Tips & Tricks

Blogg
CTEK Batteriladdare - Hitta rätt laddare

CTEK Batteriladdare - Hitta rätt laddare

Vi har alla varit där, minst en gång i livet – speciellt när det är riktigt kallt ute och snön yr som allra värst. Det känns som det kan bli en riktigt bra dag, även om vädret inte är helt på din sida. Du sätter dig i bilen, redo att släppa av barnen på skolan, ta dig till jobbet eller åka och handla - men bilen startar inte.

Vintern är lång och tuff. Batterihälsan är viktig, kanske till och med avgörande i kallt väder. Fördelarna med ett väl underhållet batteri slutar inte där, det låter dig koppla in ljud och andra mer strömkrävande tillbehör – som en LED-ramp, exempelvis – utan att behöva bekymra dig för att de eventuellt tar skada eller gör att du blir stående i kylan. Ett välmående batteri fungerar bättre, helt enkelt.

Det finns även ett stort antal säsongsfordon där ute som nu tryggt och säkert förvaras. Då är det viktigt att batteriet är rätt laddat, välunderhållet och redo inför vår-/sommarsäsongen!

Vi rekommenderar att införskaffa en batteriladdare som kan hålla ditt batteri (eller batterier!) i toppskick. I vårt sortiment hittar du laddare från CTEK som är av allra högsta kvalitet! Innan du läser vidare, tänk på följande: När har du tänkt ladda? Om du tänkt ladda på natten för att vakna med ett fulladdat batteri - satsa på en kraftfull laddare!

Hitta rätt laddare till din bil

Har du aldrig köpt en batteriladdare förut, så kan det verka lite skrämmande – men det är enklare än du tror och vi lovar att inte göra det komplcerat. Det klassiska bilbatteriet är 12 volt och ett bly-syrabatteri. Våra rekommendationer nedanför gäller till just dessa batterier. Vill du veta vilket batteri du har idag? Att öppna motorhuven och ta en titt på batteriet kommer du oftast långt med! Du kan alltid höra av dig till oss om du har några frågor.

CTEK MXS 5.0


Vår storsäljare! Den fungerar till så gott om alla klassiska 12-voltsbatterier. MXS 5.0 har en inbyggd temperaturkompensation (som är helt automatisk) som garanterar bästa möjliga laddningsprestanda, oavsett väder. Laddaren kan även genomföra en snabb batteridiagnos för att säkerställa att batteriet kan ta emot – samt behålla – en laddning. Fungerar även till AGM-batterier! Klicka här för att se produkten >

CTEK CT5 Time To Go

ctek time to go
Denna smarta batteriladdare är ett steg uppåt från MXS 5.0. Den delar finesser, och på pappret är det små skillnader. Det unika med CT5 Time To Go är att den kan berätta hur lång tid det tar att ladda batteriet till 100%. Koppla in den, låt laddaren genomföra en snabb diagnostik och du får svaret – om det tar en timme, eller fyra. Time To Go har svaret! Klicka här för att se produkten >

CTEK MXS 7.0

CTEK MXS 7.0

Den perfekta universalladdaren. Fungerar utmärkt till bilar, husvagnar, husbilar och båtar. Det fina med MXS 7.0 är att den är särskilt byggd för att klara kalla vinterdagar och fungerar till lite mer krävande batterier. Med högre laddström kommer den ladda ditt batteri kvickare än MXS 5.0! Klicka här för att se produkten >

Lösningar till andra batterier

Det slutar inte där. CTEK är måna att det ska finnas en lösning till alla tänkbara batterier: CTEK 0,8A fungerar till mindre batterier i exempelvis motorcyklar. Det finns batteriladdare som är särskilt tillverkade för att användas till lastbilar och andra 24-voltsfordon. CTEK har även Pro-serie, som gör sig utmärkt i en verkstad! Om du har ett litiumjonbatteri i bilen, då krävs en särskild Litium-laddare!

Vill du ha råd och tips gällande batteriladdare? Vi finns här för dig, både över vår kundtjänst som du når på 019-20 67 50 eller support@brl.se, alternativt kan du få råd och hjälp i våra sju butiker spridda över landet.

Skriven av: Patrik A

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: bQ8enw (motverkar spam)
Logga in