Tips & Tricks

Blogg

Musik på språng - Portabelt är sommarens melodi!



Sommaren är runt hörnet och det innebär som vanligt att mer tid spenderas utomhus, mer tid spenderas på språng. Oavsett om det så handlar om att hänga vid poolen eller ta en löptur på stranden, är det en självklarhet att man måste ha med sig musiken.

Kanske väljer du att avnjuta favorittonerna för dig själv, eller kanske dundrar du hellre på den högsta volymen tillsammans med kompisarna? Valmöjligheterna är oändliga och oavsett ändamål finns det garanterat någonting för alla.

Vi kommer att i detta inlägg sätta lite krydda på de spirande sommarkänslorna och lyfta fram två av våra absoluta favoriter när det kommer till portabla högtalare.



Marshall Kilburn
Marshall har sedan urminnes tider tillverkat rörförstärkare som hyllats av gitarrister världen över. Den välkända Marshall-crunchen, urfräcka designen och höga volymnivån var redan på 60-talet hett efterfrågad och även idag, över 50 år senare, låter Marshall karaktären och arvet leva vidare.

Marshall tillverkar inte bara rörstärkare till hårdrockare, utan erbjuder idag även en uppsjö av både hörlurar och aktiva högtalare. Även här upplever man samma "screw you"-känsla och det är svårt att inte falla in i ledet och börja kasta med håret så snart volymen vrids upp och de distade gitarrerna börjar yla. Det är helt enkelt så Marshall jobbar.

Marshall Kilburn är en av de mindre Marshall-högtalarna som på alla sätt och vis är en ypperlig reskamrat. Med 20 timmars batteritid på halv mutter säkerställer man möjligheten att få ta del av många och långa riff på en enda laddning och tack vare både blåtand och AUX-anslutning kan alla ansluta och vara en del av festen. En Klass D-förstärkare på 2X5W + 1X15W ser till att vi får tillräckligt med effekt och ett 4" mellanregister i kombination med dubbla Dome-diskanter återger musiken detaljerat och otroligt välnyanserat för att vara en högtalare i denna prisklass. 

Pjäsen väger inte mer än 3 ynkliga kilon, så det finns ingen bra anledning till att någonsin lämna hemmet utan din Kilburn.





JBL Flip3
Detta är det självklara valet av bluetooth högtalare för dig som har en lite mer äventyrlig livsstil. En extremt hållbar bluetooth högtalare som har ett uppladdningsbart batteri som ger dig träffsäkra tongångar i upp till 10 timmar. Ansluter gör du snabbt och enkelt via blåtand eller AUX och du kan snacka i telefon via inbyggd brus- och ekofri högtalartelefon. Hur bra låter inte det egentligen?

JBL tillverkar sina högtalare med stor omsorg och sparar aldrig på krutet. Flip3 har ett hållbart textilmaterial och grovt gummi som ser till att högtalaren tål stryk. Den är stänksäker, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för regn eller lite spillt vatten. Stänksäkerhet innebär inte att den är vattentät, så undvik att slänga den i poolen!

Utöver att stå pall för stänk och rusk så är den cylinderformade högtalaren ett bevis på hur grymt ljud man kan få ur en så pass liten högtalare.
Har du en favoritfärg? Flip3 finns nämligen valbar i svart, blå, grå, gul, orange, rosa, röd och turkos!


Om du vill bläddra runt bland våra övriga aktiva högtalare, så klickar du här!



Håll ögon och framförallt öron öppna, den 19/4 publicerar vi en special om vilka hörlurar du bör införskaffa inför sommarens äventyr!


Skrivet av: Christopher

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: hAMBpX (motverkar spam)
Logga in