Reportage

Blogg

Mikael Persson Enduro - Rivstart av säsongen!



Mikael Persson, ni har säkert hört namnet förr. Karlskoga-sonen som redan vid ung ålder imponerade stort i endurospåret och som tagit klivet till att på riktigt slåss i den absoluta världstoppen, både på svensk mark och internationellt. BRL är med lampor och tillbehör från NIZLED stolt sponsor till Mikael Persson och hans satsning som under 2018 är den största i den nu 23-årige enduro-förarens redan framgångsrika karriär. 

I Mars intervjuade vi Mikael där han berättade mer inför årets stora satsning. Titta på klippet nedan för att höra Mikael berätta närmre, samt förklara om samarbetet med BRL och NIZLED. 






Sedan dess har mycket hänt, där både premiär av SM och VM sedan en tid tillbaka är avklarade. De två första SM-deltävlingarna som gick av stapeln 21-22 April slutade i en 2:a respektive 1:a plats, vilket placerade Mikael i totalledning. Med en lyckad SM-premiär i bagaget och full fokus begav sig Mikael och sitt team ner till Santiago i nordvästra Spanien, där de första VM-deltävlingarna ägde rum. Mikael uppdaterade oss här om sina förväntningar. 

- Jag är helt klart laddad, fick ju en kanonstart på året i SM-serien. Så nu kommer vi med samma känsla hit ner och kör vårat så ser vi hur långt det räcker. Specialproven är fina och de har lovat regn på söndag så dag två kan se annorlunda ut. Ikväll (läs 27:e April, reds. anmärkning) börjar vi med ett kort specialprov som kallas ''supertest'' som är mest för publikens skull. Det går såklart på tid så det gäller att köra fort även här för att sätta sig själv i en bra position inför morgondagens tävling. 







Trots höga förväntningar och perfekt uppladdning gick det inte helt som förväntat. Tävlingen i Santiago började enligt plan och Mikael ledde sin klass, men efter lite mer än halva dagen skulle dock olyckan vara framme. Mikael vurpade och skadade ena handen så pass illa att han inte kunde slutföra tävlingen. 

- Det är sjukt tråkigt, men inget att hänga med huvudet efter. Fokus framåt och ta med allt positivt. Tyvärr så går VM-deltävling nummer 2 nu i helgen (läs 5-6 maj, reds. anmärkning) så jag missar även den. Siktar på att vara tillbaka till SM som är helgen därefter, sa Mikael då.  


Och om någon var orolig för om Mikael inte skulle hinna återhämta sig efter vurpan i tid för SM-deltävling 3 och 4, så stillade han i helgen alla tvivel. Inte nog med att handen var "Så bra man hann få den" så vann han även båda deltävlingarna. 

- Helgen var grym! Jag vann båda två och handen var så bra vi hann få den på dom två veckorna vi hade på oss, så riktigt skönt att den funkade som bra som den gjorde, säger Mikael om helgens tävling. 

Och här befinner vi oss nu, med den så viktiga säsongsstarten avklarad. Framgångar, vurpor, tidspressad återhämtning. Om inledningen av säsongen har innehållit allt detta, så kan vi inte bärga oss för att se vad säsongen i sin helhet har att bjuda på. Vi kommer att följa Mikaels framfart och uppdatera med jämna mellanrum allt eftersom satsningen och årets hårda prövningar tuffar vidare. 


Nedan hittar ni några viktiga datum att hålla reda på! 

SM, lördag 5/26, Östhammars MK 
VM - Enduro GP, 6/29-30, Arco Di Trento (Italien)
SM, lördag 7/21, Östersund, Fältjägarna EF 
SM, söndag 7/22, Östersund, Fältjägarna EF 
VM - Enduro GP, 8/31-9/2, Edolo (Italien)
SM, söndag 9/9, Laxå MK 
VM - Enduro GP, 9/22-23, Hawkstone Park, Storbritanien
SM Final, lördag 9/29, Linköpings MS 
VM - Enduro GP, 10/12-14, Rüdersdorf, Tyskland
Gotland Grand National, 10/26-27, Gotland
Novemberkåsan, 12/1-2, Vimmerby




Skrivet av: Christopher P

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Qn7G73 (motverkar spam)
Logga in