Reportage

Blogg

BRL Örebros nya hifi och hemmabiorum

I slutet av oktober slog BRL Örebro upp portarna till sina nya demomiljöer i butiken. Två stycken specialbyggda rum anpassade både för hifi och hemmabio har byggts från grunden och låter besökarna i butiken få höra det senaste och bland de bästa marknaden har att erbjuda.



Vi besöker butiken och butikschefen Christoffer som berättar mer om rummen och bygget bakom.

-Vi hade tidigare ett lite mindre demorum som vi fick möjligheten att bygga ut. Det har inte funnits några riktigt stora, välbyggda hi-end miljöer för att uppleva de bra produkterna som finns i vårt sortiment, inleder Christoffer
.




Han tar oss först in till det nybyggda hemmabiorummet där filmen Mad Max rullar.

Man möts direkt av riktigt bra bild från projektorn JVC DLA-X5000 som är känd för sin svärta och tillsammans med Panasonics Ultra HD-spelare DMP-UB900 kan man spela upp material i 4K med HDR.




- Allting är gjort från grunden, där mycket tid och tanke lagts åt de små detaljerna. Vi har anpassat måtten i rummet för att kunna ge våra kunder en riktigt häftig upplevelse.

Rummet är byggt exakt efter de mått man ville ha och Christoffer har tagit hjälp av Peter Gustafsson och Niklas Quick som tillsammans har över 40 år i branschen.
 
- Niklas är den som med sin kunskap fokuserat på själva bygget och jag har tillsammans med Peter fokuserat mer på produkterna och utrustningen.

Bakom väggarna gömmer sig gedigna SUPRA-strömkablar tillsammans med ljudabsorberande material och på väggarna hittar vi en speciellt utvald färg för att bilden skall återges på ett korrekt sätt. Man kan snabbt konstatera att ingenting är lämnat åt slumpen.

När det kommer till ljudet i rummet finns det två alternativ att välja mellan.
I ett stort slutstegsrack hittar vi elektroniken som driver det Klipsch THX-system som är inbyggt i väggarna. Vi hittar Marantz ljudprocessor AV8802A tillsammans med stegen MM8077 och MM7055.

- Vi erbjuder ett fullskaligt Dolby Atmos-system med 4st Klipsch CDT-5650-C II i taket och basregistret återges av Dayton Audios UM1522. Bakom duken finns det 3st Klipsch KL-550-THX samt 4st Klipsch PRO-7800L-THX som surround högtalare.

Om man hellre föredrar ett klassiskt system med golvstående högtalare finns självklart möjlighet att få en demo även på detta.
Detta system består av en 5.2 setup från Elacs debutserie signerad ljudgurun Andrew Jones.

- Vi ville även visa hur bra ljud man kan få med ett "klassiskt" 5.2 ljud. Vi valde ett otroligt prisvärt system inom sitt segment från Elac och även det låter riktigt bra.

 

Vi tar oss vidare in i nästa rum där vi möts av de gigantiska högtalarna Heco Dreiklang. Det är ett par riktigt trevliga högtalare med ett bra djup och en tydlig diskant.
Rummet har en skön retrokänsla och påminner mycket om 50, 60-talet.

  

- Här kan man provlyssna allt från våra skivspelare till CD och även Tidal genom riktigt bra DAC-förstäkare från Marantz.

Christoffer berättar om öppningshelgen där man hade besök från flera leverantörer som pratade om utrustningen i rummen men även många kunder som fick ta med sig en riktigt häftig demoupplevelse hem.

- Det har varit väldigt positiv feedback. Många besökare har varit glada över möjligheten att få denna upplevelse finns i närområdet och att man inte behöver åka så långt.

Dolby Atmos har under det senaste året varit mycket omtalat men få möjligheter att faktiskt få lyssna på hur det låter är också en viktig del i de nya demorummen.

- Äntligen kan folk i närområdet få lyssna på hur häftigt det faktiskt är med Dolby Atmos. Det är många som har fått upp ögonen för dessa möjligheter nu i våra demomiljöer.

Sammanfattningsvis är det riktigt häftiga miljöer man har skapat i Örebro-butiken där man verkligen kan få en rejäl upplevelse med sig hem.

På väg ut hittar vi en racingstol i ett hörn och nyfiket frågar vi Christoffer vad denna är till för.
Han berättar att man kommer öppna upp för en utmaning i butiken och en svensk racing-stjärna kommer att stå i framkant.

- Nästa vecka kommer den svenska STCC-mästaren hit och sätter ribban. Vi kommer ha en utmaning men mer kan jag inte säga i nuläget, säger Christoffer och ler.

Christoffer med personal hälsar välkomna in till BRL-butiken på Adolfsbergsvägen 14 för att få en demo!


Skrivet av: Marcus

 

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: NPA5nv (motverkar spam)
Logga in