Marantz SR7015 hemmabioförstärkare, svart

En hembioförstärkare för den riktigt seriöse! Klassledande ljud- och bildhantering, med HDMI 2.1, 8K-stöd samt variabel uppdateringsfrekvens (VRR)!
Artnr: 111SR7015B
Marantz SR7015 hemmabioförstärkare, svart i gruppen Hemmaljud / Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos BRL.se (111SR7015B)
Marantz SR7015 hemmabioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hemmabioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hemmabioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hemmabioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hemmabioförstärkare, svart

Kampanj

Exkl. moms
18990 kr
(%)
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
Leveranstid Tillfälligt slut

Beskrivning

Marantz SR7015 är hembioförstärkaren för dig som är riktigt seriös, när det kommer till både bild och ljud. Detta monster är beväpnad med det allra senaste - vad sägs HDMI 2.1, 8K-stöd, VRR och mycket, mycket mer? De nya grafikkretsarna innebär att den kommer hålla sig framtidssäker ett långt tag framöver. När det kommer till ljudet bevisar Marantz gång på gång varför de aldrig bör underskattas! Här finns stöd för allt från röststyrning, streaming till högupplösta ljudformat - som Roon, IMAX Enhanced och Auro 3D. 

 • Strömstark 9-kanalig hembioförstärkare med stöd för 11.2 avkodning
 • Förstklassig surroundupplevelse genom IMAX Enhanced-avkodning, Dolby Atmos, DTS:X och Auro 3D
 • Stöd för HDMI 2.1 och 8K, samt HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, 4:4:4 färg upplösning och BT.2020
 • Inbyggt nätverk för musikstreaming via HEOS-appen som AirPlay 2, Tidal och Spotify Connect
 • Dual-bands Wifi 2.4GHz (11b/g/n) och 5GHz (11a/n)
 • HDMI eARC - stödjer Dolby Atmos och DTS:X via HDMI-anslutning mellan receiver och kompatibla TV-apparater
 • Stöd för röstkommandon från Apple Siri, Google Assistant & Amazon Alexa
 • 5 års garanti vid registrering

Högkvalitativt ljud
Med SR7015 befäster Marantz sin status som en av marknadens mest etablerade och kunniga fabrikat. Den här bioförstärkaren har något få förunnat - nämligen en ljudkvalitet av högsta rang. En av "hemligheterna" bakom detta heter HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules), som minimerar distorsionen i steget mellan förstegsdelen och slutstegsmodulerna. Denna teknik är exklusiv för Marantz inom DM Holdrings-koncernen, där även Denon ingår. Koncernen vill gärna profilera Marantz som den lite mer ljudkunniga avdelningen och med HDAM-tekniken kommer en Marantz A/V-receiver därmed alltid att prestera lite bättre än en Denon!

Med en diskret uppbyggnad i slutstegskanalerna kan man i bästa grad optimera hur förstärkaren skall prestanda. Det är en mer kostnadskrävande lösning än att förlita sig på färdiga IC-lösningar, men vem har sagt att Marantz nöjer sig med medelklass?! 
Lägg därtill att Marantz ingenjörer alltid genom åren lyckats konstruera väldigt driftsäkra kretslösningar, så det är inte bara ljudkvaliteten som imponerar utan det är väldigt sällan som en Marantz-produkt visar fel!

SR6015 vs SR7015
Genom att ta klivet upp till storebror så får man en del mervärden för slantarna. Man har en mer tilltagen nätdel och har utrustad förstärkaren med dubbla 32-bitars dual-core processorer från Analog Devices, samma DSP-kretsar som sitter i Marantz referensprocessor/försteg AV8805. Likaså finns stöd för Auro 3D, fler HDMI-ingångar och stöd för fler zoner. Chassit är förstärkt för att minimera vibrationer, som har en degraderande effekt på komponenteras prestanda. 

Framtidssäker bildhantering i världsklass
Den främsta nyheten med den senaste A/V-generationen från Marantz är att videokortet är uppdaterat. SR7015 är försedd med hela åtta HDMI-ingångar och tre utgångar. 
På baksidan av SR7015 ser vi att HDMI-ingång 7 är döpt till "8K". Vid denna ingången kan du exklusivt njuta av den senaste videotekniken med utsökt prestanda, med fullt stöd för 8K/60Hz och 4K/120Hz pass-through, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, HDR10, 21:9-video, 3D och BT.2020.
Dessutom stöds den senaste HDCP 2.3-kopieringsskyddsstandarden på alla HDMI-portar. Videoprocessorn är kapabel att uppskala videokällor till 8K-kvalitet.

SR7015 har också HDMI eARC-support, som stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X i mästerlig kvalitet från din TV-appat. En smidig funktion är att HDMI-ingångarna namnges automatiskt med information från källan (om informationen är tillgänglig). Man har valt att montera en passiv kylfläns för att hålla HDMI-kortet svalare mot tidigare modeller.
Men det slutar inte där, utan SR7015 har även stöd för de senaste teknologierna för framtidens spelkonsoler som variabel uppdateringsfrekvens (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM), QFT (Quick Frame Transport) och QMS (Quick Media Shifting).

Prata med din förstärkare
Gör dig hörd! Använd din röst för att streama dina favoritmusiktjänster till SR7015 med HEOS inbyggt. Njut av bekymmerslös röststyrning och total flexibilitet via de ledande röstassistenterna. Använd röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri. Använd rösten för att spela din favoritmusik, höja volymen, hoppa till nästa låt, växla källa med mera. Växla mellan olika röstassistenter, eller välj din favorit – du avgör.
(Funktionaliteten varierar beroende på vilken röstassistent som används)

Roon-tested
Alla nya Marantz AV-receivrar är nu Roon-testade. Få ut mer av ditt digitala musikbibliotek med sökbar, surfbar information om dina favoritartister och låtar. Hitta texter, konsertdatum, foton, biografier, recensioner och mer. Prenumeration erfordras.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.
Läs mer Dölj
 • () Recensioner
 • Betyg
  Nedan kan du betygsätta på en skala från 0-5. Om du vill kan du även skriva en kommentar till det betyg du har valt att ge artikeln.
  Ditt namn kommer att visas som avsändare.
  OBS. Tryck endast en gång (ditt omdöme sparas).

  Den här produkten har inga recensioner.

60 dagars öppet köp Snabba leveranser Fri Frakt över 2500kr* Fri Support Hämta i butik
 • Specifikationer
  • Funktioner: Airplay 2, Amazon Alexa, Appstyrning, Bluetooth, Dolby Atmos, Dolby Vision, DTS:X, Google Assistant, HEOS, IMAX Enhanced, Multizone, Nätverksspelare, Phono, Radio, Spotify Connect, Tidal, Wi-Fi
   Receiver: 9-kanaler
   Tillverkare: Marantz
   Modell: 9-kanaler
   Typ: Hemmabioförstärkare
   Fjärrkontroll: Ja, Via styrapp
   Bildutgångar: 1 x komponentvideo, 3 x HDMI
   Digitala ljudingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x HDMI (front), 1 x USB-A (front), 2 x coaxiala, 2 x optiska, 7 x HDMI
   Analoga ljudingångar: 1 x Phono MM, 5 x stereo RCA, 7.1 multikanal
   Analoga ljudutgångar: 11.2 pre out
   Vikt: 14.2 Kg
   Dimensioner (BxHxD): 440 x 185 x 411 mm
  • Butikslager
   • Karlstad
   • Borlänge
   • Trollhättan
   • Jönköping
   • Webblager
   • Göteborg
   • Oskarshamn
   • Örebro
  • Om varumärket
  • Marantz
   Marantz erbjuder flera tunga komponenter inom High End som erbjuder något oavsett om du är vinylfantast eller konsumerar din musik från nätet. Marantz erbjuder ett komplett sortiment av CD/SACD-spelare, försteg, integrerade förstärkare, vinylspelare, DAC:ar, slutsteg och streamers!
  • Du har nyligen tittat på
  • Liknande produkter
  • Produkter relaterade till din historik
  • Manualer/Dokument
  • Rekommenderade tillbehör
  Logga in