Heco Direkt Dreiklang Vit | Heco | Hemmaljud | Brl.se

Hemmaljud / Högtalare / Golvhögtalare

Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare

Heco Direkt Dreiklang är en enorm 3-vägshögtalare för de äkta hifi/hembioentusiasterna som verkligen vet vad de vill ha!
Artikelnr.
320DREIKLANGW
Heco
Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare i gruppen Hemmaljud / Högtalare / Golvhögtalare hos BRL.se  (320DREIKLANGW)
Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare
Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare
Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare
Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare
Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare
Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare
Kampanj
79900 kr
Lagerstatus
Leveranstid
  • 60 dagars öppet köpVi erbjuder förlängd ångerrätt på hela 60 dagar, så ta den tid du behöver! Avsaknad av originalemballage eller skada på produkt genererar ett prisavdrag och vi kan i extrema fall neka din returnerade produkt. Det öppna köpet gäller ej specialbeställda eller tillklippta produkter, som till exempel kablar på löpmeter.Stäng
  • Fri frakt över 2500:-Om ditt ordervärde passerar 2500 kronor bjuder vi på frakten! Fri frakt gäller ej vid hem- eller palleverans.Stäng
  • Fri supportVi kan det vi säljer och hjälper mer än gärna till! Som kund hos oss kan du alltid utnyttja vår kostnadsfri support via telefon, mail eller direkt i någon av våra fysiska butiker. Kanske har du frågor om installation eller kabeldragning, eller helt enkelt hur du ska utforma ditt ljudsystem? Kontakta oss så hittar vi lösningarna tillsammans.Stäng
Butikslager

Beskrivning

Heco Direkt Dreiklang är det absoluta flaggskeppet från Heco! Detta är en enorm 3-vägshögtalare för de äkta hifi/hembioentusiasterna som verkligen vet vad de vill ha! Med en massiv vikt på 68,4kg per högtalare och en extrem känslighet på 98dB är detta en högtalare som inte liknar någon annan på dagens marknad!

  • 350W RMS/600W max
  • Impedans: 4 - 8ohm
  • Känslighet: 98dB!
  • Frekvensomfång: 19Hz - 30kHz

Tyska högtalarexperten Heco har skördat stor framgång med sin 50-tals inspirerade Direkt - bestyckad med en diskant och ett stort 11" baselement, som trots de stora "olikheterna" lirar väldigt snyggt tillsammans. Direkt lägger sig mellan Celan GT902 och New Statement i prisklass, men rent ljudmässigt påminner den om den senare, trots det lägre priset. Nu har Heco tagit Direkt-konceptet till en betydligt högre nivå och kan stolt presentera Direkt Dreiklang - vilket, som namnet antyder, är en reslig 3-vägs konstruktion. "Konkurrenten" till Direkt Dreiklang är Heco´s egna Concerto Grosso, som har det "moderna" högtalarformatet medans Dreiklang har samma 50-tals inspiration som sin lillebror. Men faktum är att man får nog titulera Direkt Dreiklang som Heco´s nuvarande flaggskepp!

Ett par uppställda Direkt Dreiklang ger en golvbelastning på dryga 137 kg. Du packar med andra ord knappast upp dem själv. Upp till 200 Hz spelar ett stort 15" element, med en fyra-lagers 3" talspole med Kapton-ring och en lättviktig, lufttorkad Ripple-kon, där allt är monterat i en robust gjuten aluminiumkorg. Polstycket är ventilerat för högre driftsäkerhet (egenkylning) och det 170 mm stora magnetsystem är extremt starkt, för maximal dynamik och låg förlust.
Efter det tar ett frekvensoptimerat 8" mellanregister vid, med en Kraft papperskon, lättviktig dammkåpa, en speciell hårdare upphängning och en effekttålig talspole med Kapton-ring, som minimerar distorsionen. Allt är monterat i en gjuten aluminiumkorg och elemenetet har även "impedans-kompenserats" vilket ger det extremt låg mekanisk och elektriskt signalförlust. Både bas- och mellanregisterelementet har mätts upp med Klippel-systemet för att få ett optimerat konbeteende med minimal distorsion.
Vid 3.100 Hz tar en överdimensionerad 28 mm diskant i tyg över, som drivs av ett trippelt magnetersystem och där en vågledare i solid aluminium ger ett kontrollerat spridningsmönster och fin harmoni med mellanregistret.

Lillebror Direkt imponerar med 95 dB i känslighet, vilket gör den ypperlig för effektklenare rörförstärkare. Storebror imponerar i ännu större grad, vars känslighet ligger på hela 98 dB. Du kan alltså spela starkt med moderata 20 Watt från exempelvis en KT88-rörförstärkare, men den absoluta konkontrollen (högre dämpfaktor) kommer givetvis med en betydligt starkare transistorförstärkare. Alternativt att man överser hybridförstärkare, med rör i förstegsdelen och transistorteknik i utgången. Hur du vill att Direkt Dreiklang ska spela ligger mycket i förstärkarvalet. Högtalaren i sig själv är inte den mest analytiska högtalaren i sitt prisläge, utan den imponerar mer med sin fysik och mer fylliga och insmickrande ljud. Tolka inte detta fel, för det finns givetvis mängder av detaljer i ljudbilden. Det är bara hur själva presentationen görs. En sak är säker med Dreiklang - du kommer ha svårt att sitta still när musiken flödar!

Det 68.4 kg tunga kabinettet är lätt sluttande och vilar på tre metallfötter med spikes, som ger en god frikoppling från underlaget. Då Dreiklang kan flytta extrema mängder med luft så sitter det hela tre nedåtriktade och luftflödes-optimerade basportar, som ger en god spridning längs golvet. Kabinettet har (givetvis) multipla stagningar för att minimera resonanser. Delningsfiltret är fasoptimerat med förstklassiga komponenter med snäva toleranser, där impedanskurvan är linjärt optimerad för att "matcha" bättre med olika typer av både transistor- och rörförstärkare. På baksidan finner vi en single-wire terminal med rejäla skruvanslutningar.

PDF-länk till test i i-Fidelity (engelska)

Läs mer

Populära paket med denna produkt

Specifikationer

Tillverkare:Heco
Modell:Direkt Dreiklang
Bas:15 tum
Diskant:1,2 tum Dome-diskant
Mellanregister:8 tum
Känslighet:98 dB
Effekt (RMS):350W
Maxeffekt:600W
Frekvensomfång:19Hz - 30kHz
Impedans:4 - 8ohm ohm
Färg:Vit
Vikt:68,4 kg
Dimensioner (BxHxD):Utan spikar:700x1150x320 mm, Med spikar: 700x1235x515 mm
Enhet:Par

Rekommenderade tillbehör

Qed Signature Revelation Pre-Term Högtalarkabel
Uppnå en fullkomligt oöverträffad ljudkvalitet, till ett fantastiskt pris, som komm...
fr. 2295 kr
Vincent High End Speaker Cable
Rejält dimensionerad och snygg fabriksterminad högtalarkabel för single-wire koppli...
fr. 2990 kr

Butikslager

Om varumärket

Heco

Du har nyligen tittat på

Heco Direkt Dreiklang mattvit golvhögtalare
Heco Direkt Dreiklang är en enorm 3-vägshögtalare för de äkta hifi/h...
79900 kr

Liknande produkter

HECO Concerto Grosso
-6%
Concerto Grosso - Ett mästerverk när det gäller högtalare.En 4-vägskonstr...
79990 kr
74890 kr

Produkter relaterade till din historik

Vincent High End Speaker Cable
Rejält dimensionerad och snygg fabriksterminad högtalarkabel för single-wire koppli...
2990 kr
QED Signature Revelation Terminerad högtalarkabel 2x2M
Uppnå en fullkomligt oöverträffad ljudkvalitet, till ett fantastiskt pris, som komm...
2295 kr