Tips & Tricks

Blogg
Höstens hetaste ljud

Höstens hetaste ljud

Sensommaren är här! Långsamt blir dagarna kortare och en svalkande kyla sveper över Sverige. Hösten kommer vara här för att stanna ett tag. Även om sommaren är en magisk period, så är det något speciellt med hösten - kanske främst för dig som älskar att ta en filt och mysa till en film eller serie. I detta blogginlägg kommer vi lyfta våra favoriter och “måste-ha-produkter" till både bil och hem under hösten!

Höstens coolaste slutsteg

För dig som älskar billjud, glöm inte kolla in de grymma slutstegsnyheterna från Bass Habit. Röda, superkompakta och galet strömstarka monoblock och flerkanaliga slutsteg. Oavsett om du tänkt bygga ett kaxigt SPL-system eller driva en baslåda, så är vi helt säkra på att Bass Habit kommer leverera.

Bass Habit nöjer sig inte med att uppgradera en serie slutsteg, den prisvärda Play Power-serien har också nyligen uppgraderats med en helt ny generation slutsteg med en cool design och optimerad kylning. För dig som tänkt bygga ljud i höst och vinter så gör Bass Habit det enkelt att få till ett kaxigt ljudbygge utan att behöva krossa spargrisen.
Bra slutsteg från Bass Habit

Förläng sommarkänslan med en ren och fin bil

Varma, soliga dagar och en nytvättad bil, finns det något bättre? Förläng sommarkänslan hösten ut med grym bilvård. Var inte rädd för att prova något nytt i bilvårdsväg och i vårt utbud hittar du bilschampo, vax och tillbehör, bland mycket annat, från Chemical Guys. Varumärket lanserades här på BRL i somras och vi kan inte sluta rekommendera deras grymma produkter. Nedanför hittar du ett par utvalda favoriter, men ta en titt i bilvårdskategorin här på BRL!
Ren och fin bil med produkter från Chemical Guys!

Glöm inte batteriladdare!

Den riktigt bitande kylan är inte riktigt här än på ett tag, men glöm inte köpa en batteriladdare innan vintern är här. Så fort temperaturerna landar runt nollan och börjar röra sig neråt är det inte alls ovanligt att bilen är mer svårstartad än vanligt och när vintern frosten är här, ja, då är batteriladdaren nästan ett måste.
Håll batteriet laddat i vinter!

3 sätt att få Bättre TV-ljud

Dagens TV-apparater är fantastiskt bra. Hoppet i bildkvalité de senaste 10 åren har varit enormt tack vare ny teknik som OLED, QLED och Mini-LED. Ljudet har också blivit bättre, med ultrakompakta högtalarlösningar och tekniska innovationer som implementeras. Dagens hårda krav på bland annat strömeffektivitet innebär att ljudet saknar bas och styrka, tyvärr.

1. Förbättra TV-ljudet med en soundbar och subwoofer

Det finns mängder med spännande lösningar, den första anhalten är ofta en soundbar eller ett par aktiva högtalare som placeras vid sidan av din TV. Det kommer du riktigt långt med och ger ett bra ljud, med bra tyngd. Särskilt om du har en subwoofer i rummet!

Det är också riktigt lätt att koppla in. En HDMI- eller optisk kabel till TV:n, ström till utrustningen - så är det klart sen. Smidigt och enkelt, som det ska vara!

2. Bättre ljud till både TV och musik

Om du vill ta nästa steg är det en stereoförstärkare med ett par grymma stativ- eller golvhögtalare som gäller - ett stereopaket är en fantastisk ljuduppgradering. Du får ofta ännu mer ström till högtalarna, så de kan sträcka på sig och komma till sin rätta. 

Det blir en helt annan närvaro i det du kollar på och ett bra stereoljud.  Vet du vad det kanske bästa är? Här får du mycket ljud för pengarna, riktigt plånboksvänligt!

3. Äkta hemmabio

Vill du ha en egen bio i hemmets lugna vrå? Ja, då är det ett fem eller sjukanaligt paket som gäller! Ett hemmabiopaket tar upplevelsen till en helt annan nivå. Du har två front, en centerhögtalare och minst två surroundhögtalare vars syfte är att bidra med omslutande bakgrundsljud.

Här är det särskilt viktigt med en bra aktiv subwoofer, helst kanske två för att få till ett fullödigt basflöde som verkligen täcker hela rummet.

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5NWpCh (motverkar spam)
Logga in