljudförbättringar, exklusivare materialval och kosmetiskt förändrade detaljer. Man har näst intill startat om från helt ny kula och designat om sin nya högtalarserie. Som brukligt när Klipsch släpper något nytt så är skillnaden inte subtil utan rätt rejäl. Dagens generation av Reference Premiere är finslipad till max.

Mannen med en egen filosofi. Arvet lever vidare.
Paul W. Klipsch grundade sin firma år 1946 i Hope, Arkansas vid lanseringen av den idag legendariska, fullt hornladdade Klipschorn lanserades - som än idag finns i produktion! Paul´s filosofi var att kunna återskapa livemusik via en högtalare. För att uppnå detta, när det begav sig, fick man förlita sig på (effektsvaga) rörförstärkare och stora högtalare med hornladdning. Ett känt citat från Paul är: "What the world needs is a good 15 Watt amp" 
Detta smarta geni till man höll genom sin livstid på hela 18 patent - dock tillhörde inte alla audio. På senare år blev Paul också en pionjär, då han som hittills enda medlem från hifivärlden blivit invald till "Science and Engineering Hall of Fame", där han delar celebert sällskap med två andra medlemmar - inga mindre än Alexander Graham Bell och Thomas Edison!
Paul lade sin tro till fyra grundfilosofier vid skapandet av en högtalare, något som Klipsch även idag, många år efter Paul´s bortgång, anammar. 

 • Ju högre verkningsgrad, desto lägre distorsion - mindre behov av effekt ger lägre rörelse på högtalarelementen
 • Större dynamikomfång uppnås genom den höga verkningsgraden
 • Hornets kontrollerade spridning minimerar rumsreflektioner
 • En rakare frekvenskurva upplevs tack vare den kontrollerade spridningen

Troublemaker. Cerametallic.
Till Reference Premiere-serien nyttjar Klipsch i grund och botten samma materialval till elementen som tidigare, men de är vidareutvecklade till större perfektion. Sedan alla generationer tillbaka - till sent 90-tal - så har Klipsch förlitat sig på element med den egenutvecklade Cerametallic-konen, som är en smått unik konstruktion gällande prestanda och verkningsgrad. Via en anodiseringsprocess får man en exceptionellt lättviktig men samtidigt extremt styv kon. Detta ger ett exemplariskt omfång i basregistret med minimal konbreakup och distorsion. 
Så räkna med att en subwoofer från Klipsch är en riktig bråkmakare och grannens stora skräck.

Trådlös möjlighet
Genom att köpa till det trådlösa kittet WA-2 så slipper man kabeldragningen. Det går även att sammanlänka upp till fyra kitt för de som inte nöjer sig med en aktiv subwoofer till sitt hemmabiosystem.

Varför två basar?
Genom att använda två baslådor i rummet - vanligtvis placerade i ett varsitt fronthörn - så jämnar man ut rummets rumsnoder. Ska vi prata lite nördigt, så är frekvensresponsen aldrig helt jämn. Man kan få en förstärkning vid 65 Hz, men en dipp vid 45 Hz. Ställer man en till baslåda i motsatt hörn i rummet så blir rumsnoderna jämnare i hela basregistret. Detta ger en bättre balans i återgivningen och likaså en mer sömlös övergång till stereohögtalarna med en större känsla att basarna försvinner från ljudbilden. Dubbelt så bra - skulle man kunna säga - för skillnaden är rätt uppenbar!

Läs mer

Populära paket med denna produkt

Specifikationer

 • Subwoofers: 2 st. KLIPSCH SPL-120 AKTIV SUBWOOFER, Svart (Artnr. 288SPL120B)
  Tillverkare: Klipsch
  Förstärkareffekt: 300W RMS, 600W Peak
  Frekvensomfång: 24-125Hz
  Färg: Svart
  Vikt: Styck: 20.4 Kg
  Dimensioner (BxHxD): 374 x 451 x 506 mm
 • Rekommenderade tillbehör

  Atlas Element Integra Subwooferkabel
  Instegsmodellen av Atlas subwooferkablar.
  fr. 498 kr
  Connection v.2 Y-splitt Lågnivåkabel 1M2F 0,3m
  Connection BTF030 v.2 är en lågnivå Y-split (1 hane, 2 honor).
  148 kr
  Sonic Design dämpkuddar 12-28 kg, 4-pack
  En högtalarfots uppgifter är att få högtalaren att stå så still s...
  125 kr

  Butikslager

  Om varumärket

  Klipsch grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I sortimentet återfinns traditionella högtalare, infällnadshögtalare, aktiva Wifi-högtalare och mycket mer!
  Klipsch

  Du har nyligen tittat på

  Klipsch SPL-120 aktiv subwoofer, 2-PACK
  -22%
  2018 Reference Premiere-seriens 12" subwoofer! Perfekt komplement till hemmabiosystemet! Här ...
  17980 kr
  13980 kr

  Liknande produkter

  Dynavoice Thunder T-12 Sub, pianosvart
  Riktigt kraftfull 12" aktiv subwoofer med en urläcker finish med pianolackat kabinett.
  5990 kr

  Produkter relaterade till din historik

  Sonic Design dämpkuddar 12-28 kg, 4-pack
  En högtalarfots uppgifter är att få högtalaren att stå så still s...
  125 kr
  Connection v.2 Y-splitt Lågnivåkabel 1M2F 0,3m
  Connection BTF030 v.2 är en lågnivå Y-split (1 hane, 2 honor).
  148 kr
  Atlas Element Integra Subwooferkabel, 2 meter
  Instegsmodellen av Atlas subwooferkablar.
  498 kr