Events

Blogg

David Skogsby (BRL Racing) vinner SM-guldet!



I helgen avgjordes årets sista deltävling i drift-SM och efter att ha avslutat tävlingen på en stabil fjärdeplats stod det klart att David Skogsby och BRL Racing sladdat hem årets åtråvärda guldmedalj.
Det var ingen sladd på rosor, utan det skulle visa sig krävas stort engagemang och hårt arbete från samtliga i teamet för att ens få bilen startklar, då bilstrul till en början hindrade David från att ta sig ut till träningen.

- Träningen började 09.20 och precis innan när jag backade ut bilen från depåplatsen märkte jag att kopplingen var helt on/off istället för att slira som den ska, minns David.

Teamet, bestående av Johan Skogsby, Karel Silha och huvudmekaniker Andreas Nykvist i spetsen, plockade ner växellådan för att se att ingående axeln hade gått rakt av. Det blev en kamp mot klockan för att hinna svetsa och åtgärda problemet. Andreas, eller Nykan the Mechanic som han kallas i driftingsammanhang, drar paralleller till deltävlingen i Sundsvall.

- Samma sak hände oss i Sundsvall och även där fick vi lov att under tidspress fixa problemet, så kanske var vi mer förberedda för ett liknande problem.

Han har som mekaniker för BRL Racing blivit uppmärksammad för de snabba åtgärderna och lösningar i kniviga situationer. På frågan om han är Sveriges bästa mekaniker ler han stort och skrattar till.

- Jag vet i alla fall att det är härligt att vara mekaniker åt Sveriges bästa driftingförare. Han har en kontinuitet i sin körning som få har och med den extremt höga lägstanivå han håller kan han nå riktigt, riktigt långt.

Inför den sista avslutande deltävlingen, som gick av stapeln på Sturup Raceway, befann sig David och BRL Racing i pole position. Med ett stort försprång ner till andraplatsen var det många som på förhand tippade att David lätt skulle ta hem guldet. Den nyblivne SM-mästaren var dock själv för första gången orolig att guldmedaljen skulle kunna komma att glida honom ur händerna.

- För det första blev jag orolig att vi inte skulle kunna komma till start. När något så känsligt och stort felar så är det inte säkert att det ens går att laga. Jag var för första gången lite osäker inför tävlingen. När vi senare hade räknat ut vart jag behövde hamna på för plats för att vinna, så kändes det trots allt bra.


Efter en lyckad förstasäsong under BRL Racings flagg och en SM-guldmedalj i bagaget, tittar David i backspegeln och det är med ett stort leende på läpparna som han summerar det gångna året.

- Året har utdelat så mycket att jag inte har hunnit ta in allt än.
Det har varit en tuff men riktigt rolig resa. Det har varit framgångar och motgångar. Motgångarna har vi alltid vänt på till vår fördel, så vi har mycket erfarenhet med oss till nästa säsong.
Samarbetet med BRL Electronics känns overkligt för min del och det är så kul att det inte bara gynnat mig som förare utan även hela svenska drifting-scenen.
Det är något alla i teamet brunnit för under en lång tid.

Vilket är ditt bästa minne från årets SM?

- Det måste vara när vi väl fick ihop bilen nere på Sturup och jag åker ut och är lite sådär taggat förbannad. Jag skriker till i kommunikationsradion att "nu jävlar gör vi det här!", laddar på duktigt och sätter en prickfri träningsrunda 45 minuter innan kvalet ska köras. Den adrenalinkicken och känslan är helt obeskrivlig.





Följ gärna BRL Racing på Facebook för filmer och nyheter!

Foto: Oskar Karlsson / Tjofsmedia.se
Skrivet av: Christopher

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: m8CTMA (motverkar spam)
Logga in