Reportage

Blogg
Svenskt ljud som hyllas världen över

Svenskt ljud som hyllas världen över

Svenska Dynavoice har en imponerande historia bakom sig. Visste du att högtalarmärkets historia sträcker sig över fyra decennier? Under denna tid har Dynavoice ständigt förfinat sina produkter för att skapa en högtalare som imponerar på både recensenter och entusiaster världen över.
"Bland lyssningsintrycken hittar vi kommentarer som "ypperlig briljans", "mjukt trots mycket diskant" och "lite in your face". Ja, så är det alltså. Tonalt sett mycket fint, nästan gnistrande briljant fast inte på bekostnad av tyngden, och med en ljudbild som ligger ganska nära lyssnaren. Imponerande prestanda speciellt med tanke på priset." - Hemmabio, om Definition DM-6 i 5.1-system

Vill du själv höra hur fantastiskt bra Dynavoice faktiskt låter? Provlyssna i din närmaste BRL-butik! Vi har 10 butiker runt om i landet där du kan lyssna dig fram för att hitta just din Dynavoice-favorit.

Svenskt ljud, skandinavisk design

Dynavoice har alltid haft en passion för att tillverka högtalare som erbjuder en häpnadsväckande ljudkvalitet och för att uppnå detta lämnas ingenting åt slumpen. Varje komponent i deras högtalare är noggrant utvald och utformad för att ge den detaljrikedom och spelglädje som kunderna kräver. Vi kallar det för “Dynavoice-ljudet”.

Utmaningen har varit att behålla detta härliga ljud och para ihop det med en smakfull skandinavisk design, samtidigt som priset ska landa på en rimlig nivå. Ingen prislapp ska kännas oöverkomlig, det ska finnas något för alla.

När vi pratar med produktutvecklarna på Dynavoice så nämns ofta orden “performance versus price”, pris i relation till prestanda. Det är en av grundpelarna, en filosofi som genomsyrar varenda produkt. Från början till slut. Även när en produkt ligger i startgroparna och ska utformas, så ska vågskålen alltid tynga över till prestandans fördel.

Hur fungerar det, kanske du undrar? Häng med, så går vi igenom varje produktserie!

Riktigt bra högtalare, helt enkelt

Definition-serien har varit en favorit bland ljudentusiaster i över ett decennium. Dessa högtalare har stadiga och välbyggda kabinett, med komponenter av högsta kvalitet. Serien som garanterat gör den mest kräsne lyssnaren ett leende på läpparna.

Det kanske bästa med Definition-serien är att du kan kombinera högtalare ur serien fritt för att skapa ett maffigt hemmabiosystem. Ett system som hur du än plockat ihop det levererar en ljudupplevelse som är så nära verkligheten du kan komma. Här bjuds du på en bombastisk bas, otrolig spelglädje, med en älskvärd klarhet. Serien har bas- och mellanregister med en kon med kevlar. Tillsammans med dubbla diskanter. Det låter löjligt bra!

En grej som vi måste nämna, och som är en av seriens mest älskvärda egenskaperna, hos Definition-serien de små detaljerna. Som X-Change-bygeln på den guldpläterade Bi-wiring-terminalen. Detta ger dig möjlighet att anpassa ljudet efter dina egna preferenser, så att du kan optimera ljudet i högtalarna efter vad som passar dig (och dina öron) bäst.
 
definition

Spelglada och kaxiga högtalare

Nästa utmanare är här! Challenger-serien fungerar som en övergång mellan storebror, Definition, och lillebror, Magic. Genom åren har serien genomgått kosmetiska och mindre tekniska förbättringar, men ljudbild och ljudkvalitet har förblivit densamma. Med sin imponerande prestanda har Challenger stått kvar på tronen i sitt segment, helt utan utmanare, och är där för att stanna.

Mellanregister och basar med pressad pappkon tillsammans med silkesdiskanter skapar en harmonisk, kraftfull och naturlig ljudbild som är helt unik i sin prisklass. Med Challenger-serien får du en ljudupplevelse som verkligen sticker ut jämfört med konkurrenterna på marknaden. Designen är lite mer minimalistisk, med lite snällt rundade linjer.
 
challenger

Få till ett häftigt ljudsystem i hemmet

Redo för bra ljud till ett magiskt bra pris? Magic-serien är en otroligt bra startpunkt för dig som vill ta del av Dynavoice-ljudet utan att behöva krossa spargrisen hemma.

Serien levererar ett riktigt bra ljud, är lätta att lyssna på och bjuder ett brett utbud av högtalarmodeller. Det är enkelt skapa ett spelglatt ljudsystem till ett kontor, ett vardagsrum eller ett biorum.

En av de främsta fördelarna med Magic-serien är flexibiliteten. Du kan välja mellan flera högtalare, inklusive golv-, bokhylle-/stativhögtalare eller centerhögtalare. Det finns även vägghängda högtalare och subwoofers. Du kan skapa den ljudbild som passar ditt hem.

Du kan inte prata högtalare utan att berätta lite om ljudet! Högtalarna har utrustats med Super Audio-diskanter för en jämn och naturlig ljudbild. Genom att använda samma diskanter i hela serien kan du vara säker på att ljudet harmoniserar - oavsett vilka högtalare du väljer.
 
magic

Alla älskar riktigt bra bas

Både Challenger- och Magic-serien erbjuder aktiva subwoofers. Oavsett vilken du väljer, så kommer dessa fylla rummet med bas. Allra häftigaste är kanske Challenger-serien CSB-subwoofers.

“CSB-basen känns omsorgsfullt uttänkt, med siktet inställt på den illusoriska heliga Graalen att träffa exakt rätt i förhållandet mellan pris (i detta fall 9 000 kronor) och prestanda. Dynavoice, som numera håller till i Örebro, har för det första valt komponenter av god kvalitet: Element med kon i aluminium och slutsteg i klass AB.” - Hemmabio

När det gäller basåtergivning är det en vanlig åsikt att det finns en distinktion mellan en "filmbas" och en "musikbas". En filmbas förknippas ofta med en bas som är kraftfull och fyllig, medan en musikbas anses vara mer snabb och musikalisk. Med CSB behöver du dock inte välja mellan dessa två kategorier, utan kan få det bästa av båda världar.

En viktig faktor för att uppnå en musikalisk basåtergivning är att ha en kon som är transientsnabb. Hos Dynavoice använder vi aluminiumkonstruktioner i våra högtalare, vilket är ett lätt och starkt material. Detta gör att högtalarkonen är snabb och reagerar omedelbart på förstärkarens impulser. Detta skapar en mycket detaljerad basåtergivning som alltid kommer att imponera.

Dynavoice erbjuder främst passiva stativ- och golvhögtalare. Det innebär att det krävs någon form av förstärkare som driver högtalarna och även tar emot inkommande signal. Det kan vara från en TV, via Bluetooth eller från en dator.

Kompakt stereoförstärkare med ett galet bra ljud

Det är här CA802BT kommer in i bilden! Denna smidiga förstärkare är utrustad med Bluetooth 5.0, och har stöd för aptX och AAC, vilket ger dig möjlighet att streama musik trådlöst från din telefon eller dator i högsta kvalitet. Förutom Bluetooth finns det även en rad anslutningsmöjligheter, som USB, optisk och koaxial digital ingång, samt två analoga ingångar till exempelvis en skivspelare eller CD-spelare.

Den skandinaviska designen gör sig påmind här, med en ren och minimalistisk design och en elegant frontpanel i borstad aluminium. Ljudet är… helt fantastiskt. Vi har provat den med en Definition DF-8 som den driver galant. Till en dator kan du få också till ett riktigt häftigt 2.1-ljud, då du hittar en utgång till en aktiv subwoofer på enhetens baksida.

En förbluffande kraftfull stereoförstärkare med en makalös ljudkvalitet, mångsidighet och smidiga format är CA802BT en utmärkt lösning för den som vill få till en högkvalitativ och flexibel musikanläggning hemma.
Vi hoppas att detta blogginlägg gett dig tillräckligt med information om Dynavoice. Du kan alltid fördjupa dig här, direkt på BRL.se, men för att uppleva ljudet på riktigt rekommenderar vi att besöka närmaste BRL-butik. Vi kan garantera att du kommer bli imponerad!

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 8g9yGN (motverkar spam)
Logga in