Events

Blogg

Möt BRL på Battle of Vikings 2016

Battle of Vikings, Sveriges häftigaste extremenduro 29-30 juli i Storstenshöjden, Örebro.



Se världselit och tuffa amatörer göra upp med den extrema terrängen och som inte det vore nog hinderparker, hopp, stockar… you name it. Förra året kom över 3000 personer. Alla har kul, även om man aldrig sett en endurotävling förut! Självklart kommer även vi även i år vara på plats!


­‐ Vårt löfte att göra tävlingen mer spännande för varje år och bjuda på nervkittlande action för både förare och publik, säger Jenny Öberg, tävlingschef.
Bland vinnarna genom åren märks Joakim Ljunggren, Jonny Walker och Johan Edlund.

Europacup
Battle of Vikings är norra Europas största extremendurotävling i öppen terräng och är den sista deltävlingen i FIM European Enduro Extreme Cup 2016.
Övriga deltävlingar går i England, Portugal och Rumänien. För 2016 räknar vi med att locka 170 förare och få en bra bit över 3.000 åskådare.

Elit och amatörer
Den hårda terrängen i Örebros alpina centrum Storstenshöjden lockar både världselit som tuffa amatörer. Jonny Walker och Joakim Ljunggren är två av vinnarna genom åren men det har också hänt att förare i världseliten har gett upp i den extrema terrängen.
Ett viktigt element är att förarna inte få ta emot utomstående assistans men däremot får de hjälpa varandra. Det kommer publiken få se många exempel på.

Kamratskapen som uppstår när förare inte längre tävlar mot varandra, utan det är banan som ska besegras är en av grundpelarna för extremenduro och det som gör det extra roligt för publiken.


Banan
Battle of Vikings genomförs med en prolog på fredagen och huvudtävlingen på lördagen. Tidsmässigt är tävlingen på 4 timmar + 1 timmes respit och den förare som hunnit fl est varv står som segrare. Banan är runt 10 km lång, med otaliga hinder och väldigt få platser för förarna att vila upp sig på.
Den bjuder på byggda trähinder, stockar och däcktravar i extremparkerna, medan sk ogen ställer upp med stenrös, om kullfallna träd i olika vinklar, uppför och nedförsbackar, bland annat Svarta Pisten i Storstenshöjden.
En backe så brant och stenig att de bästa i världen kommer att få problem att ta sig upp och för de vanliga dödliga så kan den vara en omöjlig uppgift utan hjälp.



För biljetter och info se www.battleofvikings.se

Foto: Thomas Blüme

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: SGAebf (motverkar spam)
Logga in