Nyheter

Blogg
Högtalare och baslådor från Match

Högtalare och baslådor från Match

Du har väl inte missat att vi välkomnar Match och Helix i vårt sortiment? Tidigare har vi skrivit om vad Match DSP är och hur du smidigt förbättrar ljudet i bilen. Vi har även djupdykt om ljudprocessorer samt slutsteg - och vad som gör Audiotec Fischers produkter så suveräna. I detta blogginlägg kommer vi prata mer om det breda utbudet produkter från Match, som grymma bilhögtalare och baslådor, samt ta en snabbare titt på det grymma Helix-sortimentet!

Mer djup i billjudet

Det är svårt att undvika att prata om bas. De härliga vibrationerna driver all musik framåt. För visst vore livet betydligt tråkigare utan magkittlande bas? Audiotech Fischer har lösningen på hur du tar basen till en ny nivå!

Match DSP är finurligt uppbyggda. Det är både ett flerkanaligt slutsteg som kan driva (bland annat) fram- och bakhögtalarna i bilen och samtidigt är det en ljudprocessor som låter dig ta kontroll över ljudet. Ljudet blir fylligare och mer kraftfullt, samtidigt som du kan själv ställa in det efter smak och tycke. Supersmart, eller hur? Det slutar givetvis inte där. Varje Match DSP har kryddats med extra kraft, särskilt dedikerat för att driva en passiv baslåda.

Diskreta baslådor

Det finns lite olika alternativ att välja mellan. Det finns en 8” och en 10” nedåtriktad baslåda från Match, som båda är kompakta och diskreta. Dessa går att placera i bagageutrymmet, och de bidrar med mer än tillräckligt med kraft för att basen ska upplevas som mer djupare och ge mer närvaro till favoritmusiken.

Det finns även en en passiv reservjulsbas som passar i de allra flesta bilar. I den lådan hittar du två 6.5” baselement. Eftersom lådan placeras på en plats som inte är synlig, så är den helt gömd. Nyare bilar har gjort sig av med reservhjulet, så det är ett perfekt sätt att använda ett utrymme som annars kanske är (nästintill) tomt.

Hur kopplar du in dessa tre baslådor? Det är enkelt: en 4.8 meter lång kabel medföljer med särskilda kontakter. Placera baslådan på önskad plats, koppla in kabeln till din Match DSP och du är klar. Helt fantastiskt!

Nya högtalare leder till bättre billjud

Är det dags att byta högtalare? Även här erbjuder Audiotec Fischer gott om alternativ. Det finns en hel del modellanpassat ljud att titta in, vad sägs om högtalare och undersätesbasar till BMW och Mercedes? Du hittar även centerhögtalare samt surroundhögtalare till nyare Mercedes-modeller.

Det finns kitsystem (högtalarsystem med två midbasar/mellanregister och diskanter) till ett framsystem att kolla in, om du känner att bilens originalhögtalare inte riktigt räcker till längre.

Högtalarna slits ganska hårt på några år. Vädret i Sverige är kallt och blött, med ganska brutala väderomställningar. Se därför högtalarna som en del som slits, likt mycket annat i en bil. Vi rekommenderar att byta högtalare runt var femte år, just för att ljudupplevelsen inte ska försämras på sikt.
Match mercedes

Byt ut bilhögtalarna!

Om du kan tänka dig att uppgradera dina originalhögtalare kan ett par nya högtalare göra stor skillnad. En högtalare med hög Ohm kommer ha mer kontroll, men upplevas i en bilmiljö som “sämre” eller tystare. Så bara genom att ersätta högtalarna med ett par som ligger på 4 Ohm (vilket mångt och mycket är standard) kommer skillnaden bli, minst sagt, enorm.

För att byta högtalare som inte är modellanpassade kan det behövas en högtalaradapter, ibland till både fram- och bakdörrar. Detta är för att högtalarna har lite olika korgar som fästs i dörrsidorna. Du hittar ett stort utbud av högtalaradaptrar i Vad passar i min bil. Du kan även höra av dig till oss med mer information om just din bilmodell, så plockar vi fram det du behöver!

Helix - genvägen till ett coolt ljudbygge i bilen

Vi har skrivit mycket om Match, men vad är Helix då? Här närmar vi oss mer klassisk billjudsutrustning, men har Audiotec Fischer lagt otroligt mycket krut på att det ska vara lätt att använda och låta fantastiskt bra. Det går att se som ett naturligt steg uppåt från Match, om du vill lägga lite mer tid på inkopplingen och samtidigt förbättra ljudet drastiskt.

I Helix sortimentet hittar du allt från baslådor till högtalare, men den mest imponerande biten teknologi är deras DSP-produkter. Här hittar du rikligt med ingångar, otrolig prestanda och en hel del häftiga funktioner. En del av funktionerna hittar du även i Match DSP, som StageXpander. Du hittar även funktioner som Input Signal Analyzer som för löpande analys och kompensation av inkommande signal. Otroligt kraftfullt!
Helix

Avancerade lösningar, som är enkla att hantera

En funktion du hittar i ett par Helix DSP är VCP, Virtual Channel Processing. Det är lite komplext att förklara, men vi ska göra vårt allra bästa. VCP är en avancerad signalbehandling i flera steg. Funktionen utökar omfattningen med ytterligare ett lager av bearbetade kanaler, som ligger mellan ingångarna och utgångarna. Genom att endast ge DSP:n fyra inkommande signaler (höger och vänster, fram och bak) kan Audiotec Fischer trolla lite och portionera ut ljudet med absolut bästa förutsättningar. Du kan justera centerhögtalaren, exempelvis, så att den låter korrekt.

Med en mätmikrofon kan du även tidskompensera smidigt och enkel via DSP PC Tools-programvaran. Vill du ha hjälp med att ställa in ljudet? Hör av dig till din närmaste BRL-butik för hjälp med både montering och inställning.

Vill du veta mer? Hoppa över till Audiotec Fischers hemsida för genomgående förklaringar av varje respektive finess och produkt!

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ya7Kcy (motverkar spam)
Logga in