Nyheter

Blogg

En liten värsting söker din uppmärksamhet



Att System One tillverkar mycket välljudande och extremt prisvärda högtalare känner många till. Produkterna skäms inte för sig i sällskap med betydligt dyrare kombattanter, vilket beror på att flera mellanhänder är borta i ledet från fabrik till dig som konsument.

Nu har man lanserat sin första, och 50 Watt/kanal starka, stereoförstärkare - A50BT - som är redo att ta marknaden med storm.

Med mottot "litet format med ett riktigt stort ljud" är den här midiförstärkaren byggd kring konceptet att erbjuda både ljudkvalitet och funktionalitet i särklass. A50BT begär ingen plats i ditt hem - den är endast 19 cm bred. Då förstärkaren har inbyggd blåtand är det busenkelt att streama spellistorna i Spotify från din smartphone. Via den optiska ingången kopplar du snabbt ihop platt-TV:n med förstärkaren. Genom subwooferutgången kan du bygga ut anläggningen med en aktiv subbas. Med dubbla analoga stereo-ingångar kan du koppla in valfri signalkälla, som en skivspelare (via ett RIAA-steg), en CD-spelare eller varför inte kassettdäcket?
En mycket uppskattad detalj är att A50BT har en medföljande fjärrkontroll!

Sammanfattningsvis, med System One A50BT har du en riktigt bra grund att bygga ditt system på, oavsett om det är för ren musiklyssning, att titta på film eller bygga ut ditt ljud för multiroom.

En exklusiv möjlighet gav mersmak
Innan A50BT lanserats på marknaden fick vi möjligheten att lägga beslag på ett förhandsexemplar med exakt samma ljudegenskaper, men som i färdigt utförande fått mindre kosmetiska förändringar. System One beslutade sig för att effektivisera produktionskostnaderna genom att endast tillverka A50BT i svart utförande. Ett förhandsexemplar till hands gav oss möjligheten att utvärdera förstärkaren, vilket vi snabbt kom till underfund med att detta är en produkt som erbjuder något extra.

Bara att packa upp förstärkaren och hålla det lilla solida metallchassit i handen gav en skön kvalitetskänsla. Den borstade aluminiumfronten är en fröjd för ögat. På baksidan finner vi guldpläterade skruvterminaler för högtalarkablarna, med ett stort plus i kanten att de hanterar bananpluggar vilket både ger en säkrare anslutning och underlättar byte av högtalare när vi i vår stora iver testade förstärkaren med ett gäng olika högtalare från bl.a. System One, Klipsch och Monitor Audio. Utan att gå in på djupet med lyssningsintrycket så kan vi enhälligt konstatera att A50BT håller en så hög klass på sin ljudåtergivning att det är väldigt lätt att särskilja karaktären mellan olika högtalare.

Förslag på tre heta produkter att bygga kring A50BT
Potentialen i A50BT är stor, men för att få ut den maximalt rekommenderar vi några utvalda produkter som utvidgar möjligheterna, både i funktionaliteten och ljudegenskaperna.

DAYTON AUDIO WFA02

Amerikanska Dayton Audio´s WFA02 är en Wifi-uppkopplad hub och ger en mer omfattande streamingmöjlighet via nätverket. Precis som A50BT är formatet mycket kompakt och platsbesparande.

Med WFA02 får du access till funktioner som AirPlay, Spotify Connect och DLNA-stöd m.m. Allting styrs via en fri styrapp, som finns att hämta i App Store och Google Play. Tillsammans med A50BT blir möjligheterna nästan oändliga.

https://www.brl.se/sv/artiklar/dayton-audio-wfa02.html



KLIPSCH R-15M

Amerikanska högtalarexperten Klipsch är världskända för sina hornkonstruktioner. Firman har varit aktiv sedan år 1946.

Deras smakfulla stativhögtalare R-15M är en ypperlig sparringpartner till A50BT, då modellen med sin skyhöga känslighet på 94 dB blir en lätt match att driva. Med sin detaljerade och dynamiska spelstil skapar R-15M mycket nerv och inlevelse till ljudåtergivningen.

https://www.brl.se/sv/artiklar/klipsch-r-15m.html



SYSTEM ONE W-10

Förses anläggningen med mer djupbas så börjar adrenalinet pumpa lite extra på de flesta av oss. En aktiv subwoofer bidrar till mer rytmik och pondus, och skapar intrycket att hela ljudbilden växt ett par snäpp.

System One vet hur man tillverkar extremt välljudande högtalare i budgetklassen, vars byggkvalitet är exemplarisk och helt i klass med dubbelt så dyra konkurrenter. Deras aktiva subwoofer W-10 kan med sitt kaxigt tilltagna 10” element, dubbla portar och sitt 250 Watt starka slutsteg (RMS) verkligen sätta rummet i gungning, utan att skapa stora hål i plånboken.

https://www.brl.se/sv/artiklar/system-one-w-10-vit.html



Färdiga paketlösningar
För att göra det hela enklare och överskådligt  för din del, så har vi snickrat ihop några färdiga paketlösningar, både för musiklyssning och för multiroom-installationer – inomhus som utomhus.

https://www.brl.se/shop?funk=PopularaPaket&Artnr=815A50BT

 

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: asr9g7 (motverkar spam)
Logga in