Nyheter

Blogg
Nu är det enklare än någonsin att förbättra ljudet i bilen

Nu är det enklare än någonsin att förbättra ljudet i bilen

Vi är både glada och stolta över att få presentera ett nytt varumärke på BRL: Audiotec Fischer! I deras line-up hittar du serierna Match, Helix och Brax. Märket tillskriver sig själva som ett “car hi-fi”-märke, men det är mer än så. Det är smarta och extremt välljudande lösningar för ljudälskare. Så om du vill ta ljudet i din bil (oavsett ålder och modell) till oanade höjder, läs vidare!

Lång tradition av smarta lösningar

Audiotec-Fischer har över 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av högkvalitativa ljudlösningar till bilar. Allt utvecklas samt tillverkas i Tyskland, från början till slut, med tanken att just din bil ska låta så bra som möjligt. Detta görs med stor finess och resultatet är ofta häpnadsväckande!

Utvecklingen sker med hjälp av otroligt avancerad mjukvara och den allra senaste tekniken för att kunna anpassa produkterna för att möta både sina egna samt sina kunders höga krav.

I detta blogginlägg kommer vi fokusera på Match-serien, en kollektion med smarta plug&play-lösningar till nyare så väl som lite äldre bilar.

Bättre ljud i både äldre och nyare bilar

Musikälskare brukar inte imponeras av bilens standardljud. Antingen är det för platt, skrikigt eller bullrigt. Ibland är det alla tre samtidigt - även om du betalat extra för ljuduppgraderingar från biltillverkaren. Att uppgradera ljudet kan framstå som en komplicerad process till en början, särskilt om du är ovan att hålla på med bilar. Du kanske behöver strömkablar genom bilen, sno signaler från högtalarkablar (samt se till att ta signalen från rätt plats) och det kan vara svårt att hitta en lösning som är tillräckligt kompakt och diskret. 

Exakt just detta löser Audiotech Fischer med Match-serien.

Konceptet är lika enkelt som det är genialiskt:
  1. Enastående ljud tack vare den allra senaste tekniken. Detta får du via en ljudprocessor (Match DSP), som tar emot ljudet från bilens originalstereo och pytsar ut ett optimerat ljud direkt till bilhögtalarna. Det finns ofta även färdiga filer att ladda ner, där ljudoptimeringen redan är gjord. Smidigt, va?
  2. För inkoppling av ljudprocessorn krävs (oftast) bilspecifika adapterkablar. Det finns ett stort antal att välja mellan. Detta innebär att ljudsystemet kan plockas ut ur bilen enkelt helt utan spår. Perfekt för exempelvis leasingbilar eller när bilen ska säljas.
  3. För att förbättra ljudet har Match-processorerna inbyggt slutsteg/förstärkare. Det innebär att du inte behöver byta högtalare för att förbättra ljudet. Mer effekt till en högtalare, även originalhögtalare, ger en direkt ljudförbättring. Det kommer låta bättre, låta högre och du kan själv optimera ljudet (eller låta den smarta programvaran som finns i Match DSP göra jobbet åt dig).
  4. Beroende på var du tänkt placera din Match DSP kan du behöva lägga till en PP-ISO-kabel. Den kommer i olika längder. Om du vill placera den bakom (eller i) handsfacket krävs en kortare kabel. Ska du placera den i bagageutrymmet, då krävs en längre PP-ISO (runt 5 meter).
  5. Behöver du mer bas i bilen? Koppla in en baslåda! De flesta Match DSP låter dig koppla in en baslåda. Processorn har faktiskt även tillräckligt med egen inbyggd effekt för att driva en baslåda! Det finns ett par diskreta baslådor, som kan placeras i bagageutrymmet eller där reservhjulet brukar sitta. Smidigt!

6 bra tips på hur du kopplar in Match DSP

Ska vi ta ett exempel? Du har en Volkswagen T-Roc från 2018 med standardljud. Vad behöver du för att uppgradera?

Börja med att kolla på Audiotech Fischer Upgrade Finder.

Mata in bilmodell och vilket år den kommer från. Du får upp ett par alternativ, men du bör få rekommendationen att kolla Match PP-PAC 92b som adapterkabel. Den kopplas in bakom din bilstereo, därefter kopplar du in originalkablarna till adaptern. Kablarna som blir över ska kopplas till Match DSP. Innan du slår till på den kabel du tror ska passa, ta en titt bakom din stereo. Ser det ut som att kabeln du blivit rekommenderad passar? Då är du rätt ute. Ser det ut som att den inte fungerar, då kan du höra av dig till oss med lite bilder! I lite äldre bilar hittar du ISO-kablage rakt av, då behövs ingen adapterkabel.

Efter valet av kabel ska du kolla in en passande Match DSP. Vill du minska mängden strömkabel, då rekommenderar vi Match PP62DSP eller Match M 5.4DSP. Den ger ut (i fallet med M 5.4DSP) 35W till bilens alla fyra högtalare (samt diskanter), betydligt mer än de runt 15-20W du får via originalstereo. Inga separata strömkablar behöver dras, all ström kommer från bilen. Vill du ha mer effekt? Då går det att dra en plus- och minuskabel till exempelvis för 60W RMS via M 5.4DSP:s HighPower-läge. Har du ett större ljudsystem, kanske en BMW med Hi-Fi-ljud eller liknande? Kolla in Match UP 7BMW eller några av Match DSP-enheterna med fler kanaler.

Addera PP-ISO i önskad längd. Match M 5.4DSP är extremt kompakt, så den går att gömma på en mängd tänkbara platser i bilen. Prova att mäta ut 35 x 85 x 110 mm på ett A4, då se hur du hur liten denna kraftfulla ljudprocessor/förstärkare är!

Rekommenderade produkter till VW T-Roc

Få in bra bas i bilen

Om du vill lägga till en baslåda, då är det enkelt. Du kan exempelvis välja Match egna baslådor. Vid 2 Ohm levererar M 5.4DSP 160W RMS! Kontakten mellan baslåda och DSP följer med baslådan. Smidigt, eller hur? Möjligheterna är nästintill oändliga, för du är inte låst till Match egna baslösning. Vill du istället ha en diskret undersätesbas? Kolla in DLS ACW10 eller GAS nya aktiva MAX-baslådor till lågnivåutgångarna på M 5.4DSP. 

Även om ljudet i originalhögtalarna är ganska bra, så kan vi starkt rekommendera att byta högtalare. En DSP och modellanpassade DLS Cruise CRPP-2.6 (till exempelvis en VW-bil) innebär bästa tänkbara ljud i bilen, med en helt annan karaktär.

Det finns mycket mer att säga om Match DSP. Särskilt om ljudoptimeringarna som de små ljudprocessorerna/slutstegen kommer med. Håll utkik för mer information!

Förbättra ljud i leasad bil

Leasar du din bil? Att installera nytt ljud i privatleasade bilar kan vara lite utmanande. Många bilfirmor har kravet att ingen åverkan får göras på bilen, bortsett från installation av LED-ramp. I just detta fall är Match-produkterna en fantastisk lösning. Installationen är enkel att genomföra, den går att smidigt gömma och du kan enkelt plocka ut kablar samt DSP - helt utan att det syns! Smart, eller hur? Då Match DSP även fungerar till ett stort antal nyare bilmodeller, så finns det garanterat en lösning som passar dig och din nya bil.

Att förbättra ljudet i bilen är lättare än någonsin - och det förbättrar bilupplevelsen och förhöjer bilresorna. Du kommer inte ångra dig!

Vill du ha hjälp med att förbättra ljudet i din bil?

Audiotec Fischer har något för nästan alla bilar. Allt från Aston Martin och amerikanska bilar till Volvo och Volkswagen. Om det upplever att det känns lite snårigt eller om du inte hittar vad som fungerar i just din bil, hör av dig till oss! Du kan mejla din fråga till support@brl.se, ringa in till 019-20 67 50, chatta med oss direkt här på BRL.se eller besöka närmaste BRL-butik.

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: awsRXq (motverkar spam)
Logga in