Tips & Tricks

Blogg
Tips och råd från våra ambassadörer

Tips och råd från våra ambassadörer

2021 var ett riktigt spännande år där billjudsträffarna äntligen kunde komma igång igen och ljudbyggen runt om i landet dammades av för att visas upp efter en lång stunds vila. Som vi längtat!

Att hösten, regnet och kylan då anlänt känns i jämförelse lite tråkigt, men är det inte den tiden då det händer som allra mest, egentligen? Långa dagar i garaget, med stora planer till nästa års ljudbygge?

Våra BRL-butiker har under ett tag valt ut ett par människor som vi vet har rätt förutsättningar att lyckas med ett grymt bygge. I vissa fall har vi till och med haft kunder som kommit in och berättat om en idé, som vi då valt att sponsra.

Vi kallar dessa duktiga ljudbyggare för ambassadörer.

I somras samlades större delen av alla våra ambassadörer för en stor träff som skakade hela Örebro. Det grillades burgare och billjud synades. Stämningen var på topp! Vi tog upp vår kamera och ställde lite frågor, se deras svar här:Tips och råd från våra ambassadörer för ett lyckat ljudbygge
  • Bygg för dig själv, ingen annan. Utgå från vad du själv gillar. Oavsett om det är välljud (SQ), SPL (spela högt) eller SQL (högt, med välljud).
  • Sätt en budget, så inte kostnaderna springer iväg. Det är lätt hänt, så glöm inte alla monteringstillbehör, kablar och liknande.
  • Ta hjälp av oss eller någon kunnig, som du kan ställa frågor till och förlita dig på. Våra kundhjältar och BRL-butiker finns tillgängliga för dig om du har frågor eller köpråd.
  • Dämpa bilen! Det minskar oönskad resonans och gör att du kan fokusera på musiken. Det gör all skillnad i världen - vi lovar!
  • Bygg på höst, vinter och vår - då kan du njuta av sommaren istället.
  • Det är kul när det är svårt. Ja, vi vet. Det låter lite konstigt, men att få till de sista detaljerna i ljudbygget är kanske det klurigaste. Kabeldragning är ganska lätt, men att få det snyggt? Det kan vara en utmaning.

Vill du spela högt? Då krävs det spelglada slutsteg med krav på en bra strömbank. Glöm inte bort att kolla hälsan på batteri och generator! Det bästa du kan göra är att uppgradera “The Big 3”, det vill säga att du uppgraderar originalström- och jordkablar i motorrummet från generator till batteri. Det och ett eller två extrabatterier låter dig spela på obehindrat och minskar risken för ett skadat slutsteg.

Vi bara inte filmade träffen, det finns givetvis även bilder!


Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: sfR7u6 (motverkar spam)
Logga in