Reportage

Blogg
Stilrena vägghögtalare från DLS

Stilrena vägghögtalare från DLS

När det kommer till ljud så skiljer sig DLS en del från konkurrenterna. Här hittar du inte inte ett par klassiska golvhögtalare eller stativhögtalare. DLS line-up med högtalare placeras helt på väggen!

Hur ska man beskriva ljudet? Det är (som alltid när det kommer till ljud) väldigt svårt, men Flatbox-ljudet kan väldigt förenklat beskrivas som varmt och lättlyssnat. DLS säger själva att det är ett par vägghögtalare som du kan lyssna på länge. Timme ut och timme in.

Det låter kanske som ett vansinnigt påstående, men ibland är vissa högtalare vassa och så detaljerade att det efter en stund innebär att öronen inte orkar mer. Du behöver stänga av en stund och låta hjärnan vila en stund.

Och så ska det inte vara.

dls flatsub

Med en gnutta magi
Flatbox-högtalarna lyckas göra mycket med lite. De är gjorda för att monteras på väggen och säljs även styckvis. Det är ett unikt koncept! Välljud som smälter in i hemmet, ljud du glömmer bort - men ändå finns där. Det är nästan magiskt.

Magin ligger i just designen. Högtalarna sticker i vissa modeller endast ut ett par centimeter från väggen och frigör utrymme på golvet runt TV:n. Trots det lyckas de snygga högtalarna producera ett, minst sagt, imponerande ljud. Klart, varmt, tydligt med en del bas i ljudbilden. Det resulterar i en vägghögtalare som på fler än ett sätt höjer rummet de placerats i!En subwoofer rekommenderas alltid
Högtalarnas konstruktion är begränsat sett till storleken, vilket innebär att du kommer behöva en subwoofer för att få en extra knuff när det kommer till det lägre registret. Det behöver inte vara en enorm 15-tummare, om du inte har ett energikrävande rum som kräver det. Bas brukar vara lite flyktigt, så eventuellt kan två stycken subwoofers vara lösningen för optimal inlevelse - då beroende på storlek och placering - och särskilt om högtalarna ska in i en hemmabio.

Detta har givetvis DLS tänkte på. Därför hittar du även en Flatsub i samlingen! Likt sina bröder i serien är den främst konstruerad för att hängas på väggen, men kan lika gärna placeras på golvet, exempelvis under en soffa. Det inbyggda slutsteget levererar 250 brakande Watt för kropp och muller i basområdet.Mångsidigt, javisst!
Högtalarna kan användas på flera olika sätt. Snygg hemmabio, ett stereopar till kontoret eller ett väggmonterat multiroomsystem. Att de säljs styckvis är ett stort plus, då du själv kan sätta ihop ett grymt 2.1-, 5.1- eller 7.1-system. Underskatta heller aldrig ett 3.1-system! Sätt ett par Flatbox Slim XL runt din TV och en Midi under TV:n - eller hitta en optimal lösning som passar just ditt rum.

Men lyssna inte bara på det vi har att säga, här kommer ett par recensioner:

"Despite being much smaller than typical loudspeakers they create a surprisingly wide soundstage and a very coherent and well-balanced sound. The sound signature is full-bodied without ever getting too heavy and there’s a slight emphasis in the mid to high frequencies. The overall result is a tonal character that’s extremely pleasing to listen to, which never sounds harsh or boring. They’re just flat out enjoyable and amazing to listen to."
Hi-Fi Helper

"Ljudbilden är förvånansvärt potent, med ett fylligt mellanregister som får Heather Novas vackra röst att framträda tydligt i rummet. De väggmonterade högtalarna saknar visserligen lite av djupperspektivet hos fristående högtalare, men i gengäld är bredden och höjden i ljudbilden imponerande."
Ljud och Bild

"DLS presenterar ett mycket nyktert ljud där fokus ligger på helheten. Ingenting tillåts sticka ut samtidigt som högtalarna spelar engagerat och underhållande. Detaljeringsgraden är hög, från den förvånansvärt djupa basåtergivningen genom rösthanteringen och upp i diskanten.
+ Nykter och korrekt återgivning. Lätta att möblera diskret
- Mer kvalitet än kvantitet, i synnerhet basen
= Det bästa allroundvalet som kombinerar kvalitet och diskret design"
Hemmabio med stämpeln "Bästa köpet"

Lite olika uppställningar av DLS Flatbox finns att lyssna på i våra BRL-butiker. Om du är minsta nyfiken, kom förbi och provlyssna!

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: wumuEK (motverkar spam)
Logga in