Magnat Signature Center 73, svart | Magnat | Hemmaljud | Brl.se

Hemmaljud / Högtalare / Centerhögtalare

Magnat Signature Center 73, svart

Signature 700-seriens klangmatchade centerhögtalare, med teknik hämtad från de mer exotiska modellerna.
Artikelnr.
995SC73B
Magnat
Magnat Signature Center 73, svart i gruppen Hemmaljud / Högtalare / Centerhögtalare hos BRL.se  (995SC73B)
Magnat Signature Center 73, svart
Magnat Signature Center 73, svart
Kampanj
4990 kr
Lagerstatus
Leveranstid
  • 60 dagars öppet köpVi erbjuder förlängd ångerrätt på hela 60 dagar, så ta den tid du behöver! Avsaknad av originalemballage eller skada på produkt genererar ett prisavdrag och vi kan i extrema fall neka din returnerade produkt. Det öppna köpet gäller ej specialbeställda eller tillklippta produkter, som till exempel kablar på löpmeter.Stäng
  • Fri frakt över 2500:-Om ditt ordervärde passerar 2500 kronor bjuder vi på frakten! Fri frakt gäller ej vid hem- eller palleverans.Stäng
  • Fri supportVi kan det vi säljer och hjälper mer än gärna till! Som kund hos oss kan du alltid utnyttja vår kostnadsfri support via telefon, mail eller direkt i någon av våra fysiska butiker. Kanske har du frågor om installation eller kabeldragning, eller helt enkelt hur du ska utforma ditt ljudsystem? Kontakta oss så hittar vi lösningarna tillsammans.Stäng
Butikslager

Beskrivning

Magnat Signature Center 73 är seriens klangmatchade centerhögtalare, med teknik hämtad från de mer exotiska modellerna. Man kan lugnt säga att detta är ett kap för pengarna! Dubbla Hi-Res Audio-diskanter och Klippel-optimerade, keramiska 6.5" aluminium-element ger en ljudkvalitet som får konkurrenterna att blekna i jämförelse. Du kommer inte missa en enda detalj, inte ens minsta lilla viskning på filmduken!

  • Centerhögtalaren i den extremt prisvärda Signature 700-serien
  • Fin känslighet på 91 dB
  • Dubbla fmax-diskanter med Hi-Res Audio-certifiering
  • Klippel-optimerade mellanregister/baselement med keramiska aluminiumkoner
  • Bi-wire/bi-amp terminal
  • Vibrationsdämpande silikonkuddar medföljer

Magnat Signature 700-serien
Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.
Man spinner vidare på konceptet med Signature, som är högtalarserier som finns i olika nivåer och som strategiskt i omgångar har ersatt de tidigare Quantum-serierna. Strax efter som man lanserade Signature 900-serien som var steget under redo att entra marknaden.  
Grundläggande så har 700-modellerna ärvt otroligt mycket av tekniken från den finare serien. Även här finner vi diskantplattan med dubbla membran och keramiskt behandlade aluminiumkoner för mellanregister och baselement. De når givetvis inte riktigt samma höjd som konstruktionerna i 900-serien, men de är ej heller jättelångt bakom heller. 

Signature 700 kommer med sin mer överkomliga prisklass att nå en bredare publik, där Martin Gross - ledande utvecklingsingenjör - tillsammans med sitt team har skapat en serie högtalare med en attraktiv prislapp, vars teknik och ljudegenskaper hävdar sig extremt bra mot konkurrenterna på marknaden. Faktum är att man vid en lyssning - utan att veta högtalarens pris - hade gissat att det man hört tillhör en dyrare prisnivå!

Förmågan att skapa en "riktig" högtalare
Magnat ingår i den amerikanskägda Audiovox-koncernen, där bl.a även Klipsch och Heco ingår. Den gemensamma tråden är att de olika ingenjörs-teamen vet hur en riktig högtalare ska byggas, i syfte att kunna flytta luft. Det är lätt att se släktskapet mellan fabrikatet, men börjar vi prata om genuina Hifi-egenskaper och kvaliteter, så känns det som att Magnat är fabrikatet med spjutspets-tekniken. Byggkvaliteten i alla aspekter är oklanderlig, vilket märks på högtalarens vikt. I Signature 700-seriens har man lyckats kombinera två helt olika material (aluminiumelement och tygdomar) att samspela på ett föredömligt sätt. Högtalarna spelar oerhört rent och detaljerat, de mäter otroligt frekvenslinjärt och då man lyckats skapa element med rätt egenskaper så blir känsligheten högre än genomsnittet. Det ger förmågan att återge ett större dynamikomfång, samtidigt som högtalarna blir mindre komplicerade för förstärkaren att driva. Får man som exempel 3 dB bättre känslighet så har man minskat effektbehovet med 50 %!

Tidslös design för det moderna hemmet
Signature 700-serien tillverkas i svart eller vit mattlackad finish. Sitter du i soffan med högtalarna framför dig så är det frontbaffeln du ser. Denna är pianolackad och det smarta med detta är att man kommer ner i tillverkningskostnad, jämfört med att pianolacka hela kabinettet. Mer utrymme för ljudmässig teknik, men utan att skala av något på den tidslösa finishen.

Läs mer

Populära paket med denna produkt

Specifikationer

Tillverkare: Magnat
Bas: Dubbla 6.5"
Diskant: 0.75" dome, 1.2" dome
Känslighet: 91 dB
Effekt (RMS): 120 Watt
Maxeffekt: 190 Watt
Frekvensomfång: 32 - 54.000 Hz
Impedans: 4-8 ohm
Färg: Svart
Övrigt: Bi-wire/bi-amp terminal
Dimensioner (BxHxD): 520 x 200 x 275 mm

Rekommenderade tillbehör

Norstone Stylum S, högtalarstativ mattsvart 20 cm höga
Högtalarstativ i mattsvart finish, som endast är 25 cm höga - perfekt för en b...
890 kr
Sonic Design dämpkuddar 4-12 kg, 4-pack
En högtalarfots uppgifter är att få högtalaren att stå så still s...
125 kr
Supra Ply 2.0 vit högtalarkabel, lösmeter
-23%
Svensktillverkad högtalarkabel med förtennade kopparledare på 2 mm². 
65 kr
50 kr
System One Banankontakter 4-pack
Högkvalitativa banankontakter från System One.
98 kr

Butikslager

Om varumärket

Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Idag har Magnat ett otroligt brett sortiment, där vi finner allt från konventionella högtalare till trådlösa modeller baserade på Bluetooth eller nätverk med multiroom-lösningar. I sortimentet återfinns också billjudsprodukter i olika utföranden!
Magnat

Du har nyligen tittat på

Magnat Signature Center 73, svart
Signature 700-seriens klangmatchade centerhögtalare, med teknik hämtad från de mer...
4990 kr

Liknande produkter

Klipsch RP-600C centerhögtalare, svart
-8%
Grymt välljudande centerhögtalare i 2018 års Reference Premiere-serie.
5990 kr
5490 kr
Monitor Audio Silver C350 centerhögtalare
Silver-seriens större centerhögtalare, avsedd för större anläggninga...
fr. 7990 kr

Produkter relaterade till din historik

System One Banankontakter 4-pack
Högkvalitativa banankontakter från System One.
98 kr
Supra Ply 2.0 vit högtalarkabel, lösmeter
-23%
Svensktillverkad högtalarkabel med förtennade kopparledare på 2 mm². 
65 kr
50 kr
Sonic Design dämpkuddar 4-12 kg, 4-pack
En högtalarfots uppgifter är att få högtalaren att stå så still s...
125 kr
Norstone Stylum S, högtalarstativ mattsvart 20 cm höga
Högtalarstativ i mattsvart finish, som endast är 25 cm höga - perfekt för en b...
890 kr